Rusija taikosi į salą Baltijos jūroje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2015-03-24 12:08
Na čia jau pesimistiškiausias scenarijus. Viskas paremta tuo kad Vokietija nesikiša.. jei kišasi tada visa istorija subyra. Dar keistokai atrodo Švedijos rankų nuleidimas dėl Gotlando... kas garantuoja kad rusija pasitenkintų buvusios SSRS teritorija ir neitų toliau į Vokietiją, Švediją ir tt. taigi manau didesnė tikimybė kad kariaujama būtų jau virš mūsų galvos o ne pas sąjungininkus namuose..
raimundas.blažys 2015-03-24 12:24
Aš galvoju, kai surinksim tuos 3000 šauktinių ir juos apmokinsim, reikia pirmies pulti Rusiją, gal kokį 10 km., i jos teritorija ir įžengtumėm, ir būtų dr toks netikėtumo faktorius
Ekonometras 2015-03-24 12:33
Čia norint prajuokinti Putiną ar sugadinti santykius su NATO? Ar kokiu tikslu taip neadekvačiai elgtis?
- 2015-03-24 12:48
Čia naujas koloradinis Lietuvos niekinimo būdas - „surinkim armiją ir pulkim Rusiją- NET 10 kilometrų užimsim“.
rndmintzdude 2015-03-24 12:50
Nebutina i maskvos puse, galima i kaliningrada, nebutina ir vieniem, galima su lenkais, bei nato palaiminimu, nebutina viesai, galima "turistu" kaip jie ukrainoj. Destabilizavus ju ginklu sandeliuka, prisiktu i bata nemenkai, pried raketinis skydas dislokuotas jau Lenkijoj. Aisku ideja gal ir neverta svarstymo, bet pamastymai ir logika nesikeicia, tai nera neigyvendinama.
Simplicity 2015-03-24 12:57
Kuriems galams viso to reikia?
rndmintzdude 2015-03-24 13:03
Butent, kas belieka koloradam, tik pustis, bet paziurim realijas, Ukrainoj, ~40-50 tukstanciu besirotuojanciu kariu, vs sugebejo teritorija sulyg vilniaus sritim uzimt ir tai pakankamai sunkiai, per metus laiko ir tai toli grazu ne tiek kiek jie tikejos, beto taip ir nepalauze pasipriesinimo, nes paskutiniame istatymo projekte, to teritorijos skelbiamos kaip ukrainos teritorija ir siena su rusija nesikeis. ^ Virsuje iliustracija tam, jog palygintume gresme, rusijos pajegos baltijos valstybiu pasienyje, panasios kaip ir ukrainos pusej, kadangi rusija valstybe didziule, negali atitraukt pajegu is kitu savo regionu, nes tam tautu kalejima uztenka norinciu lauk. Taigi, maximali gresme 60-80k kariu, kas baltijos valstybes nera kazkas neiveikiamo, netgi vienai Lietuvai, tai nera kazkoks visa griaunantis stebuklas. Kaliningrado srities pajegu pajudejimas, labai grazintu lenkam nora ta regiona atsimt, pasipriesint rusai jiem neturi jokiu sansu, visa Lenkijos kariuomene+rezervas - virs 600k, visa Rusijos kariuomene+rezervas -3 milijonai, bet realiai pasiekiama siaures vakaru regione, ne daugiau 100k.
rndmintzdude 2015-03-24 13:03
Straipsnis visas sitas yra is serijos "Kas butu jeigu butu", taigi ir komentarai is tos pacios, o kam to reikia jau visai nebe i tema klausimas
sub 2015-03-24 13:42
Ppasakojo gražiai, bet kad tas grožis įvyktų, reikia daug pinigų, kurie rusijoje taip gražiai mažeja. O Vokietija ilgainiui liktų viena, nes Merkel ne bachurs.
sabotan 2015-03-24 21:25
Na pasaka . JAV garantuotai europos nepaliks. Zlunga nato byra visa pasaulio tvarka. Kas juokingiausia prades rusai kara jiems zopa. Rusijai gresia visiskas enbargas ekonomikos krachas suirute ir revoliucija nebent paliks didele dali kariumenes rusijoje. O puls su 100k kariu. Netikiu , kad vokieciai tokie idiotai butu. Tikiu graikai turkai pereitu i ruso puse . O kodel jav laivynas negaletu iplauktu taip ir nepaiskinta. Taip raketu rusija turi paleis, bet jav lektuvnesiai gali atsakyti tuo paciu
Arns 2015-03-24 21:41
sabotan, bent pasidomėjai kiek vienas JAV lėktuvnešis kainuoja ir kiek trunka jį pastatyti? Per visas operacijas jie laikėsi atokiai ir tik lėktuvai dalyvaudavo mūšyje. Tad net be Gotlando salos, labai abejoju ar koks kvailys generolas į Baltijos jūrą siųstu lėktuvnešį, kurį sunku apginti. Mat lėktuvą galima numušti, laivų neprisileisti, o štai raketos jau kitas reikalas, jei pasieks, laivas skęsta. Praktiškai Baltijos jūroje neįmanoma laikytis saugaus atstumo dėl jos nedidelio dydžio. Ir iš vis, nereikia pervertinti lėktuvnešio galimybių. Viena kai jis gali pasiekti taikinius, kas kita kai tai labai nepatogu. Geografiškai Rusijai lėktuvnešiai ir šiaip karo laivai kur kas mažiau pavojingi, nes visa infrastruktūra labai toli nuo jūros. Ne Irakas ir ne Jugoslavija, kad kur nori gali smogti.
HDi 2015-03-24 22:07
Čia kaip ir minėjo, viskas remiasi į tai, kad Vokietija bus didžiausias stabdis, dar neatsižvelgta kad ir Kinija gali iššaut, pasinaudojus tokia proga.
Rukis 2015-03-25 22:36
Scenarijus tai kaip iš fantastikos knygos... Rusai į Lietuvą karių nesius. Prieš mus bus naudojamas politinis-ekonominis spaudimas ir bandymas sukiršinti žmones viduje, kad patys išsipjautumėm. O jų karių nematysim, bent jau ne su antpečiais ir emblemomis. Kad Švedija gali kentėti, tai visiškai sutinku. Gotlande nedaug žmonių gyvena. Atvežei kelis tūkstančius Rusų "naujakurių" ir sala įgauna "Istoriškai pagrįstą pretekstą būti RF sudėtyje" O tai yra tikrai strategiškai vienas svarbiausių, jeigu ne pačių svarbiausių, objektų Baltijos jūroje. Kitas dalykas: Pentagone netrūksta karštakošių, piktų ir suirzusių dėdžių. Galvojate jei prieš Lenkiją bus panaudotas branduolinis ginklas, JAV nesugalvos panaudoti savojo? Dar turėkim omenyje, kad greičiausiai prie Rusijos pusės kare prisijungtų Baltarusija. O būtent prieš ją JAV galėtų panaudoti branduolinį ginklą, kaip įspėjimą Rusijai. Rusija juk susprogdintų ne JAV miestą, o jos sąjungininkės, tai tą patį galėtų padaryti ir JAV. Būtų po vieno atominio užtaiso apsikeitimo paliaubos. Nemanykit kad tik Rusai yra principingi, pasikėlę ir mėgsta jaustis situacijos šeimininkais... "JAV greičiau pradės branduolinį karą, nei leis kitai šaliai diktuoti mums sąlygas" - vieno majoro iš JAV žodžiai. Juos išgirdęs net nustebau.
zyzelis 2015-03-26 18:10
Tai pagal tavo logiką amerikieciai ruošias lėktuvnešį statyti, o ne kariauti? Gal gali pailiuostruoti, kodėl generolas kvailas? Ar Esi girdėjęs apie laivų flotilę apie lėktuvnešį? Gal žinai ką jie ten veikia ? O koks yra saugus atstumas? o raketos pasieks kaip? tokie kaip tu valtimis priveš? etc etc. Arns eik miegot. sekspertas atsirado mat.
raimundas.blažys 2015-03-26 20:41
jo... aš net pora kart perskaičiau komentarus, ir kaip žmones taip suregavo, net ko ten mane išvadino - kolo... nu vienu žodžiu, neimkit taip į širdį ir juoką kartais tiesiog priimki kaip juoką, neieškodami kažko gilaus ir įžeidziančio