Vandenų monstrai: kas tai - žuvis ar aligatorius? (Video)  (0)

Jei manote, kad Lietuvoje sugaunamos lydekos yra tikros monstrės, aiktelėtumėte pamatę, ką ištraukia Amerikos žvejai. Jų vandenyse plaukioja vienos įdomiausių, didžiausių ir stipriausių gėlavandenių žuvų - aligatoriai gar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aligatoriai gar primena keistą lydekos ir krokodilo hibridą, todėl ir pavadinimą gavo pagal amerikietiškuosius krokodilus aligatorius. Šių žuvų kūnas ištęstos verpstės formos, margas, labai panašus į visiems puikiai pažįstamos lydekos, tačiau galva užsibaigia ištęstu ir iš viršaus suplotu snukiu, pilnu aštrių ir baisiai atrodančių dantų.

Tai yra labai didelės žuvys. Jos gali pasiekti 3 metrų ilgį ir 150 kilogramų svorį. Didžiausias kada nors sugautas ir oficialiai užfiksuotas aligatorius gar buvo ilgesnis nei 2,5 metro ir svėrė apie 148 kilogramus. Šios žuvys dažnai pavadinamos gyvosiomis fosilijomis, nes jos išlaikė išties nemažai savo pirmųjų protėvių bruožų.

Tad jei kada tektų pameškerioti Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasidomėkite galimybę sugauti aligatoriu gar. Daug po pasaulį keliaujantys ir tik stambias žuvis gaudantys meškeriotojai sako, kad aligatorius gar tikrai patenka į galingiausių gėlavandenių žuvų penketuką.

Kablys.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Rytis Poderis
(36)
(0)
(36)

Komentarai (0)