Kaip atrodys naujos kartos kosminiai skafandrai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2014-09-23 14:02
Na tai būtų tikra revoliucija toje srityje. Skafandrų pakeitimas paprastu kostiumu - tai kažkas ohoho. Įdomu ar žmogaus šilumos toms vielutėms neužtektų? Galima būtų daryti ir kombinuotą naudojimą: dalį šilumos suteikia kūnas, dalį - baterijos. Nors kosmose tai ko gero reikėtų vistiek labai daug energijos, gi ne kokios minusinės temperatūros. Nebent vėl gi, jas kažkaip izoliuoti nuo išorinio pasaulio (pvz. daryti sumuštinį: šalčio nepraleidžianti medžiaga|vielutės|karščio nepraleidžianti medžiaga|kūnas).
sloggi 2014-09-23 15:39
Jau kazkur pries 5m turejo kazkokius sito kostiumo prototipus, bet kaip matau nepasistumejo neikiek.
Shinigami 2014-09-23 17:48
Kosmose nėra šalta. Nes šaltis neegzistuoja, egzistuoja tik šiluma (dalelių judėjimas). O dalelių kurios galėtu judėti kosmose nėra. Todėl vienintelis šilumos atidavimo metodas kosmose yra šiluminė radiacija. Kai šiluma yra iš spinduliuojama elektromagnetinių bangų pavidalu. O šis spinduliavimas yra labai mažas iš žmogaus kūno, juo labiau tokio kostiumo. Todėl kosmose butu didesnė problema ne kaip sušildyti, bet kaip atšaldyti perkaitusi kostiumą.
Creatium 2014-09-23 18:22
A, supratau. Tai tokiu atveju teoriškai turėtų pakakti ir kūno šilumos, ar ne taip suprantu? Na, pakaitini elementus iki tam tikro laipsnio, o po to jau šilumą palaiko pati kūno temperatūra... ?
Radiant 2014-09-23 18:24
manau ir dabartiniai skafandrai neatlaikytu tiesioginiu saules spinduliu atvirame kosmose tad sitai kaip ir nera faktorius
Shinigami 2014-09-23 19:45
Kaip jau ir rašiau, didesnė problema turėtu būti su šaldymu nei su šildymu. Nes žmogaus kūnas gamins pastoviai šiluma, kad ir kaip karšta butu. Plius pati kostiumą šildytu elektromagnetinės bangos iš saulės ir kuo arčiau saulės tuo labiau. Kaip saulė šildo žemę. Tik dar smarkiau, nes dali elektromagnetinės spinduliuotės sugeria žemės atmosfera. O kosmose visa ši elektromagnetinė spinduliuotė kliūtu kostiumui. Sušildant kostiumą jis įgauna formą. O kas nutinka jį perkaitinus? Todėl greičiausiai daugiausiai energijos suvartoja ne šildymas, o vėsinimas. Kitaip sakant pastovios temperatūros palaikimas.
stdio 2014-09-24 19:21
Na pagaliau kazkas (Shinigami) protingai pasnekejo apie kosmoso temperaturas. Nes jau 100 kartu girdint kaip ten vakume salta pradedi galvoti - gal as ko nors nesuprantu.