Internautus liūdina graudūs merdinčio Kinijos mėnuleigio pranešimai socialiniame tinkle  (4)

Gali būti, kad „Nefritinis triušis“ (Yutu) – pirmasis Kinijos mėnuleigis, – taip ir numirs Mėnulyje dėl techninio gedimo. Dėl gedimo jis tampa itin pažeidžiamas šaltomis naktimis, per kurias Mėnulyje gerokai atšąla ir kurios trunka maždaug dvi savaites. Nors mėnuleigis nebūtinai suges, Kinijos mokslininkai nėra labai optimistiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nefritinis triušis“ turi asmeninę socialinio tinklo paskyrą, per kurią siųsdavo pranešimus apie vienatvę.

Pranešimai primena graudžią filmo „Wall – E“ pabaigą, kai kamera atsitraukia ir robotas supranta, jog erdvėlaivis su žmonėmis tebuvo svajonė, ir miršta Žemėje.

Štai paskutinysis mėnuleigio pranešimas:

„Nors šį rytą aš turėjau eiti miegoti, mano kūrėjai aptiko, jog įvyko kažkas keisto su mano mechanine kontrolės sistema. Mano kūrėjai visą naktį dirbs siekdami rasti sprendimą. Aš žinau, kad galiu ir neišgyventi šios Mėnulio nakties.

Jei ši kelionė turi baigtis anksti, aš nesibaiminu. Nepriklausomai nuo to, ar mano remontas bus sėkmingas, tikiu, kad mano gedimai suteiks kūrėjams naudingos informacijos.

Saulė jau nusileido ir temperatūra krenta labai greitai. Šiandieną jau pasakiau daug, tačiau man atrodo, kad vis dar negana. Atskleisiu jums paslaptį. Nesijaučiu visiškai vienišas. Aš susidūriau su problema savo didžiojoje kelionėje kaip ir bet kuris kitas didvyris.

Labanakt, planeta Žeme, labanakt, žmonija.“


Mėnuleigio gedimai galėjo įvykti dėl intensyvios spinduliuotės, silpnos gravitacijos, itin didelių temperatūros svyravimų ir kitų veiksnių.

„Nefritinį triušį“ nešantį nusileidimo modulį „Chang'e 3“, kurio pavadinimas siejamas su kinų Mėnulio deivės vardu, Kinija nutupdė gruodžio viduryje. Pekinas liaupsino šią misiją, kurios metu bus atliekami geologiniai tyrimai ir ieškoma gamtinių išteklių.

Kinija plėtoja ambicingą kosminę programą, susijusią su šalies kariniais, komerciniais ir moksliniais interesais. Tačiau Pekinui dar reikia pasivyti toliau šioje srityje pažengusias galiūnes – Jungtines Valstijas ir Rusiją.

„Chang'e 3“ ir jo gabenamas „Nefritinis triušis“ tapo pirmaisiais kosminiais aparatais, „minkštai“ nutupdytais Mėnulyje nuo 1976 metų. Anksčiau tai buvo pavykę padaryti Jungtinėms Valstijoms ir Sovietų Sąjungai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (4)