S.Hawkingo ultimatumas žmonijai: „išvykite iš Žemės arba mirsite“  (12)

Žmonija turėtų ruoštis kraustymuisi į kitas planetas per artimiausius tūkstantį metų – antraip ji tiesiog išnyks, įspėja garsiausias pastarojo meto fizikas Stephenas Hawkingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes privalome tęsti kosmoso keliones dėl žmonijos ateities, – sakė jis. – Nemanau, kad mes išgyvensime dar tūkstantį metų neištrūkę iš šios trapios planetos.“

Tai jis pareiškė kalbėdamas Sidnėjaus Operos teatre susirinkusiems žiūrovams. Jo kalba buvo transliuojama holografiniuose ekranuose tiesiogiai iš mokslininko biuro Kembridže, rašo „The Independent“.

Paskaitos pabaigoje S.Hawkingas paskatino susirinkusius žiūrovus „pakelti galvas į žvaigždes, o ne spoksoti po kojomis“.

„Bandykite suprasti, ką matote, ir galvokite apie tai, kodėl Visata egzistuoja, – ragino fizikas. – Būkite smalsūs ir, kad ir koks sudėtingas gyvenimas atrodytų, visuomet yra dalykų, kuriuos darydami pasieksite sėkmę. Svarbiausia nepasiduoti.“

S.Hawkingas dar sykį įspėjo apie žmonijai gresiančius pavojus, tokius kaip dirbtinio intelekto iškilimas, žmonių agresija ir barbariškumas.

Vasario mėnesį fizikas pareiškė, kad žmonės turėtų kolonizuoti kitas planetas – esą tai būtų tarsi „gyvybės draudimas“ mūsų rūšiai; vienintelis būdas užtikrinti tolesnį žmonijos egzistavimą.

Beje, nemažo žiniasklaidos dėmesio sulaukė kitas S.Hawkingo paskaitos epizodas. Viena žiūrovė mokslininkui uždavė klausimą, kodėl Zaynas Malikas paliko grupę „One Direction“ ir sudaužė milijonų paauglių širdis. Humoro jausmo nestokojantis mokslininkas paaiškino, kad paralelinėje visatoje Zaynas tebėra grupės narys, o dar kitoje jis yra susituokęs su moterimi, kuri uždavė šį klausimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(78)
(11)
(67)

Komentarai (12)