Iš pirmų lūpų: kaip vyksta šauktinio sveikatos patikrinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sloggi 2015-06-15 09:31
Cia kaip supratau teko ir apatinius nusimaut, kad pademonstruot kuo skiriames nuo moteru. Ar blogai supratau? 9 metai praejo kai registravausi i savanorius, pries metus isvykstant i rukla vel teko eit komisija, bet slangos neteko rodyt...
SaMaras 2015-06-15 10:33
Na gal sauktiniams kitaip, bet savanoriams nereikėdavo rodyt. Šiaip labai puiku kai yra informacijos, nes savo laiku nebuvo nieko.. teko eiti "na ura". Esmė surašyta gerai, kas psichologų bijo tie kas knisa protą tų ir "klausinėja visokių nenormalių klausimų" aš apsiribojau keletu klausimų "apie orą". Pas chirurgą peržiūri ligos istoriją užduoda kelis klausimus jei neaišku.. irgi normaliai viskas, nors buvo atvejis kad vieno kartu vaiksčiojusio pretendento į savanorius paklausė kažką iš ligos istorijos kas buvo prieš metus kad kažkuo skundėsi (berods galvos skausmu) tas ar apsimetė ar tikrai neprisiminė kas buvo tai ir isvarė namo.. sako kai atsiminsi tada ateik.. Šiaip irgi nieko blogo negaliu papasakoti iš med komisijos.. (Kaune)
azotas 2015-06-15 12:28
Jei neklystu tai uztenka pazymet, kad galvojai apie savizudybe ir taves nepriims.Bent jau uzsieni taip.Siaip keista jie dantu netikrina? bent jau cia neparasyta.
UTF16 2015-06-15 12:43
Nesuprantu, kodėl tai priežastis „atskinėti nuoširdžiai“.
SaMaras 2015-06-15 13:00
Dantis tikrindavo. Dėl konkrečių atsakymų man atrodo bėdos nebūtų, nes ten žiūri ne į tai ką atsakiai į konkretų klausimą, o sudarinėja kreives.. ir kad kreivė išliptų iš normos reikia kelių "neteisingų" atsakymų kažkurioje srityje (taipat yra ir melo skalė, kuri ganėtinai gerai parodo kad atsakinejantis "mala š.."
Endless Nameless 2015-06-15 13:08
Kas nors galėtų pasidalinti, kuo visa tai baigiasi? Turiu omeny, iškarto pasako diagnozę / sužinai vėliau? Atėjus rezultatams iš karto esi priskiriamas kuriai nors kuopai, ar dar kokia nors procedūra vyksta?
Stipa 2015-06-15 14:01
Nes gali gauti po to kvietimą savaitėlei ar ilgiau pagulėti psichuškėj
UTF16 2015-06-15 14:10
Visų pirma, pakvietimą galima bet kada atmesti (išskyrus jei yra teismo nuosprendis, žinoma). Visų antra, pakvietimo priėmimas turbūt praktiškai garantuoja atleidimą nuo tarnybos, o užtrunka vos savaitę. Nebent jei į kariuomenę ima ir psichinius ligonius. Nenustebintų labai, tik būtų truputį keista. Nes, pvz., kiek teko girdėti, jei nors kartą esi gydęsis psichinę ligą, niekada gyvenime tau niekas neišduos leidimo ginklui. O čia še tau, kad nori – ne tik ginklą duos, bet ir priverstinai išmokys.
SaMaras 2015-06-15 16:16
KMEK'as neskirsto į kuopas, nežinau kaip šauktiniams, bet savanoriams iškarto pasako kokia sveikatos grupę duoda ir jei ne A paaiškina dėl ko tiksliai viena ar kita grupė priskirta. Komplektavimą atlieka kitos istancijos