Visa tiesa apie „Mars One“ atranką: nei sutarčių, nei pinigų, nei paaiškinimų...

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-03-18 09:06
Kai kurie tikėjo, kai kurie iškart sakė scam'as...
Nukainotas 2015-03-18 10:31
O taip norėjosi tikėti ... :)
Arwis 2015-03-18 10:32
As nesuprantu kaip kazkas cia galejo tuom tiketi. Vien pagalvojus apie projekto samata buvo aisku kad projektas zluges.
Arns 2015-03-18 10:38
Ar įsivaizduojat jog tarkim lėktuvų pilotai būtu renkami per realybės šou? Arba į ligoninę priimami dirbti geriausiai atrodantys? Užduotys būtu ekstremaliai sudėtingos ir reikalaujančios didelių žinių, o nusiųsti pagal į projektą būtu galima ir eilinę namų šeimininkę, kurios talentai - pasikviesti meistrą sutaisyti lašantį vandenį iš krano...
Simplicity 2015-03-18 10:46
Arns, anais laikais beždžionės sėkmingai (ir nevisai) į kosmosą kilo, tai kodėl šiais laikais nebūtų galima paleist tokių, realybės šou žiūrovų išrinktų, beždžionių? Užprogramavai kursą, reikalui esant, iš Žemės šį tą paderini, jei reikia, o keleiviai tegul valgo, kakoja ir atrodo gražiai prieš kamerų objektyvus. p.s. Senų seniausiai sakiau, kad šita misija yra skirta pasirinkti pinigų ir toliau realybės šou nenueis. Panašu, kad nebūsiu suklydęs.
Arns 2015-03-18 11:05
Simplicity, beždžionės neturėjo jokių užduočių, o dažnu atveju net nelabai kam rūpėjo ar nusileis jos gyvos. Pasiųsti krūvą žmonių gyventi į Marsą, kada jie patys turėtu visą infrastruktūrą susikurti, be tikrų įvairių sričių specialistų iškart yra parodija
w00xer 2015-03-18 11:12
''atrankos sistema'' kaip free to play online zaidimas o pats projektas, tai tikrai nuo pradzios pasmerktas sprogti muilo burbulas
zhaltees 2015-03-18 11:42
Pradziai menulyje reguliaria baze pastatykit. Netgi tai yra sunkiai iveikiama uzduotis, ka jau bekalbeti apie marsa.
Simplicity 2015-03-18 12:15
į FB kelt, o toliau „kaip dievas duos“. Negalima rimtai kalbėti apie misiją, kuri nuo pat pradžių rėmėsi realybės šou stiliaus atranka. Norėdami tapti astronautais ar kosmonautais, žmonės rimtus mokslus baigia, valandų valandas nesvarbumo būsenoje praleidžia ir t.t. Beždžionėms viso to nereikia, o ir pačiai misijai nuo to tik geriau— pinigų susitaupo.
peeplt 2015-03-18 14:12
Keičiasi ir pačių astronautų darbo salygos. Kai pasižiūri dokumentiką apie 70-80 metų astronauto darbą tai buvo neilinių protinių psihinių ir fizinių sugebėjimų reikalaujantis užsiėmimas. Šiuo metu viskas paprasčiau. Beveik visą navigacinį, pilotavimo ir visus kitus darbus atlieka kompiuteris. Iš astraunauto pagrinde bereikia gero fizinio pasirengimo ir instrukcijų žinojimo kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Dabar ten kyla astraunautai-mokslininkai kurie iš esmės yra mokslinikai su geru fiziniu pasirengimu. Todėl nebespankit kad tai yra super sudetingas darbas reikalaujantis kazkokiu utopinių mokslu. Viskas ko reiketu tokiam realybes šuo, tai stabilios psihikos, geros sveikatos ir gebėjimo perskaityti instrukcijas.
Arns 2015-03-18 14:31
peeplt, vis gi apsimeskim jog šis "šou" įgyvendinamas. Nusiunčiamos namų šeimininkės, keli survivor šou dalyviai, vienas kitas hipis. Reikia vykdyti gyvenamo ploto statybas, mokėti sutvarkyti marsietiškus namus (ne oloj gyventu), darbams/tyrinėjimams naudojamą techniką sutvarkyti (tegu ir koks marsaeigis po apylinkes pasivažinėti). Reiktu mokėti susinaviguot kad atsigabentumei raketomis atgabentus siuntinius ir t.t. Čia ne tas pats kaip kad kosmoso turistui savaitėj nuskrist į TKS,pasižvalgyt, susipažint, pavalgyt kosmose maisto ir sugrįžt, ten reiktu dirbti, nes be priežiūros viskas suirtu, be apskaičiavimų ir maistas pasibaigtu (o jo ten atgabenti greitai neitu)
Simplicity 2015-03-18 15:10
Į Marsą būtų skrendama gyventi ir dirbti aplinkoje, kur viskas turi būti remontuojama ir lopoma savo rankomis, nes reikiamos atsarginės dalys kolonizatorius pasiektų tik po gero pusmečio. Vadinasi, reikalingas inžinierius, kuris gaudosi elektronikoje, mechanikoje ir geba kažkiek programuoti. Dar reikia žmogaus su medicininiu išsilavinimu, kuris mokėtų ne tik pirštą subintuoti, bet ir dantis pakrapštyti ar apendicitą išpjauti. Reikalingas ir tikras astronautas/kosmonautas, kuris reikalui esant galėtų rankiniu būdu erdvėlaivį valdyti. Ketvirtas grupės narys turėtų būti toks, kad gebėtų bent iš dalies kompensuoti kurio nors iš pirmųjų netektį.
manas 2015-03-18 15:38
Trumpas pastebejimas- is kur jus istrauket kad butu siunciamos namu seimininkes ir siaip graziai besiziurintys zmones? Straipsnio autorius tikrai ne is kelmo spirtas reikia manyti kad tokiu yra ir daugiau, o realybes sou atranka tikrai ne ziurovu balsavimu butu paremta Tiesiog gal butu transliuojamas ju pasiruosimas ir atranka pagal kazkokius kriterijus. Bet faktas kaip blynas jei pinigu nera tai niekas cia ir neivyks..
kionig 2015-03-18 16:45
Viltis gi - durnių motina.. O patikėjo tie, kurie ten labiausiai veržėsi.. Tiesa, tokių kaip ir netrūko
Tarkvinijus Išdidusis 2015-03-18 18:23
O dabar pakelkite rankas tie, kurie tikėjo, kad šis projektas nėra pinigų plovimas?
Simplicity 2015-03-18 19:27
Koks gali būti pinigų plovimas, kai projektas yra grynai komercinis? Čia labiau tiktų žodis „lochatronas“.