Didysis evoliucijos sprogimas: kaip suklestėjo gyvybė Žemėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2015-03-09 09:18
Tai kambro "sprogima" sukele 1.zarnyno ir nervu sistemos gyvunuose atsiradimas-efektyvesnis maitinimasis,stimulas daugintis. 2.Plesrunu atsiradimas, kas leme konkurencija ir dar paskatino deguonies gamyba,nes vienalasciai nesuirdavo o buvo suedami 3.Gyvunai neturejo konkurencijos kas paskatino ju ivairove 4.Juros lygio kilimas,ko pasekoje istirpo daug maisto medziagu - kalio kalcio,magnio 5.Deguonies gausejimas Taigi matom kad penkios priezastys skatinancios evoliucija atsirado praktiskai vienu metu ir sukele grandinine reakcija,nes kiekvienos is ju didejimas skatino kitu didejima.
Tulžys 2015-03-09 18:26
Įdomus straipsnis. Tik į akis krenta viena vertimo klaida - ne kempinė, o pintis (Porifera). Angliškai nors jos ir vadinamos sponge, tačiau lietuviškai turi tinkamesnį pavadinimą.
punktyras 2015-03-10 01:30
Dėkui už pastabumą ir vertimo gerinimą.
langas 2015-03-10 11:28
"nervų sistemos – taip pat"
punktyras 2015-03-10 14:32
etc – et cetera, „ir panašiai“, „ir taip toliau“. Blogai tik, kad kablelis prieš jį pražiopsotas. Ačiū, kad atidžiai skaitote
langas 2015-03-10 15:58
Aš žinau ką reiškia etc bet ar tai neturi būti lietuviškas atitikmuo "ir t.t." ?
vanduo4 2015-03-11 21:58
- Faktas yra vienas - niekas neatsiranda be įdirbio. O jeigu kažkas vyksta ir labai sparčiai, tikriausiai kažkas labai radikaliai pasikeitė esamoje aplinkoje. - Įdomu kaip ilgai užtruks Marsą "pripildyti" deguonimi? - Kartais labiau verta paieškoti, ne kas davė postūmį pokyčiams, bet kas suardė susidariusį monopolį? Ir tai gali būti visai ne pačios aplinkos sąlygotas pokytis. Ir tas kažkas galėtų būti kas visiškai nedera prie natūralios faunos. Pvz.: į negyvenamą salą pateko žiurkių, kurios neturėdamos priešininkų, užaugo labai didelės ir sunaikino vietinę fauną. Jos valdė salą milijonus metų, tačiau užvežus kačių, žiurkių populiacija drastiškai sumažėjo ir įvyko senosios faunos demografinis sprogimas. P.S. Jeigu patekai į užburtą ratą ir kaip bepasuktum reikalą - vistiek gaunasi šūdas, pabandyk įžvelgti ką nors, kas čia visiškai nedera, nes nesugebėjimas išeiti iš užburto rato yra tiesiog tavo išankstinio nusistatymo pasekmė. ;D Kažkokie išminčiai siūlė prieš vertinant kitus, pirmiausiai įvertinti save. Tikiuosi, kad būtent tai jie turėjo omenyje. Idiotas aplinkui mato tik idiotus.