10 archeologinių atradimų, dėl kurių mokslininkai tebelaužo galvas (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2015-03-16 10:43
Idomu kad turkijoje, Gobekli Tepe šventykloje piesiniu grafika tokia pati kaip Inku Peru
unytas 2015-03-16 11:00
del tu urviu akmens amzaus nuo Škotijos iki Turkijos kur eina gal zinot kur daugau info?
BishopaZ 2015-03-16 11:08
daugeliu atveju tas datavimas grįstas būrimu iš kavos tirščių, aišku, jei nėra rašytinių šaltinių. O prie to galima drąsiai priskirti abejus tunelius ir statinius pietų amerikoje. Berods ir mohenzo daro statybų rašytiniuose šaltiniuose nieks nemini ar bent jau jų perskaityt nemoka. Statiniai po vandeniu gali datuot nebent jo apsėmimo datą. Kiek ten sako bus 10 000 - 20 000 metų ?
Arns 2015-03-16 11:35
BishopaZ, kokia nauda iš rašytinių šaltinių tarkim P. Amerikoje? Na sužinosi jog XXX metais, Y metais valdant didžiajam Z įvyko įvykis. Bet ar tiksliai žinosi nuo ko pradėjo skaičiuoti metus, kokius mūsų chronologijos laikus tai atitinka? Tiksliai niekaip. Viskas kitaip jei tarkim turime Egipto užrašus, pakankamai nuoseklius, kuriuose minimos kitos gentys ir valstybės, kada pagal dinastijas š visų pusių įmanoma atsekti kokie įvykiai yra artimi, pasinaudoti kas išliko gretimose kultūrose. Maža to, nemažai svarbių gamtos reiškinių, kaip kad Saulės ar Mėnulio užtemimai matomo didelėse teritorijose (bet ne kituose pusrutuliuose), tad tai irgi gali būti gairės datavimui kada sakykim randami užrašai apie negirdėtas dinastijas ir jų laiko skaičiavimas. Įvairių vietų datavimas net turint šaltinius dažniausiai remiasi archeologiniais kasinėjimais atkasant senuosius sluoksnius, datuojant radinius, analizuojant statybos/puošybos darbus (jei jau žinomos civilizacijos liekanas tyrinėjama).
ciklonas 2015-03-16 11:56
Kazkodel tikiu,kad pries ledynmeti zemeje egzistavo labai pazengusi civilizacija kuri galbut visai kita kriptimi buvo isbujojusi negu musu "elektrine".Visu relikviju panasus stilius irodo jog jie gerai komunikavo vieni su kitais visam pasauly.Idomu butu suzinoti kaip senoves zmones isivaizdavo gyvenimo prasme juk tie monstrisko dydzio monumentai tai..Cia jums ne azuoliuka pasodinti:)
bahuriux 2015-03-16 12:29
Zmones ryskiai neturejo ka veikti senobeje.
SaMaras 2015-03-16 12:41
kodėl būtinai neturėjo? O gal buvo kas gerai mokėjo? tai koks skirtumas ar pastoviai ieškoti kokį darbą nuveikti ar dalyauti projekte kuriame dalyvavo tavo tėvas ir dar tavo vaikai darys tą patį ir bus sotūs
Pjovėjas 2015-03-16 18:17
Man tai čia vienas skyrelis gadina visą vaizdą ir dvelkia pseudomokslinių sensacijų vaikymusi. Būtent tas apie tunelius, išraizgiusius VISĄ EUROPĄ NUO ŠKOTIJOS IKI TURKIJOS. Perskaitai ir toks vaizdas, kad atrado ištisinį urvą ir net jų sistemą nuo škotijos iki turkijos. Ir net po lamanšu, turbūt... Ir iškart įtarimas, kad ir kiti dalykai "pritempti"... (yra realūs, bet tarkim datos ir pan. faktai mistifikuoti). Turbūt realiai paaiškėtų, kad atkasė kokius nors tunelius po senovės romėnų pirtim ir tiek... O nuotrauka tai įdėta iš vis neaišku ko, nes labai panašu, kad tas "tunelis" turi langus šone dienos šveisai, ko tuneliai negali turėt. Žodžiu, kažkas labai netikslaus ir kreivo čia... Juolab kad po ta nuotrauka nuoroda į puslapį, kurio straipsnis ir išverstas "realfarmacy" kažkaip keista, kad farmacininkai rašytų apie archeologiją