Italų chirurgas ruošiasi transplantuoti žmogaus galvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2015-02-27 10:24
Gal tam prieštaringos reputacijos chirurgui pradžioj reiktų pasipraktikuoti bent su laboratorine žiurke, o jau paskui kelti ambicingesnius tikslus
sielinas 2015-02-27 10:36
O siela galvoj ar kūne? cha cha cha
Gedis 2015-02-27 10:54
Ta vadinamoji siela,tai kas padaro mus žmonėmis,yra mūsų smegenys.Kūnas tiesiog atlieka savo funkcijas.Stuburo smegenys valdo visus nervus ir t.t.Bet signalai ateina iš smegenų.Vienaip ar kitaip nemanau,jog galima sujungt galvą su likusiu kūnu.Per daug visokių nerviukų,gyslelių ir dar velniai žino ko.Jei veido visus nervus valdo stuburo smegenys,netinkamai sujungus galva ir liks galva,be gyvybės požymių,tik su krauju aprūpinamomis galvos smegenimis.Nebent kokie nevalyvi nerviniai traukuliai.Visgi iš pradžių reikia sėkmingos tokios transplantacijos su gyvūnais,jei to nesugeba padaryt,visa kita tik fantastikos sritis.
sielinas 2015-02-27 10:56
Nieko nėra neįmanomo. Būna tik per silpni kiaušiniai tai padaryt.
slawcka 2015-02-27 11:07
Aš aišku suprantu, kad žmogaus galvos persodinimas vargu ar kada nors taikoma praktika bus, bet pafantazuot galima- Man įdomu iš kur jie donorus gautų. Juk žmonės šeip sau nemiršta- arba kūnas per senas ir silpnas, arba buvo avarijoj, ar pvz mirė dėl vėžio. Organams tiktų, bet visą kūną sveiką rast tai nžn nžn .. Jau įsivaizduoju seno milojonieriaus galva ant jauno vaikino kūno , pas kurį tik venos buvo perpjautos . Siaubo filmą galima statyti..
immortallt 2015-02-27 11:13
Na kūna iš esmės jau gali laboratorijoje užauginti gal? Šiaip problema yra nervai. Tai ne tai, ką gali imti ir sujungti. Nervinius kanalus gali sujungti, bet ląstelės tada turės ataugti nuo kaklo. Kadangi nervinės ląstelės auga lėtai - tai užtruktų laaabai ilgai.
FtBall 2015-02-27 11:51
Apie šitą galėjo daugiau informacijos pateikt. Parašo, kad bandė, bet svarbiausių rezultatų nepamini. Galvą priaugino, tai kūnas buvo tik kraujo varymui? Ar ką nors jautė kūnu?
Nukainotas 2015-02-27 13:03
Na, kūnų gauti tai nebūtų problema - pakankamai dažnai mirties priežastis yra galvoje - aneurizma, insultas. Didesnė problema būtų rasti gyvą žmogaus galvą, kuri sutiktų dalyvauti tokiame eksperimente. Bet kažkaip sunkiai įtikėtina, kad chirurgai sugebėtų sujungti nervus taip, kad žmogus galėtų vaikščioti. Labiau įtikėtina, kad galima būtų sėkmingai prie galvos prijungti kūną vien dėl kraujotakos palaikymo, tuomet galva galbūt galėtų gyventi, mąstyti ir bendrauti su aplinkiniais, nors kūno ir nevaldytų. Juk galva galėtų gyventi ilgiau, nei kūnas. Įsivaizduokit, kiek dar Stephenas Hawkingas pragyventų ir pradirbtų, jo galvą pritaisius ant donoro sveiko kūno? :) O jam galbūt pasikeitimas ir neatrodytų toks drastiškas, juk jis šiaip ar taip kvadriplegikas. Žinoma, dar yra stuburo smegenų klausimas.. Kiek tai įtakoja žmogų, asmenybę, sąmonę, aš nežinau, bet atsimenu, vienoje knygoje skaičiau aprašytą eksperimentą su beždžionėmis, kur galvą prijungė prie kraujo sistemos (ne kūno, o tik kažkokio aparato, varinėjančio kraują, o gal ir prie kūno, bet per vamzdelius, neatsimenu tiksliai) ir ta galva dar kažkiek dienų gyveno, reagavo į aplinką, bandė dantimis pagriebti prikištą bananą. Vadinasi, stuburo smegenys gal tiek ir neįtakoja, kad galva nebegalėtų prabusti ir būti veiksni. P. S. gal pasaulyje jau ir yra tokių slapta gyvenančių turtuolių galvų ...
kestutisz 2015-02-27 13:08
Įsivaizduoti daug nereikia, Futuramos galvos stiklainiuose jau seniai agalvota koncepcija :)
eXpo 2015-02-27 13:30
Kiek tau metu? Negi negirdejai apie donoryste? Tu galvoji kepenys, plauciai, sirdis , inkstai isimami is sugriuvusio kuno? Donoryste praktiskai tik ir imanoma kai mire zmogaus smegenys o kunas sveikas. Kaip ir pvz shumacherio atveju, milijonu pagalba dar atverte i darzove, bet daugeliu kitu panasiu atveju turetume visa sveikuteli kuna isparcialevimui
lucy 2015-02-27 14:58
Aš manau jog nieko nėra neįmanomo, seniau ir širdies tranplantavimas buvo iš fantastikos srities. Tik nenustebčiau jeigu pradėtų dinginėti žmonės su patraukliais kūnais. Svaime aišku, čia tam daktarėliui pirmiausia reikia pasimokyti su gyvūnais primiausia.
trapecijus 2015-02-27 21:54
Gal prieš dvidešimt metų skaičiau veikalą apie tenisininkę persodinta galva. Aišku tai buvo kūryba. Galva, mintys, balsas buvo ''galvos'', o vat vienas veikėjas atkreipė dėmesį į tenisininkės judesį, kurį matė tik pas kūno donorą. Nu žodžiu kraupi fantastika. Ir, manau, viskas imanoma. Tik su laiku..
Bobinux 2015-02-28 11:35
Puikus argumentas, kodel nieko mokslo pasaulyje nera neimanomo, yra tik per silpni kiausiniai
punktyras 2015-02-28 13:25
. Ir visos šios dalys veikia viena kitą.
Abc 2015-02-28 17:55
Jo, apie šitą tikrai galėjo daugiau. Mane labiausiai domina, kaip galva gali prisitaikyti prie visiškai ne savo kūno, kai kūnas ir galva yra skirtingų genetinių kodų. Taip taip, organų transplantacija veikia, bet ir tai neretas atvejis kai tą organą likęs kūnas atmeta; apskritai, kiek žinau (mano biologijos žinios silpnos, tai neįsitikinęs), kad pats toks dalykas kaip "imuininė sistema" nėra moksliškai pilnai ištirtas; o čia aiškus beždžionių pavyzdys - kūnas nepriimė galvos. Vėlgi, nesu ir čia ekspertas, bet turbūt galima analogiją daryt tokią - bandymas įkišti kokio nors volksvageno variklį į mersedesą (ar bet kokį kitą auto.) ir tikėtis kad nieko nepakoregavus, jis važiuos. Man peršasi tokia nuomonė, kad nelabai kas gausis, kol nemokėsim sintetiškai, kad ir iš kamieninių ląstelių pasigaminti kūno sau patys, kiekvienam atskirai, su visom specifikom, bet ir čia būtų daug problemų, dėl nuolatinės genų mutacijos senėjimo procese. Tad įdomu, kodėl pradžiai nepalaukus sėkmingų bandymų su mūsų artimiausiais giminaičiais beždžionėm?
jordanbn2 2015-03-02 08:56
Tai kad ne tokia sudetinga ta operacija, bezdzionei galva persodino, bet negalejo sujungt stuburo smegenu,dabar gi naudojant kamienines lasteles stuburo smegenis galima suauginti. O jei dar kuna uzaugint is pacio paciento lasteliu, tai ir atmetimo nebutu, nors su atmetimu kovoti dabar yra ir genetinio modifikavimo galimybe,genetiskai atitinkamai modifikavus organa ar kuna, pasalinama atmetimo galimybe