2015-ieji – rekordiškai karšti? O Australijoje prisnigo – pirmąkart XXI a. (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindebuc 2015-07-22 07:11
Na... dėl temperatūros, tai čia skirtinguose regionuose skirtingas temperatūras matom. Vienur šilčiau nei įprastai, kitur - šalčiau. Vat pavyzdžiui, teko žiūrėt žemėlapį, kuris rodė šių metų birželio mėnesio temperatūrų skirtumą nuo normos. Daug kur pasaulyje užfiksuota didesnė nei įprastai mėnesio vidutinė temperatūra, kai kur - net ir rekordiškai aukšta. Nors šalimais buvo pateiktas Norvegijos žemėlapis irgi birželio mėnesio, tačiau jame rodoma, kad vos ne visoj šaly temperatūra buvo vidutiniškai birželį iki 4 laipsnių žemesnė, nei įprastai. Tai vat, čia įvairiai išsibarsto tos temperatūros.
vardasas 2015-07-22 22:59
planetos vidurki kasnors gali parodyti be zaliuju ir nesveiku samokslo teorijos fanatu? viena puse atsilo kita atsalo ir ka? tirpsta ledynai? kazkur jie dideja, gamta susitvarkys, permazi ir perkvaili mes zmones pries gamta, vienam straipsnyje saukia atsilima s viskas batai isdvesim nes siluma paveiks viska ir se tau kitas straipsnis po 15metu ledynmetis
elcucuy 2015-07-23 07:50
Dėl žmonijos veiklos gamta išties keičiasi. Dėl CO2 temperatūra planetoje kyla, dėl besikeičiančios temperatūros keičiasi vandenynų srovės ir kiti gamtos reiškiniai, dėl to nevienodai ir pasireiškia klimato kitimas - kai kur temperatūra kyla, kitur krenta - pvz Lietuvoje prognozuojama, jog sezonai suvienodės t.y. žiemos bus šiltesnės, vasaros vėsesnės. Realiai gamtai jokio skirtumo, jog klimatas skirtingose vietose kinta - gamta savaime susireguliuoja - kai kurios rūsys išnyksta, kai kurios persikelia į kitas teritorijas, dalis evoliucionuoja ir prisitaiko. CO2 lygio padidėjimas yra pataisomas procesas - realiai esant sveikai eko sistemai, padidėjus CO2 augalai ima daugiau išskirti deguonies ir viską sureguliuoja, tačiau žmonija masiškai kirsdama miškus ir juos paversdama karvių ganyklomis stabdo šį procesą. Gamta egzistuos nepriklausomai kaip pasikeis aplinka (aišku iki tam tikro kraštutinio lygio) tačiau ji bus kitokia ir neaišku ar palanki gyventi žmonėms. Situacija su CO2 išmetimu žemėje po truputi taisosi bet ar pakankamai sparčiai? CO2 kiekio problema lengvai išsispręs pati savaime žmonijai išnykus, bet užteršimas chemikalais ir sintetinėmis medžiagomis savaime neišsispręs - plosmasės salos iš vandenynų niekur nedings.