Planetologai: Saturno palydove privalo būti gyvybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-05-11 14:14
Niekas neprivalo. Realiai nėra išvis aišku kaip atsirado pirmas organinis junginys, kuris gali save dauginti a.k.a gyvybė, gal toks šansas yra vienas iš milijardo planetų su idealiomis sąlygomis. Čia tas pats kaip iš dangaus numesti namo statybines medžiagas ir tikėtis jog ant žemės nukris jau namas. Aišku jeigu iš tikro ten yra kažkokia tai gyvybė būtų be galo įdomu.
punktyras 2015-05-11 14:23
Visai ne tas pats. Pavyzdys nelabai tinkamas. Jei laikysime namą stogu virš galvos, tai numestos statybinės medžiagos visai gali suteikti užuovėją.
lucy 2015-05-11 14:47
Šiaip jo ne tas pats, namui pasistatyti yra per daug šansų, turi gauti namas, kuris stato naujus namus Esmėje tas organizmas, kuris turi iškarto atsirasti turi turėti IR reprodukcines galimybes kitaip jis egzistuos tol kol kažkas jam negero atsitiks ir toliau planetos gyvybė neokupuos.
punktyras 2015-05-11 15:05
Iš kur trauki, kad pirma turi atsirasti organizmas? ir kas gali būti laikoma organizmu? Ar save replikuojanti molekulė jau bus organizmas?
lucy 2015-05-11 15:12
O kuo skiriasi save replikuojanti "molekulė" nuo gyvybės? Ir aplamai molekulė tėra "plyta" ji savęs replikuoti negali. Esmėje esame kažkokia cheminė reakcija, reikia daug molekulių ir sudėtingų ryšių tarp jų kad gautumėm save replikuojančią "molekulę" tiksliau molekules
punktyras 2015-05-11 15:27
Apie tai ir kalba, kad iš pradinių elementų save replikuojančios molekulės susidaryti gali. RNR ir dar primityvesnės molekulės tai sugeba.
lucy 2015-05-11 16:18
Tai kad RNR/DNR yra per sudėtingos savaime susidaryti, reikia kažko daug paprastesnio, nes tai tolygu kiaušinio atsiradimui + jos yra pernelyg trapios ir vadinamoje sriuboje neišsilaikytų be atitinkamos apsaugos/membranos todėl ir gaunam jog reikia iškarto viso gerai pastatyto namo, o ne pavienių plytų.
punktyras 2015-05-11 19:54
Pernelyg sudėtingai mąstai. Joms ir nereikia išsilaikyti, joms reikia daugintis, daugintis ir daugintis, rinktis mutacijas, kurios leis ilgiau išgyventi, prisitaikyti. Todėl ne, namo nereikia. Netinka RNR – yra dar paprastesnės PNR, TNR, GNR.
lucy 2015-05-11 20:51
Deja reikia joms išsilaikyti, nes lygiai kaip jos sukuriamos(net pačios paprasčiausios ) gali vykti ir priešinga reakcija ir jos suskaidomos. Ką aš noriu pasakyti jog paprasčiausia gyvybės forma visiškai nėra paprasta. Čia matau einam niekur. Esmėje ta sriubos teorija taip ir neišsprendė tos vietos kaip plytos suėjo į namą. Buvo įrodyta jog gali susidaryti organinės medžiagos ir tiek, + eksperimentuose būdavo naudojamos didelės koncentracijos, kad tai pasiekti ir tt. PS mes čia visiškai nukydom esmėje ką aš norėjau pasakyt, jeigu ten kažkokia mūsų bakterija galėtų ir gyvent toje planetoje tai nereiškia jog panaši bakterija ten būtinai ir gyvena vien dėl to kad tinkamos sąlygos.
Niemand 2015-05-12 12:49
Paprasčiausia sąlyginai besidauginanti "molekulė" yra riebalų lašeliai. O jei į tokį lašelį pakliūna RNR giminaitės, gauname pačią primityviausią gyvybės formą, kurios atžvilgiu gali pradėti veikti evoliucijos algoritmas.