Penki įspūdingiausi pasaulio nacionaliniai parkai  (0)

Išvykus į užsienį norint pamatyti gražiausius gamtos kampelius skubama į nacionalinius parkus. Juose galima išvysti tikrų gamtos stebuklų. Ledynai, ugnikalniai ir geizeriai – tai tik dalis to, ką slepia gražiausi ir didžiausi parkai. Supažinkite su penkiais nacionaliniais parkais, kuriuose tikrai yra kuo pasigrožėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ledynų nacionalinis parkas, Argentina

Šis nuostabaus grožio nacionalinis parkas yra įsikūręs į pietvakarius nuo Santa Kruzo netoli Argentinos ir Čilės sienos. Dar 1981 m. jis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Šis nacionalinis parkas susidaro iš beveik 250 skirtingo dydžio ledynų, tokių kaip Perito Moreno ar Upsalos ledynas. Taip pat jame galima rasti du didelius ežerus. Tačiau žavus jis būtent dėl gražaus šalčio ledo ir vandens harmonijos pojūčio.

Taip pat čia neretai galima sutikti laukinių gyvūnų, tokių kaip pumos ar guanakai. Turistai išties myli šį nacionalinį parką ir lankosi jame visus metus.

Rapanujo nacionalinis parkas, Čilė

Gal šis pavadinimas nedaug ką sako, bet išgirdus vietovę tampa kur kas aiškiau. Šis parkas įsikūręs Velykų saloje ir jis užima beveik 40 proc. jos ploto.

Šio parko garsenybės ra senųjų rapanujiečių meno kūriniai - moai paminklai, ali altoriai, senovinių gyvenviečių liekanos bei sienų tapyba. Taip pat negalima pamiršti ir joje esančių trijų ugnikalnių su jų kvapą gniaužiančiais kraterių ežerais. O ką kalbėti apie pakrantėje esančius koralų rifus. Kaip tik dėl to šis nacionalinis parkas yra tikras malonumas akims.

Arenalio ugnikalnio nacionalinis parkas, Kosta Rika

Lava, džiunglės ir pasislėpę tarp medžių ežerai. Tai apibūdina tikrą gamtos rojų žemėje. Jo pasididžiavimas Arenalio ugnikalnis. Tai yra tikra pramoga ekstremalių pojūčių mėgėjams.

Pastovūs išsiveržimai paverčia šią vietovę viena pavojingiausių, o kartu ir įspūdingiausių Kosta Rikoje. Kiekvieną dieną girdimas duslus triukšmas ir reguliarūs sprogimai labai traukia turistus. Šis nacionalinis parkas pritrenkia savo grožiu ir natūralumu.

Jeloustouno nacionalinis parkas, JAV

Tai yra pirmasis pasaulyje įteisintas nacionalinis parkas. Jis žavi savo geizeriais, karštaisiais šaltiniais ir įvairiais laukiniais gyvūnais. Manoma, kad būtent šis parkas yra įsikūręs ant taip vadinamo „karštojo taško”. Geltonos uolienos, esančios upės krantuose, pritraukia dėmesį ir kuria šio parko žavingąjį įvaizdį.

Didysis Barjerinis rifas, Australija

Visi puikiai žino, kad tai yra didžiausias pasaulyje koralų rifas. Tai vienintelė gyvų organizmų sukurta struktūra, kuri yra matoma tiesiai iš kosmoso. Šiaurinėje Ausralijos pakrantėje išsidėstęs nacionalinis parkas nėra vientisas. Šiaurinė ir pietinė jo dalys yra vientisesnės, tačiau vidurinė dalis ganėtinai išsibarsčiusi. Vis dėlto tai vienas gražiausių kūrinių pasaulyje.

Didžiajame barjeriniame rife gyvena daugiau kaip 3000 gyvūnų rūšių. Ypač gausu aktinijų, krevečių, jūros žvaigždžių, krabų, bežiaunių moliuskų, holoturijų, jūrų sraigių. Niekur kitur nėra tiek daug jūrų vėžlių. Sekliame vandenyje grobio ieško vandens paukščiai. Yra apie 200 rūšių moliuskų, daugiau kaip 2000 žuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)