Patarimas: po atominės atakos šalį turi valdyti psichiniai ligoniai  (3)

Neseniai paviešinti britų vyriausybės dokumentai atskleidė pasiūlymą, kuris šokiravo daugelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juose 1982 m. surašytuose patarimuose, kaip elgtis po branduolinės atakos, siūloma valstybės valdžią perduoti psichopatams.

Tokius patarimus žarsčiusi valstybės tarnautoja Jane Hogg tikino, kad psichinių sutrikimų turinčių žmonių logika, protas, elgesys krizinėse situacijose ir moralės trūkumas būtų kaip tik tai, ko reikia idealiam lyderiui chaoso metu.

„Įprastai pripažįstama, kad vienas procentas žmonijos populiacijos yra psichopatai, – patariamajame dokumente rašė ji. – Jie labai gerai elgiasi krizinėse situacijose, nes jie nieko nejaučia kitiems, neturi moralinių įsitikinimų ir vadovaujasi logika“.

„Iki atakos vienintelė išeitis yra šiuos žmones uždaryti, po branduolinės atakos vyriausybės turėtų juos pasamdyti, nes jie gali būti nepaprastai naudingi“, – dokumente rašė moteris.

Užrašai prie plano atskleidžia, kad moters kolegos tokiomis idėjomis nebuvo sužavėti.

„Aš nesu įtikintas. Įdarbinti valdžios organizacijose ar ne, bet man jie atrodo pavojingi“, – kolegės planą komentavo vienas darbuotojas.

Britų istorikas lordas Peteris Henessy tokį planą pavadino „išskirtiniu“ ir „keistu“, bet tvirtina, kad valdininkės pasiūlymas buvo labai greitai atmestas.

„Jie visuomet mane pribloškia, – juokėsi istorikas, – Valstybės tarnautojų nežinomybės jausmas ir mėginimas įsivaizduoti neįsivaizduojamą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(26)
(-11)

Komentarai (3)