Žemės apokalipsės pranašai suklydo nedaug – priartėjo asteroidas (Video)  (0)

Visai neseniai pasaulio žiniasklaida skelbė apie tai, kad paslaptingieji orakulai Žemės planetai išpranašavo itin liūdną likimą. NASA mokslininkai suskubo tai paneigti, tačiau ar ne per greitai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-17 Žemės apokalipsės pranašai suklydo nedaug – priartėjo asteroidas (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot minėtų krikščioniškų apokalipsės pranašų, šių metų rudenį, rugsėjo 22–28 dienomis, yra itin didelė tikimybė Žemei susidurti su milžinišku asteroidu. Apie tai rašėme vakar.

Tiesa, iš pradžių tai neigusi, vėliau NASA patvirtino, kad šiais metais prie Žemės turėtų priartėti ne vienas asteroidas, kuris bus pakankamai arti mūsų planetos. Praėjus vos savaitei, kai pasklido šios žinios, tas pats „Mirror“ žiniasklaidos kanalas skelbia, kad vakar prie Žemės itin priartėjo asteroidas, pavadintas Icarusu. Šis asteroidas buvo pastebėtas dar seniau ir netgi buvo baiminamasi, kad jis iš tikrųjų gali trenktis į Žemę bei sukelti tikrą apokalipsę (kaip ir pranašavo paslaptingieji orakulai).

Patys NASA mokslininkai ilgą laiką intensyviai stebėjo šį kosminį kūną ir bandė apskaičiuoti jo skriejimo trajektoriją ir galimus pokyčius. „Slooh“ observatorijos atstovas teigė, kad minimas asteroidas iš tikrųjų buvo itin arti Žemės, tačiau nesukėlė jokio pavojaus mūsų planetai.

1 km skersmens kosminis kūnas praskriejo nuo Žemės maždaug per 8 milijonus kilometrų. Lyginant pagal kosminius mastelius, toks atstumas išties nėra didelis. O tokių atvejų šiais metais sulauksime ir daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(64)
(12)
(52)

Komentarai (0)