Teks susitaikyti: Afrika žvalgosi vietos Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enjoy.slurm 2015-05-18 10:54
Ne tik odos spalva patamsės.. Europa visa suafrikės, t.y. padaugės nusikalstamumo lygis (ženkliai), nedarbas, ekonomikai tai teigiamai tikrai neatsilieps. Spėju Lietuvos verslininkai tik trintų rankomis, jeigu pas mus padidėtų imigracija iš nepasiturinčių pasaulio šalių (aišku įstatymai tam turi būti pakoreguojami), nes juk logiškai galvojant, šitie žmonės turėtų dirbti 60 ir daugiau valandų per savaitę, už Lietuvišką minimalų ar net mažesnį atlyginimą.. Bet Afrikiečiai skiriasi nuo Europiečių tuom, jog jie nori visko gaut už dyką, dirbti sunkiai už mažą atlygį didžioji dauguma nesutiktų
patalnius 2015-05-18 13:49
lucy 2015-05-18 14:49
Kodėl europiečiai gali pagalvoti apie savo vaikų ateitį ir nesidauginti iki beprotybės, o afrikiečiai ne? Ten visokiu prezervatyvų siuntos pastoviai eina jei tik būtų sąmoningi galėtų ir susitvarkyti, bet nenori. Reiktų ne priimti juos čia, o atgal deportuoti ir kiti suprastų, kad nėra prasmės rizikuoti savo gyvybe į Europą plaukiant ir baigtusi visos nesąmonės. O dabar užburtas ratas, tuoj dar savo laivus naudosim kad daugiau nelegalų prisiplaukdintumėm.
amas 2015-05-18 15:50
Vienintelis problemos sprendimas deportacija.
Arthuras 2015-05-18 16:37
Nesuprantu, kokios problemos deportuoti?
Thrasher 2015-05-18 16:39
Globalizacija tai neišvengiamas procesas, o dirbtinis problemos ignoravimas kainuoja žmonių gyvybes... Tik įdomu kada patys lietuviai į šį reiškinį pradės žiūrėti kitu kampu, išmoks gerbti žmogų kaip asmenybę nepriklausomai nuo jo odos spalvos ar tautybės. Vokietijoje, Prancuzijoje bei likusioje Vakarų Europoje aktyviai(ir sėkmingai) veikia anti-fašisniai judėjimai, o mes te galim „pasidžiaugt" skinheadais skanduojančiais „Lietuva – lietuviams" per valstybines šventes.
keine_lust 2015-05-18 16:54
Tiesa sakant jau tie skinheadai geriau nei antifasistiniai judejimai kuriuos turi Svedija ar Prancuzija.
Shinigami 2015-05-18 16:56
Žmonių teisių gynėjai neleidžia. Bet spėju jie, kad jie vietinių žmonėmis nelaiko ir tu savo ginamų emigrantų tik iš savo uždirbamų pinigų nenori išlaikyti. Nes tik maža dalis (jei iš vis yra) iš tu Afrikos emigrantu gali dirbti kvalifikuota darbą. Dauguma gali tik dirbti ne kvalifikuota darbą arba pažeidinėti įstatimus ir gyventi iš pašalpų. Nors ir Lietuvių tokių gan daug emigruoja į ES.
kiesza 2015-05-18 18:15
Dėl visko kaltas solidarumas
Gediminas Jurgaitis 2015-05-18 18:34
kas nores tas neisileis. norint galima viska padaryti, na gal tik kelniu per galva neuzsimausi
Fikcija 2015-05-18 18:49
Kokie dar gali buti juru sienos pazeidimai,pirma kart ipejai nereguoja kulkosvaidzio serja ir problemos nera.
azotas 2015-05-18 18:59
afrikieciui duok prezervatyva tai jis nesupras ka su juo daryt..
Shinigami 2015-05-18 20:24
Patys europiečiai ir padeda afrikiečiams daugintis su savo humanitarinę pagalba. Net graikai mielai gyvena ir dauginasi iš ES skolintu pinigų. Tai ko afrikiečiams nesidauginti, jei maisto europiečiai atveš.
Thrasher 2015-05-18 20:36
https://youtu.be/NX6u0D4HnbA ... Už ką, kad pažeidinėja materializuotas abstrakcijas? Žudyti vardan linijų žemėlapyje, spalvų ant medžiagos gabalo ar įsivaizduojamo draugo pamokslų šventoje užrašų knygutėje... Apgailėtna.
VytautasLTU 2015-05-18 21:11
Na tada pats nieko nesiskirsi nuo to afrikiečio. Pas juos ir dabar yra kulkosvaidžio politika. Masės žmonių bėgo po pasaulinių karų, kas į vakarų Europą, kas į JAV, o kas dar toliau. Bėgo nuo fašizmo ir komunizmo ir juos priėmė. Taip pat nelabai ištiestomis rankomis, tačiau pasaulis vienas ir visi esame kaimynai. Jei dabar kokią Latviją užpultų, bombarduotų, nepriimtumėte milijono kaimynų? O juk tai tie patys žmonės. Afrikiečiai džiaugtųsi, kad juos priimtų, bent jau tikiuosi dirbtų daugiau, nei mūsų etatiniai sušelpiamieji. Na tai kas, kad jo odos spalva kitokia.
PCP 2015-05-18 22:16
Viena yra latviai, bet kuo skirtingesnės kultūros susiduria tuo skausmingesnės pasekmės visuomenei atsiranda - eroduojantis visuomenės tarpusavio pasitikėjimas viena iš jų - prisiminkim kad ir nerakinamas trobas prieškario lietuvoje. Olandai provincijoje ar priemiesčiuose namus iki šiol retai rakina. Kaip manote, ar tai bus įmanoma sugužėjus afrikiečių ordoms. Arba nueikit tolerantiškojoje švedijoje į švedišką ar vokišką supermarketą, ir palyginimui pakistanietišką. Jeigu viename švaru šviesu, tvarkinga, kasininkai šypsosi ir pasisveikina, groja rami muzika. o kitur netvarka, neaiškūs kvapai, aplink triukšmas, pastoviai aplink vaikų klyksmai, kažkas barasi garsiai telefonu ir ilgos eilės prie kasų. Potyris visiškai kitoks, nors atrodo įstatymai galioja tie patys, o darbuotojai visur uždirba tą patį minimumą. O dabar įsivaizduokit kad tai ne supermarketas, o valstybė. Suprantama visai tai kaina kurią vakarai moka už tai jog visa jų socialinė ir ekonominė sistema yra gigantiška finansinė piramidė - ekonomika privalo augti, nes kitaip viskas sugrius. Tačiau kas bus kai visuotinė automatizacija sumažins nekvalifikuotų rankų poreikį iki minimumo? Beto statistika rodo jog antros kartos imigrantai dar mažiau linkę dirbti ir integruotis į valstybę kurioje gyvena. Jei katik atvykę žmonės dar džiaugiasi jog gyvena gražioje ir taikioje valstybėje, jų vaikai dažniausiai to visiškai nebevertina. Btw skaitėt apie krikščionis kuriuos šitie visų gelbėjami migrantai išmetė iš baržų vien dėl to kad anie krikščionys? Krč jeigu politikai nepradės galvoti daugiau nei 2 kadencijas į priekį, ši civilizacija susinaikins pati arba bus sunaikinta iš vidaus.
Fikcija 2015-05-18 23:54
Visiems negru kulturos fanam siulau uzmesti aki http://www.imdb.com/title/tt0060073/?ref_=fn_al_tt_5
patalnius 2015-05-19 09:12
cia visiems kurie rase, jus tikri zmones ar cia vienas retardas trolis kuris pila sitas pakruojo kaimo lygio vertas srutas/pamastymus? Negrai ta, negrai ana, juodi nedirba, europieciai dirba, afrika dauginas be saiko ir t.t. vieno ko tikiuosi, kad viena diena bus proga isvaziuoti is [irasykit savo varpines pavadinima] ir pamatyti pasauli, kad suprastumet kaip retardiskai skambat tie, kas paprastu darbu isvaziave i anglijas dirbt (pats Peterborough gelyciu fabrike pradejau ), pasiziurekit kaip patys gyvenat, koki ivaizdi turi tautieciai aplink ir aplamai, kiek ten jusu vienam name/kambary sedi? ar esat tvarkingi is kaimynu prizmes ir pagalvokit ka apie jus mano vietiniai ir vat jums perspective. Problema nera migracija, odos spalva, is kur esi, ka tiki ir pan. problema yra valstybes nesugebejimas sukurti struktura, kuri leistu visiem prisitaikyti ir integruotis, nesugebejimas isaiskinti, kad imigracija nera vien tik juodadarbiu zmoniu noras keltis i kitas valstybes dirbti paprasciausiu darbu ir galiausiai nustoti dirbti. Jei valstybe nesugeba isaiskinti ir nesukuria salygu intergruotis, tai ir turesim tokius variantus kaip dabar: kai vietine populiacija yra tiek atsilikus, kad net nesukuria salygu atvykusiems integruotis ir gaunas atskirtis, nedarbas ir pan. Paziurekim i pavyzdi - liuksemburgas. Valstybe kur nera prastai gyvenanciu. kodel? paprasta, visur kur nueisi, viskas pritaikyta ne tik vietiniams, bet ir atvbykeliams lengviau adaptuotis ir integruotis. visi gyvena puikiai, geriausia sveikatos apsauga jei ne pasaulyje, tai bent ES (is kuriu didzioji dalis imigrantu), geriausi atlyginimai ES ir vieni auksciausiu pasaulyje ir aplamai imigrantu ir cross-border darbuotoju daugiau nei liuksemburge aplamai zmoniu gyvena. Ir niekam net nekyla tokios mintys kaip negrai ta, negrai ana...
patalnius 2015-05-19 09:16
Zinoma, europieciai zymiai labiau pazenge https://www.youtube.com/watch?v=lNpibqFjcgc
sub 2015-05-19 10:16
Patalniyus susikišk į gerą vietą šį video, nes tokių girtų žvejų yra tik mažuma, palyginus su afrikos vagimis, tinginiais. Aš nesu rasistas, tiesiog priekabiai skaičiau tavo komentarus ir štai ką pasakysiu: kodėl mes turime sugebėti, prisitaikyti, norėti.. Klausyk jei tu vyksti į angliją ar airiją uždarbiauti, ten jie prisitaiko prie tavęs, šneka lietuvių kalba, dainuoja lietuvių dainas, tiki tuo pačiu kuo tu? Manau kad ne.. Tu turi prisitaikyti, nes tu atvykėlis. Taigi aš nieko prieš, kokį 1k-10k imigrantų iš afrikos ne daugiau, bet prisitaikyti turi jie, ne mes. Jie turi mokintis atvykę lietuvių kalbos, jie turi integruotis, o ne Lietuva turi integruoti juos į save. Jie turi pritapti ir gerbti kitatikius, pvz. išmetimas iš laivo būtų prilyginamas išmetimui iš šalies. Visus kurie krikščionis metė iš laivo, mesčiau tuos nigerius iš tos šalies, į kurią jie atvyko. (p.s. aš iš vis netikintis, nes tai sukuria ribas), bet jei nori gero, tai parodyk ką gero tu pats turi ar gali padaryti. Taigi, europa žymiai labiau pažengusi už afrikos žmones. Jei to nesupranti, kokio velnio neemigruoji į afriką, manau pajustum kardinalų skirtumą ir nepezetum čia.