Einšteinas – plagiatorius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fikcija 2014-11-29 12:28
Ko noret buvo apsukrus zydas kaip ir visi jo tautieciai , negi imsi cia daba ir minesi pasiskolintu autoriu pavardes , tigi bus nesolidu.
kionig 2014-11-29 14:50
Kaipgi ne kitaip.. Tipinis žydomasoninis sąmokslas prieš visą pasaulį
Shinigami 2014-11-29 15:13
O teko tau skaityti VU ar kito universiteto bakalauro darbus? Juk 95 proc. tokių darbų yra perrašyti kitų mokslininkų darbai. Kiek iš jų duoda nuorodas į šaltinius?
Tatsuo 2014-11-29 17:23
Radai ką sulygint. Bakalauro darbus su vienu žymiausių pasaulio mokslininkų pakeitusių tai kaip suprantame pasaulį.
bahuriux 2014-11-29 21:03
Man sis atvejis panasus i apple, juk ir pries apple buvo ir planseciu ir smartphonu, bet tik apple juos padare reikalingus visiems. Taip ir cia, buvo ir pries Ensteina bandymu po gabaliuka isnarplioti, bet tik jis sudejo viska i viena paveiksla.
vanduo4 2014-11-29 22:19
- Ta E=MC2 galimai yra tokia pati afera kaip ir Higso bozonas; - Reliatyvumo teorija slepia faktą, kad juodoji materija - tai magnetinis laukas (afera teoriniu lygmeniu); - higso bozonas - slepia faktą iš ko ta juodoji materija sudaryta (afera praktiniu lygmeniu); - O dėl APPLE produkcijos bachuriuks neteisingai masto, nes ta afera naudojasi kaip savo mąstymo pagrindu. Iki apple nebuvo nei planšečių, smartfonų. Buvo kažkas panašaus, bet veikė visiškai skirtingu principu: a) liečiami ekranai buvo tik sąlyginai, nes klavišai buvo tose pačiose vietose. Apple produktuose klavišai dėka operacinės sistemos galėjo keisti savo vieta. Dėka šio unikalaus sprendimo buvo atsisakyta klaviatūrų ir žymiai padidėjo funkcionalumas; b) aparato išmanumas buvo apibrėžiamas funkcijų skaičiumi. Apple išmanumas pagrįstas intuityvumu - paprastumu naudotis. Microsoft intuityvumą pabandė realizuoti su Win8 sistema, deja ji truputy per anksti, tad nepasiteisino.
bahuriux 2014-11-29 22:55
As paemiau tik kaip palyginima, nes atvejai nors ir skirtingi bet principas toks, kas viska sudejo i veikianti daikta tas ir genijus. (Siaip as nemegstu apple produktu, bet man jie pavyzdys, kaip reikia daryti versla).
Fikcija 2014-11-30 02:32
Kioning nori pasakyti zydai neapsukrus , ziopli ?Ir kur as minejau masonus,paranoja pagydoma svarbu laiku kreiptis pagalbos...
vanduo4 2014-11-30 04:14
- Aš turėjau omenyje Reliatyvumo teoriją. Ji yra kaip teorinė priedanga tam faktui, kad tai kas juoda tai "materja"; - Higso bozonas - bandymas praktiškai patvirtinti, kad ten tikrai materija. - Iš to ir gimsta tokios nesamonės kaip super pozicija: dalelė vienu metu dviejose pozicijose. Tikrai ne. Tai dalele, kuri saveikauja su ją supančiu lauku. Panašiai kaip ofise štampas ir atspaudas. Gal čia štampo superpozijos būsena? Ne tai štampas ir jo atspaudas ant popieriaus. - Tad mano nuomone, ten kur juoda, nebūtinai yra materija (atmetus kosmoso šiukšles). Tai yra ne materija, bet procesas, kuris ir styguoja visą erdvę. Apie tai netiesiogiai kalba čia - http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... eo?l=2&p=1 - Dar vienas buvo straipsnis apie juodąsias skyles, kur teigiama, kad ten nieko nėra ir negali būti. Tai tėra sūkurys, kuris susidaręs dėl kosmoso šiukšlių tarpusavio sąveikos, o ne dėl kažkieno traukos centre. - Teko skaityti straipsnį ir matyti video kaip žvaigždę staiga kažkas sudrasko y skutelius, o jos liekanos pradeda suktis apie kažkokį neapšviestą objektą, kuris pavadintas juodąja skyle. Tai, kad lauke tamsu, tai nereiškia, kad mes gyvenames skyleje. - O dėl APPLE manau neteisingas pavyzdys. Jie nieko nenukopijavo, jie tiesiog į turimus duomenis pažvelgė absoliučiai nauju būdu. Ir iki tol rinkoje nebuvo nieko netgi panašaus: 1. telefonai su didelėmis klaviatūromis tiesiog išnyko; 2. apple store sistemai nebuvo lygių; 3. planšetės vos nesunaikino nešiojamų kompiuterių - šie pavirto į hibridus nuimamais ekranais, liečiamais ekranais, pradėta ženkliai didinti sparta kad bent taip išsilaikyti rinkoje; 4. fotoaparatams - muilinėms iškilo realus pavojus; 5. mobilūs operatoriai pradėjo panikuoti, nes visi naudojosi internetu ir nenorėjo mokėti už pokalbius; - Nes APPLE pateikė unikalų, laikmetį atitinkantį sprendimą kokio iki tol apskritai nebuvo. - Kopijuoti ir turimą įdirbį panaudoti kažko naujo kūrimui, tai ne tas pats. Va Samsung tai pilnai kopijavo APPLE idėjas ir net nesigėdydama pylė purvą ant APPLE. Ką naujo Samsung pasiūlė rinkai, tai "Smart TV" kurie irnkoje neprigijo bei "Smart watch" - kuris taip pat kažkuo nauju nepasižymi. O kadangi Samsung produkcija niekuo nėra unikali, ją iš pigių telefonų rinkos stumia Kinietiška produkcija, o brangių telefonų rinkoje įsitvirtinusi APPLE. Samsuns situacija nepavydėtina. Atėjo vagims ir paskalų skleidėjams atpildo diena. Nors šiaip Samsung produkcija man patinka. Nepatinka man jų politika. Jau jeigu nukopijavai, tai tylėk ir gamink geriau. Siūlyčiau susirasti pirmąjį Samsung išmanųjį telefoną. Jis buvo kampuotas, bet teismas privertė kampus užapvalinti.
sabotan 2014-11-30 09:59
Man juokinga darosi su tais plagiatais taip zlugdoma daug mokslininku. Na tarkim vienas sako na 2x2 bus tikriausiai 4 bet negaliu pilnai irdoditi. Kitas zmogižus irgi tai bando irodyti pasitelkes dali kito autoriaus medziagos ir tai plagiatas. Ir ka negali panasios mintis sauti dviem ar daugiau zmoniu
Talkatif 2014-11-30 14:19
Na kaip gi sąmokslai be debilų ir vatnikų komentaruose
_alvydas_ 2014-11-30 16:13
Kiek ko kopijavo kas domisi žino, ta pusė man visai nesvarbi. Bet kažkaip prisiminiau info apie Stalino laikų Rusiją. Tada turbūt dar nebuvo jo teorijos taip gerai paramstytos eksperimentais. Sakyčiau turėjo būti tik teorijos įsitvirtinimo pradžia. Bet kaip taip galėjo atsitikti, kad teorijos priešininkai jau tada imti vadinti antimokslininkais, veikėjais teršiančiais tarybinio mokslininko vardą ir panašiai, su atitinkamom pasekmėm karjerai. Kaip taip galėjo atsitikti toj nelaimingoj Rusijoj kasnors galėtų kažkaip paaiškinti?
kionig 2014-11-30 18:06
Matyt, dar tuo metu Rusijos mokslas nebuvo toks beviltiškas ir šarlataniškas kaip šiandien, visgi jau tada sveiko proto žmonės atskyrė grūdus nuo pelų.
vanduo4 2014-11-30 23:47
- Pasaulyje yra du standartiniai žmonių tipai: 1. norintys viska valdyti - centralizacija; 2. norintys būti laisvi ir nuo nieko nepriklausyti - decentralizacija. - Tik vėliau išaiškėjo, kad centralizacija (vieningas veikimas) naudinga iki ribos, kai pasiekiamas saugus išgyvenimo lygis. Vėliau valdymas iš viršaus tampa trukdžiu; - Decentralizacija pradžioje yra kenksminga jeigu nėra jokio bendro atsparos taško (lyderio), kuris palaikytų tarpusavio santykių degimą. Tai veda į susinaikinimą; - O Rusijoje centralizacija pasiekė tokį lygį, kad kiti, sugebėjimų turintys žmonės jau nebegalėjo patekti į tą siaurą valdžios ratą. Todėl jų bandymai pasidaryti sau šiektiek laisvės virto kaltinimais kenkimu sistemai. Visgi sistema buvo pakankamai stipri, kad išsilaikė iki šių dienų, nors šiek tiek ir transformavosi. - Vakaruose nuo seno buvo daugiau žmonių, buvo daugiau lyderių, ir dėl pastovios tarpusavio konfrontacijos, bendra centalizuota sistema buvo neįmanoma. Tačiau tai paskatino žymiai pakelti saugaus išgyvenimo lygį lyginant su likusiu pasauliu, o sutrikus jėgų psusiausvyrai jie truputį apsidaužė snukius. Tačiau supratę viso to pasekmes, nutarė bendrų tikslų siekti vieningai (centralizuotai), bet nemenkinant kitų individų galimybių ir veiklos. Taip gimė demokratija; - Rusijoje Demokratija be sistemos išardymo neįmanoma, nepaklusnieji tiesiog sunaikinami. Kopijuoti galima tik sistemos naudai, bet ne savo sugebėjimų įrodymui. Viska ką tu sukuri yra sistemos. Tad žmonės neturi jokio stimulo kurti, kaip tik naudoti gamtos išteklius ir kopijuoti kitų šalių produkciją.
min 2014-12-01 10:36
Nu niekaip nesuprantu ka nori cia pasakyti. Juoda materija ir juodoji energija ir yra vadinama juodoji todel, kad niekas nenutuokia kas ten yra. Mokslui tai dvi didziules paslaptys. Juos gali pavadinti Petru ir Onute. Ka tu turi omenyje "juoda"?
vytra 2014-12-01 12:05
- Valdžią Rusijoje užėmė aršieji ateistai, kurie suprato arba manė, kad supranta tik egoizmą, griebimą tą, ką mato, nes ko nemato, to jų protui ir nėra.