Kodėl Dievu tikėti paprasčiau, nei evoliucija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-04-13 09:01
Nes nereikia nieko galvoti, viskas paprasta ir aišku, viskas palei dievo valia sutverta.
kionig 2015-04-13 09:31
.
kestutisz 2015-04-13 09:44
O tai jau mokslo atveju galvoti būtina? Dauguma atveju ten irgi arba tiki, arba ne bo pats nepatikrinsi. Skirtumas tik bausmėj už netikėjimą - už mokslą mokykloj blogiausiu atveju gausi dvejetą (liniuote dabar nepedagogiška, ausies sukimas irgi), o vat už dievus - AMŽINOS PRAGARO LIEPSNOS. Reikia tik tinkamame amžiuje gerai prigąsdinti (apdoroti bausmių pavyzdžiasi iš kokio senojo testamento ar pan) :)
SzAROO 2015-04-13 10:27
Dievo hipotezė yra daug sudėtingesnė už visas mokslo teorijas kartu sudėjus.
Atk 2015-04-13 10:30
Evoliucija buvo. Bet Dievas irgi yra. Kartą įvyko įvykis, kada siela susijungė su kūnu ir pirmą kartą Visatoje atsirado neįprastas reiškinys. Žmogus ėjęs keliu vystymosi proto staiga gavo sielą, jo sužaidė visi instinktai ir stipriai sustiprėjo jausmai, buvo prarastas protingas mąstymas dėl sustiprėjusių jaumų ir jis jau niekad nebus grąžintas. Žmogus pradėjo mąstyti nuo nuotaikos, net jei supranta, kad daro neteisingai, bet jei nuotaikos nėra, jis tęsia tai daryti. Todėl jis dabar mąsto jausmais ir kol kas žmonės yra pseudo protingi, jie tiek daug žalos daro, ko protingu niepavadinsi. Jų išsigelbėjimas išmokti suorganizuoti savo jausmų pasaulį, tik tada jie nustos būti kenksmingi ir pradės būti protingi. O vystyti savo protą jiems yra aklavietinis kelias, kad ir koks protas bus, jis visada bus pavaldus jausmams. Ir jeigu žmogus nemoka susitvarkyti su savo jausmais, jis visada darys labai daug ir labai neprotingų veiksmų. Jam reikia nugalėti savo neteisingus norus ir išdirbti teisingus, tai pareikalaus didelių valios pastangų ir didelio darbo.
sub 2015-04-13 10:45
SzAROO 2015-04-13 11:34
Ne, dievo nėra. Tikėkimės, kad reinkarnacija tikra, nes šiame gyvenime Tau nepavyko.
sielinas 2015-04-13 11:44
Kam eiti į tualetą jei galima sisioti į vazoną arba lauke ant sienos? <- manau tai daug opesnė dilema nei šis apgailėtinas straipsnis.
sielinas 2015-04-13 12:04
, kad yra arba, kad jis tik tavo galvoje.
slawcka 2015-04-13 14:20
Straipsnio mintys teisingos- tikintieji galvoja, kad viskas sukurta turint prasmę, kad žmonės yra sukurti kažkokiam tikslui. Čia kaip selfius darančios mergos- susireikšminusios, maitinančios savo ego. Deja, kaip kažkas pasakė: “We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star." O ir evoliucija gi yra ne kas kita, kaip mutacijų eilė, galima sakyti klaidingas DNR . Pridėkime milijonus metų ir voila - maigom iš dinozaurų lavonų padarytą maigyklę ir matom raidytes šviečiančioj dėžutėj.
vanduo4 2015-04-13 16:46
Sakyti, kad Dievo nėra tai tas pats kas sakyto jog moteris yra negraži.
rwc 2015-04-13 17:41
Užknisa, kai pseudomokslinčiai rašo temomis, kurių elementarių sąvokų nežino. Evoliucija - daugybę kartų stebėtas mokslinis faktas, joks išsilavinęs krikščionis ja neabejoja. Selekciją dar viduramžiais detaliai aprašė daugybė krikščionių gamtininkų ir vienuolių. Genetiką taip pat atrado katalikų vienuolis, ir būtent popiežius jį viešai pasveikino vienas pirmųjų. Ko dauguma žmonių nesuvokia - tai kaip (teleologinis argumentas) galėjo atsirasti pirmoji gyvybė bei žmogaus sąmonė (ir tai man netrukdo - nes aš laikau ir laikysiu Homo sapiens didžiausiu gamtos pasityčiojimu iš gyvybės). Tiksliau, kaip chaose natūraliai gali vykti kryptingi (nesakau, kad tikslingi) pokyčiai ir saviorganizacija, vedanti prie sudėtingų struktūrų. Dauguma kreacionistų, tiesa, evoliuciją interpretuoja savotiškai - pažodžiui pritempinėdami prie Senojo Testamento. Pvz., kad mikroevoliucija vyksta ištisai, bet esminiai pokyčiai yra staigūs ir tikslingi. Man tai atrodo kvaila, savaime netikslinga ir teleologiška - bet paaiškinkit tai jiems.
Jumbo 2015-04-13 17:47
rwc, kodėl pasityčiojimu?