Ištirta, kuri šalis pati laimingiausia – lietuviai nustebino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pauliusgl 2015-03-24 11:04
Top10 mane labiau nustebino nei tai, kad Lietuva 7 nuo galo. Tikėjausi laimingiausių dešimtuke išvyst visai kitokias šalis.
Rukis 2015-03-24 11:15
Aš irgi. Vien Pietų Amerikos valstybės, o kur visų giriami laimingiausi Danai? Kur Švedai ir Norvegai? Skandinavai gi turėtų tope būti. Apgavikai.
ISG 2015-03-24 11:25
Tie visi skandinavai yra labai rimti, jie isvis nesisypso ir yra nuobodus ir salti zmones. Aisku kaip ir visur yra isimciu. Nu o musu Lietuvele yra savo vietoje, ko cia nustebti? savizudybiu skaicius didziausias, atlyginimai maziausi ES, bedarbyste didziausia, kainos didziausios, kai ko dar noreti? Man labai dziugu, kad visi lietuvoje nelaimingi, as tikras Lietuvis
rndmintzdude 2015-03-24 11:36
Koloradinis komentaras visiskai neatitinkantis realybes , atlyginimai tikrai nemaziausi: http://www.businessinsider.com/disposab ... hic-2015-3 Bedarbyste irgi http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... y_2015.png < Cia mes per viduri ir 3x geresni nei paskutiniai ir tik 2x prastesni uz pirmus. Pragyvenimo kaina ir viena zemesniu http://www.movehub.com/sites/default/fi ... -(original).jpg Zodziu esi visiskas sh malikas, koloradas skleidziantis dezinformacija ir tiek.
Hm 2015-03-24 11:38
Na kad Skandinavų nėra pirmajame dešimtuke nestebina, per daug jie ten depresuoti. Na nebent Danai iš normalesnių... Įdomu tik kur dingo Šveicarija, Kanada, Australija. Naujoji Zelandija, Singapūras - kurios yra pragyvenimo kokybės lyderės. O pirmoje vietoje turėtų būti Butanas, nes pas juos žmonių laimės indeksas, o ne BVP, yra svarbiausias valstybės rodiklis, kuris kas met tikrinamas. Tenai kiek atsimenu patenkintu savo gyvenimu apie 90 proc.
GM 2015-03-24 11:38
Tereikia pažiūrėti į šiuolaikinių naujųjų (ir ne tik) facebookinių humoristų, politikų, žurnalistų, įvairiausio plauko apžvalgininkų, ekspertų ir kitų populiarių viešų veikėjų diskusijas ir supranti, kad absoliučiai viskas yra paremta agresija ir patyčiomis. Kadangi Lietuva nedidelė, visa tai žiauriai greitai plinta ir persiduoda.
enjoy.slurm 2015-03-24 12:26
Labai realus sąrašas, kuo mažiau žmonės susiduria su pinigine verte, tuo laimingesni būna (nereikia nertis iš kailio dirbant nemėgstamą darbą, gaunant mažą atlyginimą, mokant didžiulius mokęsčius ir t.t) Gyveni sau gamtos apsuptyje, užsiemi paprasčiausia ūkine veikla reikalinga išgyvenimui, nesuki sau galvos dėl karo ar ekonominių krizių. Tuo tarpu Lietuva yra gale, dėl to, jog įstojus į ES, žmonės pamatė kaip gyvena civilizuotas pasaulis, pradėjo reikėti materialinių dalykų, o Lietuvoje su dabartine ekonomine situacija eiliniams piliečiams sunku lygintis su vakariečių perkamąją galia. Todėl dauguma surūgę, pikti, pavydūs. O dar propagandą pradėjo varyt per visus kanalus, jog rusai puola- čia išvis kaip gaisrą gesinant su žibalu, poveikis- liaudis tapo dar labiau įtūžusi(abiejų stovyklų, tiek pro-rusiškai nusiteikusių, tiek patriotiškai. Ateitis taip pat nieko gera nežada, turbūt teks dar ir arčiau galo pabūvot brangiai tevynei
Katė 2015-03-24 13:53
Žmonės laimingi, kai yra bendruomeniški, kai vienija tikslas. Atsimenu 1988-1991 metus, Sąjūdis, Baltijos kelias, tautiškumo pakilimas - kokie tada buvom laimingi, patys laimingiausi pasaulyje. Dabar...
lucy 2015-03-24 14:25
Tai, kad visiškai nenustebino.
PupuDede 2015-03-24 16:39
Na aš galvojau kad esame šiek tiek auščiau, bet ką darysi yra kaip yra. Manau to priežastis nepastovumas. Didžiausia laimė kai žinai, kad rytoj turėsi darbą gausi pajamų. Turėsi ką valgyti. Pas mus įstatymai keičiasi pastoviai pvz. žemės ūkis tragedija jokio visiškai pastovumo ir ne tik kad kažkiek keičiasi o tiesiog kardinaliai 180 laipsnių. Nieko negali planuoti, nežinai kas bus rytoj. O čia dar mūsų politikai (protingieji), karas bus puls mus, reikia šauktinių, reikai mokesčius kelti ir .t.t.tt..t.t.t. Todėl ir esame surūgę.
ISG 2015-03-24 18:02
Yra riba. Kalbant apie pinigus, kartais geriau yra uzdirbti maziau, ir net nesukti sau galvos del kazkokiu daiktu. Lietuva yra ant tos ribos, kad lyg ir uzdarbio vidurkis yra normalus, bet lyginant save su kitom geresnem es salim, mes tiesiog negalim sau leisti tai ka leidzia jie. O jei uzdirbtumem maziau - net nesuktumem sau galvos. Su manim asmeniskai yra tas pats - anksciau kai uzdirbau maziau - nesukau galvos, tiesiog gyvenau, dabar uzdirbu, galima sakyti daug, bet poreikiai auga neproporcingai, del to pacios laimes mano gyvenima tikrai nepadaugejo...
Arthuras 2015-03-24 18:35
Situacija Lietuvoje tikrai nėra bloga, kiek daugumai galvoje yra ne visai gerai. Naivuoliai mano, jog pinigai jiems atneš laimę. Na, jei žmogus labai kvailas ir primityvus - gal tokiam ir pridės tos laimės... O realiai, gyvenam daug geriau, nei šiame reitinge aukščiau esantys.
Simplicity 2015-03-24 19:18
Galiu pridurti tik tiek, kad lygintojai lygina tik gaunamas pajamas ir visiškai ignoruoja išlaidas. 2000 € atlyginimas atrodo didelis, kai nežinai jog kelių kambarių buto nuoma kainuoja 1000 €/mėn., o vaikų darželis dar tiek pat. Atvažiavai, užsidirbai ir varai namo, nes jei nuspręsi pasilikti, tai bus lygiai ta pati būsto paskola 30-čiai metų ir tie patys gyvenimo vargai. („Visur gerai, kur mūsų nėra.“)
vardasas 2015-03-24 20:24
tarkim jei as isgyvenau narkotiku prekeiviu ir zmogzudziu ssusisaudyma pries apklausa tai as tikrai buvau ta diena laimingas, taigi argi as laimingas? jei isgynau cia bent diena as esu laimingas, ar as laimingas? o jei pvz pardaveja man atmete is 5 euru kaip is 20 ? tada as irgi buvau laimingas bet ar as laimingas?