Dešimt melų, kurių tikriausiai jus mokė mokykloje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2014-11-10 11:04
kokioje mokykloje moko kad žmonės kilę iš šimpanzių? ir kad kosmose nėra gravitacijos? dėl kitų taiginių nesiginčysiu.. gal kartais taip ir pasako kažkas kažkur.. to nežinau..
Pausla 2014-11-10 15:00
pala, tai iš ko deimantai susiformavo?
lucy 2014-11-10 16:14
Nesąmonė. Čia gal labiau tiktų JAV mokyklose (atitinkamas vertinys), nes pusė išvardintų dalykų Lietuvos mokykloje nesimokiau. 1. sakoma kad esi besvoris, bet nesakomą jog nėra gravitacijos taip pat pagal tą formulę atitinkamo objekto gravitacija mažėja tolstant, o ne išnyksta. 4. Pirmą kartą girdžiu. 5. Kolumbas nuplaukė į "Indiją", Magelanas apipklaukė aplink pasaulį išvis kažkas čia nelimpa. 8. Gal JAV vadovėliuose taip ir parašyta. Pas mus rasiniai skirtumai ir vergystė nėra tokie aktualūs ir nebuvo taip smarkiai idealizuojami JAV vadovai. 9. Visas teiginys suformuotas neteisingai. Iliustracija buvo su obuoliu, bet tikrai jis nenustatė "traukos" dėsnio nukritus obuoliui ant galvos. 10. irgi nesąmonė. Pas mus buvo su eile protėvių ir nepamenu šimpanzių juose.
Shinigami 2014-11-10 16:56
Tu iš vis nesupratai straipsnio. Niekas nekalba čia apie vadovėlius ir kas juose parašyta. Čia kalbama apie tai ką žmonės galvoja jei užduotum tokį klausimą. 1. Vidutinis žmogus pasiima vadovėlį kuriame parašyta, kad kosmose žmogus besvoris ir pažiūri iliustracija, kad žmogus skraido, o ne krenta. Ir daro išvada kad gravitacija kosmose ne egzistuoja. Bet tai nereiškia, kad taip parašyta vadovėlyje. O dažniausiai žmonės apie tai sužino net ne iš vadovėlių, o iš kito žmogaus. Ir gaunasi sugedęs telefonas. 4. Vadinasi retai lankaisi delfije. Ne 5, o 6. http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth (Irving's biography of Columbus) 8. Čia nekalbama apie vadovėlius. 9. Pasakyk tai eiliniam žmogui. Kad tai tik iliustracija, o ne faktas. 10. Daugumai žmonių šimpanzės, beždžionės, gorilos, žmogbeždžionės viena ir tas pat.
enjoy.slurm 2014-11-10 23:39
Siaip sita info nelabai idomi, taciau pats youtube kanalas tikrai idomus- 10 Historical Misconceptions 10 Bizarre Jobs From History ir t.t., reikes veliau paziureti aciu, technologijos.lt
sabotan 2014-11-10 23:45
Tikrai ne is anglies o sliagiamu anglis atomu. Pats zmogus yra padarytas anglies pagrindu