Kaip svaigalai veikia žmones ir kada tampama alkoholiku?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sugertukas 2015-07-02 13:53
Marihuaną žmonės perka iš neaiškių asmenų, kurie dažniausiai prekiauja ir stipresnėmis narkotinėmis medžiagomis. Logika aiški, kodėl dalis žmonių kurie vartoja marihuaną pereina ant rimtesnių narkotikų. Jei marihuana būtų legali, nieks nesivargintu ir neieskotų iš ko nusipirkti marihuanos gatvėje( nebent nepilnamečiai, kurie ir dabar taip daro), jie pirktų specializuotose parduotuvėse. Taip sumažintu valstybė stipresnių narkotikų vartojimą ir dar kiek perimtu pinigų iš nusikaltelių rankų į valstybės biudžetą.
peeplt 2015-07-02 14:48
Paskutiniu metu pasipylė labai daug straipsnių alkoholio prevencijai. Pagal tuos visus straipsnius absoliuti dauguma Lietuvių yra alkoholikai. Tame tarpe aš ir dauguma pilnamečių pažįstamų. Padarei pahmielą - alkoholikas, išgėrei daugiau negu du bokalus - alkoholikas, padauginai per šventę - alkoholikas, turi sveikatos problemų bet išgeri - alkoholikas. Pagal tuos straipsnius aš bent pagal kokius 3-4 punktus alkoholikas. Kažkoks briedas.
TAURAS 2015-07-02 15:06
Nereikia marichuanos vadinti narkotikais. Paskui ir gaunas, jog marichuana - narkotikas, tai koks skirtumas nuo kokio amfetamino? Juk tie patys narkotikai? Ziniasklaidoj net tai vos ne ir pasakoma, kokios baisybes laukia uz sio "nekalto" dumelio, taciau realybe tai visiskai kitokia? Naturalu, jog zmogui rukiusiam zole, nebeatrodo visi tie stipresni narkotikai tokie baisus, nors taip ir nera..
dawid90 2015-07-02 16:00
Aš nesuprantu kame čia problema. Kodėl nenorima vadinti dalykus tikrais vardais? Gal kas gali paaiškinti?
Laurynas19 2015-07-02 16:06
1. Pachmielas - čia grynai alkoholizmo požymis. Aš niekaip nesuprantu kiap kitą rytą po išgertuvių dar norisi alkoholio... Taigi taip, pachmielas = alkoholikas. 2. 2 bokalai alaus. -> taip, jei geri daugiau nei du bokalus alaus, greičiausiai esi alkoholikas, nes 2bokalai alaus yra pakankama dozė apgirsti ir vistiek dar sugebėti save pilnai kontroliuoti. ir du bokalai tikrai pakankami, tarkim kokiam bendradarbiu susitikime, isejus vakarienes, prie futbolo, žaidžiant pool'ą, bouling'ą ir tt. 3. Padauginti per kokį vakarėlį vieną kartą ar max du kartus į metus, nemanau kad esi alkoholikas, bet daugiau.. greičiausiai. 4. Turi sveikatos problemų ir vistiek geri.. taip manau esi alkoholikas.. žiūrint kokie kiekiai ir kaip gerai žinai savo sveikatos būklę. Bet šiaip artaip alkoholikas kiek vienam suprantamas kitaip, ir pastebėjimas tas jog kuo pats žmogus daugiau išgere tuo tas alkoholiko lygis pasiekiamas. paprastai lietuviams alkoholikas tai apsimyžęs bomžas gulintis girtas vidurį baltos dienos.
Laurynas19 2015-07-02 16:30
, nei daugiau nei mažiau. ---- Iš savo patirties galiu pasakyti, kaip žolė veikia ir ką ji daro. (kenkia ar nekenkia galit pasiskaityt mokslinius tyrimus, ir ką konkrečiai žolė daro chemiškai, info taip pat prieinama internete.) Parūkius žolės tavo smegenys pradeda greičiau veikti (arba atvirkščiai –> lėčiau), parūkęs žolės tu turi daugiau laiko matyti ateinančias mintis ir jas analizuoti, taigi parūkęs pamatai daugiau detalių nei matai blaivus, todėl žmonės parūkę dažnai juokesi kadangi supranta absurdą kuriuo tikėjo, netgi žodis gali būti juokingas. Iš savo patirties ir tuo ką esu perskaitęs ir sužinojęs apie žolę tikrai nesuprantu kodėl ji uždrausta. (ypač turint omenyje jog tai paprasčiausias DIEVO sukurtas augalas) Vienintelė logiška mintis tai sąmokslo teorijos lygio.. žolė uždrausta, nes apsirūkiusį žmogų sunku valdyti.. Net gi ilgą laiką žmogui plovus smegenis, jis parūkęs gali pamatyti melą jei tik tokia mintis jam šaus. P.S žinutę rašiau neapsirūkęs, paskutinį kartą rūkiau maždaug prieš metus, niekada masiškai nerūkiau, jokios priklausomybės nejutau. Ir taip, manau jog alkoholis yra blogiau nei žolė.
TAURAS 2015-07-02 16:34
Kodel alkoholis, tabakas nevadinami narkotikais, nors jie yra narkotikai? Visi antidepresantai, ar kitos medziagos vienaip ar kitaip veikiancios nervu sistema yra narkotikai.. Kodel ju niekas nevadina tikraisiais vardais?
dawid90 2015-07-02 16:55
Na, žemesnių dalykų, t.y. jausmų parūkius, nekomentuosiu, kadangi nesu rūkes, todėl negaliu pakomentuoti koks tai jausmas. Tiesa sakant nelabai manę tai domina. Man tik įdomu, kodėl žmonės nenori vadinti šios medžiagos narkotiku. Ar tai todėl, jog jie asocijuoją žodį "narkotikas" su kuo nors blogu?
mnv 2015-07-02 16:59
Nuo kalbos priklauso. Angliškai tiek vienus tiek kitus vadina "drugs".
Laurynas19 2015-07-02 17:17
Kodėl uždavinėji klausimus į kuriuos atsakymą ir pats žinai? Jog viskas čia logiška. Pats kai nuo mažens augau mačiau aplink gerenčius žmones \ kalbančius apie alų iš teigiamos pusės ir tt. tai natūralu jog alkoholis atrodė visiškas neikis palyginus su narkotikais. Kur per etikos pamokas rodydavo filmukus su nuo heroino susivariusius žmones ir tt. Visur buvo linksniuojami narkotikai kaip kažkoks labai labai didelis blogis, prie to pačio buvo įtrauktos ir kanapės. Todėl man dar būnant berods 17m, kai sužinojau jog pažystama panelė rūko žolę, ar dar kas rūko žolę, man atrodė, kad čia kažkas žiauru ir galvojau kaip jie nusivažiavo. O tuo tarpu per žygius su palapinėm ir pan, pasislėpę gėrėm alų ir ragavom degtinę ir man tai atrodė visiškai normalu.. Tik kai buvau 20metų ir jau daugiau žinojau paie narkotines medžiagas, pabandžiau žolės ir tada supratau, jog žolė mažiau pavojinga nei alkoholis (mano pačio supratimu). Taigi mano supratimu (seniau) ir daugumos supratimu: Alkoholis -> nieko blogo, nors ir nėra gerai. narkotikai -> labai blogas dalykas, lengva priprasti, sunku atsisakyti, siaubingos pasekmės, didelė žala sveikatai ir tt. O turėtų būti ir trečias punktas: Kanapės -> nieko blogo, nors ir nėra gerai. Nors aišku idialiam pasaulyje narkotikų neturėtų būti visai.
dawid90 2015-07-02 17:26
Nežinau, tik spėju, jog gal dėl tos priežasties taip yra.
Simplicity 2015-07-02 17:34
Šiandien gali legaliai įsigyti alkoholinių gėrimų ir cigarečių, tačiau rinkoje pilna alkoholio surogatų, pogrindinėse gamyklose pagamintų tabakų gaminių, kontrabandinių prekių. Legalizavus žolę bus lygiai tas pats- pirkti žolę tarpuvartėje ar iš nelegalaus augintojo bus pigiau nei iš parduotuvės, todėl dyleriai tikrai niekur neišnyks. (Kaip pats ir rašai, dyleris, be žolės gali pasiūlyti ir kitų pageidaujamų narkotikų.) Vienintelis dalykas, kurį galėtų valdžia padaryt, tai pakeist BK ir už nedidelį žolės kiekį skirti tik administracinę nuobaudą.
deivis 2015-07-02 17:46
Pritariu, čia yra susidarę stereotipai per daug metų, nes nuo mažens pas mus duodama suprasti, kad gerti alkoholį yra normalu. Pvz.: būna vaiko gimtadienis, susirenka tėvai ir geria tarpusavyje. Vaikai mato tokį vaizdą nuolatos ir pradeda suvokti, kad tai normalus elgesys. Mokyklose, kalbant apie narkotikus rodomi jau iš viso save susibadžių adatomis ir degradavusių žmonių nuotraukos, vaizdai ir t.t. Sudaromas įspūdis, kad narkotikai labai blogai (taip ir yra), bet alkoholis normalu. Ir vėliau, kai kalba pasisuka link žolės visi išprotėja ir pradeda rėkti kaip tai blogai. Yra skirtumas kai žmogus sugeba sukontroliuoti save ir retkarčiai užtrauktiant dūma ar retkarčiais išgerti alaus, ir kur pereiti prie adatų ir visiško pijoko gyvenimo. Bet tiek dūmeriai tiek gerikai gali įbristi gilyn į liūną, viskas priklauso nuo pačio žmogaus. Net žinant kiek per žinias reportažų, kai pijokas kaimietis užkapojo kirviu savo bobutę ir t.t. vistiek visuomene to nenurašo ir patys geria. Man pasakykit kiek daug atvėju kai pridūminęs čiuvelis pridaro tiek nuostolių kiek prigėręs, blogiausiu atvėju jie sėdi ir iš visko žvengia. Neginu nei tų, nei tų, tik kvaila kai žmonės su kuo gyvena jau daug metų nors tai ir blogai nemato tame blogio, o kas nauja ir bloga, jie tai visiškai pasmerkia.
kroitus 2015-07-02 17:53
Ir gerai, kad tokių straipsnių pilna. Gal gi žmonės pradės galvoti nors kiek. Ir taip - daugumą Lietuvos gyventojų galima pavadinti alkoholikais: jie geria „tik per šventes“, o šventės kažkodėl būna kiekvieną savaitgalį; taip pat jokia šventė nėra linksma, jei ten nėra alkoholio; jiems atrodo nieko tokio prisigerti vaikų akivaizdoje(jau nekalbant apie tai, kad vaikai pratinami nuo mažens vartoti alkoholį); jie negali nė vakaro be alaus butelio „virškinimui pagerinti“; jie įsižeidžia, jei kažkas su jais nenusitašo iki žemės graibymo. Tokios situacijos pas mus yra norma, bet jos nėra normalios. Alkoholikas tai ne tas, kuris apsimyžęs guli patvoryje, o tas, kuris negali be alkoholio.
Arthuras 2015-07-02 19:42
Būtent, lietuviui alkoholikas = bomžas. O jei ne bomžas, tai tipo - viskas čia normaliai, nieko baisaus. Kas gi neišgeria?.. Kol lietuviai taip galvos, tol tokie straipsniai bus naudingi.
kestutisz 2015-07-02 21:26
Na, vartodamas alkoholį gi nevadinsi savęs narkomanu, negražu kažkaip, iš karto mintys apie taborą. Tiesa, spėju, kad vartojantys (dar nesubrendę mesti) savęs irgi narkomanais nevadina - gi tik šiaip pabando, grynai dvasiniais sumetimais ir jokių priklausomybių
trapecijus 2015-07-03 01:45
Va tai tau... Jau daug metų save laikiau alkoholiku, o pasirodo, kad ne. Vartotojas, o ne alkoholikas.
peeplt 2015-07-03 08:11
Pagal jus išeina kad praktiškai visi tautiečiai alkoholikai. Ir gal būt, jūs esate teisūs. Užaugome sovietinėje, posovietinėje aplinkoje kurioje alkoholio tolerancija didesnė negu dabartinės mados. Tikėsime, kad jeigu ne mūsų vaikai, tai bent anūkai turės šansą užaugti kitokioje aplinkoje. O dabar tenka pripažinti kad esu alkoholikas. Per šventes išgeriu daugiau negu du bokalus. O ir šventės ne du kartus per metus o min kartą per mėnesį. Ir jai būna linksmas susibūrimas ir tam tinkama kompanija - kita dieną skauda galvą. P.S. dėl dviejų bokalų tai nežinau. Labai nuo žmogaus priklauso. Man išgėrus du bokalus neimanoma pajusti jokio apgirtimo nebent norą į toletą. Turiu darbe gerą kiekvieną mėnesį kalibruojamą alkotesterį. Kelis kartus su bendradarbiais darėme eksperimentą. Du bokalai =0.1 promiles (po valandos). Teisingumo dėliai man 0,1 kolegai vienam 0,3 dar kitam 0,45. Taigi viskas priklauso nuo žmogaus.
Arthuras 2015-07-04 00:08
Taip, lietuviai - alkoholikai. Išgeriame labai daug, nors mums atrodo, kad tai norma. Pamėgink negert metus išvis. Ir po to išgert tuos du bokalus. Tikrai apgirsi. Kuo daugiau/dažniau geri, tuo daugiau reikia.