JAV dilema: ar kanapės gydo nuo epilepsijos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1337 2015-04-16 14:33
Šiaip smalsu: per pastaruosius metus į viešumą iškilus tiek daug gydomųjų CBD/THC savybių ir netgi statistiškai įrodžius, kad po legalizacijos sumažėjo nusikalstamumas ir padidėjo mokesčių surinkimas (Kolorado pavyzdys), ar bus imtasi kokių nors veiksmų prieš tuos, kurie eilę metų neaišku kieno finansuojami, nepabijokim to žodžio, p!so protą visai visuomenei apie kanapių žalą ir baisumus?
Simplicity 2015-04-16 15:34
^ Žolininko komentaras... Galiu tik nuliūdinti, kad žolinių preparatų legalizavimas rūkorių niekaip nepalies. Jei gydytojas paskirs, tai gausi receptą tabletėms ar kokiai nors spirito tinktūrai, o už narkotinių medžiagų laikymą (kaip bebūtų, žolė yra narkotikas) policija Lietuvoje kaip baudė, taip ir toliau baus.
immortallt 2015-04-16 15:48
Tačiau gali visuomenės tolerancija didės ir ilgainiui gal legalizuos
1337 2015-04-16 16:43
O prie ko čia Lietuva ir žolininkai? Aš kalbu iš principo apie situaciją, kada visuomenei, kaip parodė moksliniai tyrimai ir statistika, buvo daug dešimtmečių atvirai meluojama. Remiantis tais melagingais teiginiais ir pseudomokslinėm gateway teorijom ilgiems dešimtmečiams į kalėjimus sugrūsta dešimtys tūkstančių žmonių, kuriuos turėjo išlaikyti ir dabar tebeišlaiko ta pati apgauta visuomene. Gi kažkas visą šitą reikalą organizavo ir finansavo. Tai vat ir retoriškai klausiu, kodėl nekeliamas klausimas dėl melagingą informaciją skleidusių asmenų ir organizacijų atsakomybės? Juk realiai visa šita šimtmetį trukusi piktybinės dezinformacijos kampanija padarė milžiniškus nuostolius, pradedant eilinių hipių sodinimu į belanges, baigiant pagalių kaišiojimu į ratus naujų veiksmingų vaistų kūrimui.
Hmz 2015-04-16 17:26
Dezinformacijos kampanija trukdė moksliniams tyrimams? Už radioaktyvių medžiagų turėjimą taip pat baudžiama, radiacijos pavojais taip pat visi įgąsdinti. Ir ką, nevyksta jokie tyrimai, kuriems reikia radioaktyvių medžiagų? O gal užsilenkė tyrimai, kuriems reikalingas morfinas ir kitos smagios medžiagos, kurios viešai įvardijamos kaip narkotikai ar nuodai? Problema yra nebent smalsiuose piliečiuose, kurie nori savarankiškai užsiimti "naujų veiksmingų vaistų kūrimu" garaže. Ar ne?
Simplicity 2015-04-16 20:15
O ko Lietuvos žolininkai kitokie? Jus gi irgi policija skriaudžia už žolės laikymą. O gal tu žolės nerūkai, bet esi naujoji motina Teresė, kuriai labai rūpi JAV hipių likimas? Mokslininkams niekas nedraudžia dirbti su narkotinėmis medžiagomis ir ieškoti naujų vaistų. Farmacijos kompanijos labai myli pinigus ir tikrai nepraleistų progos į rinką paleisti vaistą su THC jei tik tokį būtų sukūrę. Morfijumi irgi neleidžia svaigintis, tačiau kaip vaistas jis ir šiandien tebėra naudojamas. p.s. Apie sąmokslą prieš žolę, su tuo susijusius straipsnius, mokslinius tyrimus galima pasiskaityti tik žolininkų forumuose?
elcucuy 2015-04-17 09:21
Aš nesuprantu kodėl žolė draudžiama, o tabakas ne. Aš nuo stiprių cigarečių įtraukęs akimirkai taip pat apsvaigstu. Žmonės pripranta prie tabako taip pat. Milijonai žmonių kas met miršta nuo rūkimo pasekmių. Kuo tabakas išskirtinis? Išlenda tyrimai rodantys jog marihuana net gydomų savybių turi. Manau žodės draudimas nonsensas - jai jau draudžia tai uždraudžia tegul ir alkoholį ir visa kitą kas svaigina.
1337 2015-04-17 10:33