Octopus vulgaris: nepaprasti paprastojo aštuonkojo sugebėjimai (Video)  (2)

Išvydę, ką po vandeniu išdarinėja vienas Octopus vulgaris rūšies atstovas, paskaitos lankytojai aiktelėjo, o kai galvakojo triukas buvo pademonstruotas sulėtintai ir atbuline eiga, prapliupo susižavėjimo aplodismentų audra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš keletą dienų turėjome progą įsitikinti, kad aštuonkojai sugeba pralįsti net ir, galima sakyti, pro adatos skylutę. Tačiau tai – ne vienintelis žadą atimantis šių įstabių vandens gyvūnų sugebėjimas.

Aštuonkojis – įstabus gyvūnas ne tik mobilumo, bet ir maskavimosi sugebėjimais. Gal todėl ši galvakojai pelnytai vadinami maskavimosi karaliais. Tenka pripažinti, kad jiems neprilygsta net ir tobulai besimaskuojantys snaiperiai, apie kuriuos irgi ne taip seniai rašėme.

Maskuodamiesi aštuonkojai sugeba ne tik žaibiškai keisti spalvas ir jų ornamentus. Maskuodamiesi jie keičia ir savo paviršiaus faktūrą, formą, kūno šviesumą. O svarbiausia – tokiais savo fokusais atima stebėtojams žadą. Ir jei stebėtojas būna mažesnio „kalibro“, jis iš stebėtojo virsta auka.

Nuostabūs aštuonkojų maskavimosi sugebėjimai po vandeniu nufilmuoti ne kartą ir ne du. Kviečiame pasigėrėti ne tik vieno geriausiai besimaskuojančių, bet ir vieno protingiausių gyvūnų sugebėjimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(47)
(0)
(47)

Komentarai (2)