Liūdnos žinios rūkaliams: kitais metais teks dar labiau tuštinti pinigines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2014-10-17 13:35
Nesveikas gyvenimo būdas yra pinigų švaistymas veltui - perki taboką, gadini sau sveikatą, ir papildomai išlaikai daktarus, kurie šalina tavo kvailumo pasekmes. Tai tas pats, kas pirkti automobilius ir juos savo malonumui vieną po kito daužyti. O koks nors bahuriux argumentuos - girdi, jei nustosite daužyti mašinas, bus ekonominė krizė, bankrutuos automobilių gamintojai, ir t.t. Nors iš tikrųjų krizė bus tik struktūrinė, o atsilaisvinęs nuo nesąmonių gaminimo kapitalas pertekės į kitus ūkio sektorius, kurie gamina žymiai reikalingesnes prekes ir paslaugas.
Rukis 2014-10-17 13:57
ARBA didžiulius nuostolius patirs tabako gamintojai/vežėjai/pardavėjai, o visi milijonai nuguls juodojoje rinkoje. Svajokliai jūs, mąstykit.
Shinigami 2014-10-17 17:27
Žmonės sveiko gyvenimo budo negyvena (gal tik rytu vienuoliai kurie tik oru gyvi ir 24 valandas per parą medituoja). Nes visi žmonės kurie užsiima bent kokia ekstremalesne veikla rizikuoja savo sveikata ir įvykus nelaimingam atsitikimui papildo daktarų kišenes. Net žmogus išėjęs į lauką rizikuoja, nes padidėja tikimybė užsikrėsti virusais, nelaimingu atsitikimų tikimybė (numuš perėjoje einant antra juosta) ir t.t. Žinoma, galima kažko atsisakius sumažinti riziką, bet kodėl turėtu atsisakyti rukimo, o ne ėjimo į lauką? Žmogus užsiimdamas bet kokia veikla rizikuoja savo sveikata (ja ne užsiimdamas taip pat rizikuoja savo sveikata). Plaukiojimas baidarėmis, poilsis miške, prie ežero ar upės taip pat didina traumų riziką. Todėl tokios mintis kaip tavo yra tik tavo nuostatų primėtimas kitiems. P.S. aš nerūkau, alkoholi vartoju tik per šventes (savaitgalis ne šventė), kavos taip pat ne geriu.
Shinigami 2014-10-17 17:30
per metus išleidžiama rūkalių gydymui dėl rūkalų.
immortallt 2014-10-17 18:14
Pagal oficialią statistiką Shinigami neegzistuoja Kiek kainuoja vėžio gydymas Lietuvoje? Kiek padidėja tikimybė susirgti vėžiu? Dabar išskaidyk pagal grupes. Tarp medicininių straipsnių tokią info esu matęs. Esi vartotojas ir tiek, kuris kemša viską, bet nieko pats nesukuria, ir ko informacijos BigMac'o negauna, tol nesąmones skiedžia. Pats skiedi makaronus ir net neraudonuoji. Sportas didina riziką traumų - na susilaužys ranką koją ir kainuos 1,000-2,000 litų, bet mažina širdies ligų tikimybę iki 80%, kas kainuoja gydymas ir po 100,000. Į lauką išeiti didina tikimybę būt nutrenktam ar užsikrėsti, bet rūkorius taip pat eina į lauką + silpnina organizmą taip didindamas tikimybę susirgti + dažnai vaikšto į laukę net tinkamai neapsirengęs žiemą ir didina tikimybę peršalti.
bahuriux 2014-10-17 21:12
immortallt tik pateik nuoroda, kad tavo teigianiai teisingi ir viskas, niekas nieko nepraso daugiau. Jei tabako ir alkoholio nauda valstybei virsytu islaidas, tai naturalu kad sitie narkotikai, beja labai zalingi, senu seniausiai butu uz istatymo ribu, kaip ir kiti lengvi ir stiprus narkotikai. As nematau tame problemu. Va koki cukru, riebalus, maisto chemija, ar druska uzdrausti, ar apmokestinti akcizais, butu sudetinga. O siaip jo, reikia didinti tabako gaminiu, alkoholio akcizus ir tuo paciu mazinti kuro ir maisto akcizus, manau tai socialiai teisinga.
aka 2014-10-17 21:56
Maisto akcizas yra minimalus ir lygus nuliui.
immortallt 2014-10-18 02:12
kuro akcizą mažinti socialiai teisinga, kuo daugiau važinėji su mašina, tuo prasčiau gyveni? Socialis teisingumas turbūt tėra tik Singapūre, kur visi susimoka fiksuotą mokestį per metus ir nesvarbu, dirbi valytoja ar korporacijos CEO. Visa kita jau yra atėmimas iš sunkiau dirbančių ir atidavimas mažiau gabesniems ar tinginiams. Maisto akcizas? Nu parodo su kuo tenka diskutuoti. Sutariam, aš neaiškinu apie fiziką ir chemiją, bet tu gal neaiškink apie ekonomiką. šaltinius pateikinėti? Koks tikslas, nepadeda čia šaltiniai. Negaištu laiko. Jau pasimokiau, kai dėl atominės bandžiau įrodyti savo argumentus. Kai sudedi viską, tai visi pradingsta, ateina naujas straipsnis ir iš naujo tą patį pilat.
Shinigami 2014-10-18 21:06
Niemand 2014-10-19 14:30
Cukrų užmiršai, kuris naudojamas beveik visuose maisto produktuose, taigi tam tikra prasme maisto akcizas yra, tik bendru atveju labai mažas (jei ne kulinarija).
Niemand 2014-10-19 14:46
Neigi pats save Paskaičiuokime broliai kurmiai. - Pagal pateiktą nuorodą JAV SP išlaidos dėl tabako sukeltų ligų - 96 mlrd. USD arba ~ 300 mln. USD vienam milijonui gyventojų; - JAV SP kainos didesnės už lietuviškas kokius dešimt kartų (algų lygis plius nesveikas atsakomybės draudimas), bet tarkime, kad USD ir LTL eina vienas prie vieno; - Lietuvoje yra tarkim 3 mln. gyventojų, padauginus iš labai pesimistinių išlaidų, gauname max. 900 mln. LTL per metus, kai akcizo surenkama apie 750 mln. LTL per metus plius rūkančiųjų PSD įmonkos. Atkreiptinas dėmesys, kad visas PSDF metinis biudžetas tėra ~3 mlrd. LTL, taigis čia paskaičiuotos su rūkoriais susijusios išlaidos akivaizdžiai užaukštintos. Reziumė - dabartinis apmokestinimo lygis pilnai dengia visas su rūkymu susijusias bėdas. Ir nors aš pilnai sutikčiau, kad rūkymo jokiu būdu nereikėtų skatinti, dar labiau skalpuoti rūkančius, nei jau skalpuojama, būtų akivaizdžiai per daug.
Shinigami 2014-10-20 06:38
Apibendrintai: Rūkorius sumoka akcizą (kuris nėra mažas ir apmokestintas PVM'u) + PSD. Kadangi rūkoriai ilgai negyvena, jie pensijos negauna. Vadinasi valstybė sutaupo ir nuo jų pensijos dėl kurios jie moka pensijų fondui. O kadangi rūkoriai dažnai miršta greitai ir anksti, tai dauguma nepasinaudoja nei PSD, nei pensijų fondų, nei sumokėtu akcizų. O gyvenantys sveikai ir ilgai vis tiek suserga (senatvės ligomis) dėl ko juos tenka ilgai, ilgai gydyti ir dar tuo pačiu metu mokėti pensiją. Dėl to, sveikuoliai valstybei kainuoja brangiau. Gal reiktu sveikam gyvenimo būdui uždėti akcizą? Kad sveikuoliai susimokėtu už savo ilga ir ligota senavę?