Mokslininkai nustatė paprastą būdą, kaip apsisaugoti nuo peršalimo  (2)

Pasirodo, mamos visą laiką buvo teisios... Mokslininkai pristatė studiją, kuria remiantis siūloma, kaip apsisaugoti nuo peršalimo visą žiemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo reikia visai nedaug - tiesiog užtikrinkite, kad šaltyje jūsų nosiai bus šilta. Mokslininkai teigia, kad, pavyzdžiui, šalikas yra patikimas būdas apsisaugoti nuo peršalimo.

Jeilio universiteto darbuotojai nustatė, kad virusai, kurie sukelia peršalimą, daug lengviau dauginasi žemose temperatūrose žmogaus kūno galūnėse, pavyzdžiui, nosyje.

Nepaisydami šios išvados, mokslininkai vis dar iki galo nesutaria, kas sukelia peršalimo ligų padažnėjimą žiemą.

Įprasta teigti, kad žiemą peršalimo ligų padažnėja, nes žmonės daugiau laiko praleidžia uždarose patalpose, kur daug lengviau plinta virusai ir yra gerokai lengviau užsikrėsti vienu iš 200 peršalimo viruso porūšių.

Jeilio universiteto mokslininkų tyrimas buvo išspausdintas JAV leidžiamame „Proceedings of the National Academy of Sciences“ žurnale.

Jie nustatė, kad iš pelių nosies paimtos ląstelės turėjo geresnį rhinovirus (viena pagrindinių peršalimo viruso priežasčių) imunitetą, esant 37 laipsnių Celsijaus temperatūroje, nei esant 33 laipsnių temperatūrai. Jų teigimu, šaltyje temperatūra žmogaus nosyje gali kristi iki minėtų 33 laipsnių ir taip paspartinti viruso dauginimąsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(43)
(6)
(37)

Komentarai (2)