Neitikėtas atradimas: rykliai yra AC⚡DC gerbėjai (Video)  (5)

Dokumentinius filmus apie baltuosius ryklius kuriantys režisieriai atrado keistą faktą. Jiems pavyko atkreipti baltųjų ryklių dėmesį po vandeniu leidžiant „death metal“ stiliaus sunkiąją muziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Discovery“ televizijos kanalo komanda, filmuodama „Shark Week“ specialiajai savaitei skirtą laidą „Bride of Jaws“, pasinėrė į didžiojo baltojo ryklio medžioklę.

Jau pradėję prarasti viltį, kad jiems pavyks aptikti 5 metrų ilgio ir 1,6 tonos sveriantį vandenynų monstrą, laidos kūrėjai į vandenį paskandino vieną garsiakalbį ir norėjo išsiaiškinti, kaip baltasis ryklys reaguos į muzikos garsus.

Deja, jiems nepavyko patraukti 5 metrų ilgio monstro dėmesio, tačiau, daugumos nuostabai, vandenyno gelmėse atsirado du kiti kiek mažesnideath metal“ mėgėjai.

Rykliai „girdi“ atsirinkdami vibracijas per receptorius ant savo kūno. Taigi galima atkreipti baltųjų ryklių dėmesį skleidžiant žemo dažnio sunkiosios muzikos garsus, kurie skamba kaip kovojančios žuvys.

Mattas Walleris, Australijoje ryklius filmuojantis operatorius, netgi pastebėjo faktą, kad ryklių elgsena ypač pasikeičia jiems išgirdus legendinės grupės „AC/DC“ muziką. M. Walleriui paleidus minėtosios grupės įrašus, rykliai priartėdavo prie valties ir trindavo savo galvas į paskandintus metalinius narvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (5)