Yra vilčių, kad prieš 11 metų mistiškai dingęs Marso zondas „Beagle 2“ atsirado  (0)

Didžiosios Britanijos kosmoso agentūra sukėlė optimizmo pliūpsnį britų kosmoso bendruomenėje pranešusi, kad penktadienį, sausio 16 dieną, praneš žinių apie prieš 11 metų dingusį kosminį zondą „Beagle 2“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-01-14 Yra vilčių, kad prieš 11 metų mistiškai dingęs Marso zondas „Beagle 2“ atsirado  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendras Europos kosmoso agentūros ir Didžiosios Britanijos kosmoso agentūros projektas „Beagle 2“ ant Marso paviršiaus turėjo nusileisti 2003 m. gruodžio 25 dieną lygumoje „Isidis Planitia“. Jis iš erdvėlaivio buvo išmestas gruodžio 19 d., nuo to laiko apie zondą negirdėta jokių žinių.

„Beagle 2“ misijos vadovas buvo profesorius Colinas Pilingeris, tarpplanetinių mokslų ekspertas iš Didžiosios Britanijos Atvirojo universiteto. „Beagle 2“ Raudonojoje planetoje turėjo ieškoti gyvybės ženklų. Jame buvo sumontuotas gręžimo instrumentas, turėjęs leisti paimti mėginius iš po paviršiaus.

Didžiosios Britanijos tyrėjai po nesėkmingo nusileidimo pranešė, kad dėl to galėjo būti kalta plonesnė nei tikėtasi atmosfera. Tačiau tikra priežastis nėra aiški.

Britų kosmoso agentūra nieko neprasitarė apie tai, kas bus kalbama penktadienį spaudos konferencijoje, tačiau britų žiniasklaida ėmė spekuliuoti teiginiais, kad joje bus praneša apie rastą zondą.

„The Guardian“ teigia, kad spaudos konferencijoje dalyvaus mokslininkai, valdantys „HiRise“ (High Resolution Imaging Science Experiment ) kamerą, kuri yra vienintelė kamera, galinti pastebėti dingusį zondą.

Su „HiRise“ ne kartą buvo fotografuoti žymieji marsaeigiai „Opportunity“ ir „Curiosity“. Naujoji kameros paveikslėlių apdorojimo sistema suteikia galimybę užfiksuoti Marso paviršiuje esančius vos penkių centimetrų dydžio objektus. Tyrėjai „Beagle 2“ su „HiRise“ aktyviai ieškojo pastaruosius kelerius metus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(4)
(22)

Komentarai (0)