Rusijos kosmonautikos krizė: tai važiuojam ar nevažiuojam?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-07-12 22:21
Ir kuo yra paremta tavo nuomone? Aš pateikiau ne vieną faktą rodantį tai, kad Ukraina sunkiai yra nepriklausoma tauta. Ji labai daug ką skolinasi iš tų pačių Rusų ir dėl dabartinių įvykių, jų tauta stipriai kentės. Jų ekonomika griūną ir tauta yra suskaldyta. Žiūrėsim kaip galiausiai išeis tačiau Ukrainiečių vietoje jungčiausi prie Rusijos. Tačiau žinoma, niekas Ukrainiečių tokioje stadijoje nepriims. Bus kaip ir su Gruzija. Vakarai, vakarai! Ir galiausiai vakarai juos ant balos paliks ir žmonių palaikymas tolti į vakarus išnyks kai tik tauta prasiblaivys ir pamatys realybę.
Ernestass 2015-07-12 22:28
Na, po visą Europą yra pilna referendumų prašymų. Dėl atskiro miesto ar regiono be geros priežasties aš referendumo nerengčiau. Pavyzdžiui: dėl ekonominių bėdų ar regiono realetyvaus išsivystimo. Tačiau Ukraina visai kitas reikalas. Žmonės ten yra engiami Ukrainos. Jų kultūra, kalba yra oficialiai naikinama (galit pasigooglinti oficialus Ukrainos pasisakymus), Rusai Ukrainoje šiuo metu yra tokioje pačioje padėtyje kaip ir mes caro laikais. Dėl to ir dėl civilinio karo ten, jie turi teisę į referendumą. https://www.youtube.com/watch?v=8D1YOavnLaI Kaip matai, pilną yra norinčių atsiskirti tačiau ne visi turi tam teisę. Ps.: Beje, jeigu Ukrainoje viskas puiku tai kodėl Amerikiečiai atsisakę treniruoti fačistines brigadas? Bent kažkiek Amerikiečiai turi sąžinės ir netreniruoja karinių dalinių įtariamų daugybe nusikaltimų prieš žmonija. Ukraina vietoje to teikia jiems medalius. Tai gerai atspindį ir koks elitas ten JAV buvo surinktas.
kestutisz 2015-07-12 22:55
Tai kur konkrečiai nors vienas faktas? Kalbos panašumas tikrai ne faktas - Europoje tik ugrofinų kalbų grupė nesėdi ant to paties medžio, visos kitos indo-europiečių. O ukrainiečių kalba nėra rusų kalbos atmaina - abi yra lygiavertės kažkokios senos slavų prokalbės (kuri prieš tai dar atsiskyrė nuo balto-slavų prokalbės) atmainos. Noras, kad jos asimiliuotųsi gali atrodyti kaip švelnus ir pūkuotas noras atstatyti mitologinį Babilono bokštą, bet realiai tai kraujo liejimas tarp svetimų genčių (na jos ne šiaip sau atsiskyrė).
hamann 2015-07-13 07:49
tavo protingas kompromisas nieko vertas. Vokiečių su anglų kalbos visiškai panašumų neturi nors pagal tavo teoriją vystėsi kartu, o anglų su prancūzų ar ispanų yra gan panašios, ir kalbos struktūra labai panaši, nors lingvistiniame medyje randasi visiškai atskirose šakose.
sielinas 2015-07-13 08:13
O Rusijoje kada nors buvo kas nors gero?
Marius.brn 2015-07-13 09:02
Ernestass 2015-07-22 23:06
Ukrainiečių kalba yra rytų slavų kalba kuri didžiąją dalį žodyno skolinasi iš Rusų kalbos kaip jau tai buvo nurodyta šioje diskusijoje. Šis faktas ir pasodina ją labai arti Rusų kalbos iš kurios Ukrainiečių kalba nebe susiformuoja priklausomai nuo tavosios kalbos interpretacijos. Manąją jau žinai. Supranti, genocidai yra vakariečių specialybė. Slavai neturi turtingos istorijos kitataučių engimui ir Rusijoje yra sėkmingai integruotos visiškai skirtingos kultūros. Kai kurios prilipo, o kai kurios ne.
- 2015-07-22 23:13
Gal paskaičiuojam, kiek tautų nukentėjo nuo rusų, ir kiek nuo „vakariečių“? Pradėkim nuo 1901 metų.
Ernestass 2015-07-22 23:19
Teisingai. Kalbų vystymasis skiriasi nuo daugybės kitų kintamųjų. Slavų kalbos yra artimesnės vienai kitai dėl istorinių įvykių nei kitos. O štai baltų kalba panašiai kaip ir Vokiečių-Anglų kalba vystėsi pilnai atskirai nuo jai giminingų kalbų. O dėl prancūzų ar ispanų tai negaliu kalbėti. Angliškai suprantu puikiai tačiau tų kalbų nei žodžio negaliu suprasti. Su Lietuvių-Latvių dar galima iš didelės bėdos suktis tačiau dėl kitų tavo pavyzdžių to negaliu pasakyti.
Ernestass 2015-07-22 23:24
O jūs galite produktyvią diskusiją kada palaikyti? Jokio argumento iš jūsų neišpečiu, tiktais pastovius žaidimus. Įsikalate į galvą teiginius kurie tik tau tinka ir nesugebate netgi parodyti kas jums neįtiko. Kalba ėjo apie tai, kad nuo meškos bėgant užšokome ant vilko. Kažkas to nesuprato ir mastę, kad siūlau grįžti pas mešką kurios jau seniai nebėra.
Ernestass 2015-07-22 23:31
Racinis genocidas bei diskriminacija yra retesnė Rusijoje nei vakaruose. O represija dėl politinių priežasčių yra visai kitas reikalas. Cariniais laikais būdavo diskriminacija prieš tautas, tarybiniais būdavo trėmimai, tačiau tik Stalino laikais nuo kurio kentėjo visi, nepriklausomai nuo jų rasės. Stalinas nebuvo įtakotas Airijų tautos vizijos kaip Hitleris kuris planavo visa rytų genocidą atlikti. Anti-semintizmas istoriškai būdavo stipresnis vakaruose tačiau didžiausi jo kaltininkai yra Azijos šalys. Ten tai jie turi tendencija visiškai pasiusti žudant saviškus ir kitataučius.
Skeleton 2015-07-23 11:57
Gal nereikia pasakų, gerai. Kol Ukrainos valdžioje buvo Kremliaus statytiniai, tol Ukrainos rusai be jokių problemų mokėsi ukrainiečių kalbos ir jokio engimo tame nematė. Kai tik nuvertė Kremliaus statytinius, tuoj staiga Kremliuje sugalvojo kad Ukrainos rusai yra engiami.
Ernestass 2015-07-24 21:59
Problemos su vietine Rusų populiacija visados būdavo. Dabar pasitaikė tik proga jiems sukilti ir matant kad šiuolaikinė Ukrainos politika ties Rusais nėra niekuo kuo geresnė nei Caristinės Rusijos mūsų atžvilgiu, tai nenuostabu, kad dėl to ir dėl karo iš Ukrainos žmonės bėga milijonais.
kestutisz 2015-08-01 21:06
Čia gal tokia partinė užduotis būtinai užbaigti idiotizmais bet kokią temą? Ukrainiečiai ir rusai - atskiros tautos. Čėčėnai irgi, jų tiesiog ženkliai (taip 30+ kartų nei Ukrainiečių) mažiau tad "asimiliuoti" (prie sovietų ištremiant, dabartiniasi laikais tiesiog iššaudant tautos žiedą ir į valdžią pasodinant nesvarbu, kad banditus, bet savus) buvo gerokai legviau. Niekam tos rusiškosios asimiliacijos nereikia - nei imperijos laikais, nei prie sovietų nei dabar ir tai rusus nerealiai nervina - vat taip ir norisi visus 'gelbėti", bet visi priešinasi.
Marius.brn 2015-08-02 11:11
Durniaus voliojimas nėra normali diskusija, tai ko man vargintis? Jūs pradžioje teigiate vieną, paskui kitą. Tai kaip galima palaikyti diskusiją? ar vėl jums pacituoti, ką jūs pats nusišnekate? Ar atminties trukmė tik vieno-dviejų komentaro? Panašiau, kad reikėtų sakyt, kad ant grėblio užlipot ir skaudžiai per veiduką gavot, demonizuodami vilką.
Ernestass 2015-08-02 21:16
Nieko aš neteigiu priešingo. Tiesiog jūs nesusigaudote dalykuose kurie yra šiek tiek kompleksiškesni bei turi daugiau nei vieną mintį. Pavyzdžiui ir tas pats Ukrainos tautybės klausimas. Jų kalbos vertė nors ir kokia ji bebūtų nenusako Ukrainos nepriklausomybės klausimo. Tai tik menka dalis dalykų kurie sudaro tautą. Taip pat ir gaunasi su kitais dalykais. Kalbu aš apie tai, kad nuo meškos bėgdami užsokome ant vilko, jums jau iškart USSR.v2 vaidenasi. Žinote, kad kai kritikuojama viena pusė ne visada yra propoguojama priešinga pusė? Jūsų nesugebėjimas paiimti nei vieno mano argumento ir jį sukritikuoti ir yra šūdo voliojimas. Prašom, rašiau daug apie Ukrainos kalbą. Ko tylite tamstą? Komentuojate tam, kad komentuotumėte, tačiau naudos iš jūsų komentarų nėra. Tik švaistote forume vietą. P.s: Nesenai teko dirbti su Ukrainiečiais. Žinai kaip sužinojau jų tautybę? Su draugu spėliojome kokia kalba jie šneka. Lyg Rusiškai kalba, tačiau pilna yra Lenkiško žargono. Dar buvo ne vienas neaiškus žodis skambantis Rusiškai. Taip ir supratome kas jie per žmonės. Šlykšti man jų kalba pasirodė. Lyg būtų kokia švelnesnė versija mūsų naujakalbės kur angliški žodžiai paverčiami Lietuviškais. Lietuviški simboliai panaikinami bei nebėra skyrybos ženklų. Man reikalas aiškus, Ukrainiečių kalba tiktais formuojasi ir kol kas jie nėra pakankamai atitolę nuo Rusų tam, kad nebūtų galima gražinti jų žargono į Rusų kalbą. Ar to reikia? Čia jau kitas klausimas, mano nuomonė jau žinote apie Ukrainiečių kalbą.
Ernestass 2015-08-02 21:33
kestutisz, Ne aš nueinu į šiuos klausimus. Tai jūs mane nuvedate. Paminėjau, kad Ukrainos kaip tautos pilnai susiformavusios nelaikau ir iškart pasipylę kritika. Žinoma, man tada tenka ginti savo nuomone. Išmoktumėte priimti svetimą nuomonę be peštynių tuomet ir nebūtų tokių nukrypimų į lankas. Aš jau minėjau, kodėl tas Ukrainiečių, Rusų skyrimas yra menkavertis. Kartoti tuos pačius teiginius nieko jūsų argumentacijai nepadės. Jūs nesuvokiate kas yra tautinė integracija bei neskiriate kuomet reikia duoti nepriklausomybė tautoms ir kai to negalima daryti. Pavyzdžiui, ką Čečėnai padarė su savo laisve? Ogi užpuolė Rusiją! Ir kur dabar jų nacionalizmas dingo? Ogi su teroristais jis buvo išmedžiotas ir dabar jo keli likučiai slepiasi kalnuose. Ar tas regionas nusipelno savo laisvės? Matomai ne, su Rusija jiems būtų buvę daug geriau dabar. O kas dabar iš jų nepriklausomybės žaidimo gavosi? Kraštas sugriautas, tūkstančiai mirė, dar tiek pat paliko regioną. Į valdžią buvo priversti įeiti militaristai kurių pirmasis rūpestis karyba bei saugumas, o ne krašto vystymas. Šlykštu buvo matyti kaip vakarai paprastus teroristus laikė kažkokiais kilniais kovotojais. Ypač kai jie teatrus pradėjo užiminėti. Dar liūdniau pasidarė kai mano kraštiečiai tiki vietine propoganda. Neva Ukrainos sukilėliai yra teroristai. Taip ir gaunasi mūsų tas atotrūkis. Kritiškai jūs nevertinate informacijos kurią gaunate. P.s: Aš bent gerbiu Rusus už tai, kad jie žino ką su teroristais daryti. Išnaikinti padlas iki vieno. O ką vakarai daro? Žaidžia savo žaidimus Afganistane, Irake ir švaisto pinigus. Kiek resursų buvo sukišta Irake ir koks fiasko iš jo gavosi? O ar girdėjote apie ISIS Čėčėnijoje? Tie patys jūsų ''nepriklausomybės kovotojai'' pasiskelbė sąjungininkais su jais, tačiau ši organizacija bijo krašto lyg maro. Eina į bet kur, bet tik ne į Rusiją.
shark 2015-08-02 21:44
Komentaruose jau ketvirtas puslapis prorusiškos propagandos, o jūs vis dar šeriat trolį? Beje, geriau rakinkit temą dėl offtopic.
Ernestass 2015-08-02 22:28
Skeleton 2015-08-02 23:18
Gal nereikia čia aiškinti apie "propagandą". Mes kaip tik kritiškai vertiname tavo kremlinius propagandinius kliedesius kaip tik todėl, kad skaitome ir pačių teroristų šaltinius iš Rytų Ukrainos. Kartais prasprūsta labai įdomios informacijos, pavyzdžiui "Strelkovo" Girkino interviu, kur jis papasakojo kaip nebuvo jokio vietinio sukilimo kol iš Rusijos neatvažiavo "organizatoriai". Arba "sukilėlių" ruporas "Colonel Cassad" neseniai straipsnyje apie vaduko Mozgovojaus nužudymą prasitarė apie labai įdomius dalykus. Pavyzdžiui sužinojome kad egzistuoja sukilėlių "kontrolieriai" Maskvoje su kuriais "tiesiogiai" "dirba" Ukrainos oligarchai. Taip kad nereikia čia pasakų. Nėra jokių "sukilėlių" o yra "opratyvininkai" iš Rusijos apsimetinėjantys sukilėliais, plius grupelės vietinių rusiakalbių gangsterių pavaidinti "sukilėlius". Kas nestebina, nes tai tipiškas šabloniškas Kremliaus elgesys. Juk ir prieš sausio 13 Vilniuje buvo bandoma organizuoti rusus "draugovininkus". Tik va užsienio žurnalistai nufilmavo kas iš tiesų vyksta (kaip kareiviai šturmuoja pastatus) ir propagandinis melas mirė taip ir neužgimęs.