Mokslininkai įrodė: netvarkingą aplinką mėgsta ypatingi žmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-07-31 13:47
Man patiko šitas straipsnis. Tik gaila, kad namiškiams jis nepatiks kai perskaitys xD
Pumper 2015-07-31 13:53
Nevala tikriausiai straipsnį rašė, kad "pademonstruotų" savo jovalo privalumus, suprask - kiekvienas nevala dabar genijum patapo. Analogiškai nemokšos beda pirštu į Bilą Geitsą ir sako, kad anas irgi nesimokė, o dabar milijardierius, todėl ir tie tokie pat.
Dizzee 2015-07-31 13:53
Arba tiesiog tinginys.
bahuriux 2015-07-31 15:36
Tiesa sakant nesu matęs, kad pedantas butu kūribingas ir labiau protingas nei vidurkis, bent kiek aš pažystu žmonių asmeniškai. O dažniausia pedantų klaida neteisingi prioritetai ir neracionaliai priimti sprendimai, ne optimaliai dirbamas darbas. Na paprasta situacija du maždaug vienodi mokslininkai venas pedantas, kitam px tvarka. Tai taip ir gaunasi tas kuris rūpinasi tvarka, tai tą ir daro tvarkosi vietoj to, kad dirbtu ir mąstytu, o kitas dirba ir mąsto, nes jo neslegia būtinybe susitvarkyti. Esu seniai jau apie tai skaitęs ir praktika tą tik patvirtina. Čia žinoma kalba eina apie vidurkį, o ne apie atskirus žmones.
lizunas 2015-07-31 16:33
bahuriux, nuvaryk automobilį į tą servisą, kur betvarkė yra, įrankiai bet kur padėti, bet kur numėtyti, dalys ir pnš. bet kur tiesiog viskas. Ir sakysi, kad tie netvarkingi meistrai geriau dirba? Gal ir geriau, kas ten žino, bet kiek laiko sugaišta ieškant tam tikro įrankio ar dalies.
vanduo4 2015-07-31 17:23
Kaip ir visur yra išimčių, taip ir čia reiktų metodikos kaip atskirti nevalą nuo žmogaus, sugebančio atmesti nesvarbius dalykus ir tuo pačiu nepasiklįsti betvarkėje.
bahuriux 2015-07-31 17:50
Varau būtent į tokį servisą vienam garažiuke, pigiai ir gerai padaro darbus, dalis sudeda geras, kad laikytu, neapgaudinėja, patarimų nemokamai pridalina, ką remontuoti ką ne, kaip prižiūrėti mašiną. O bardakas, pilna raktų ir dalių visur, neina praeiti iki mašinos, tepalo su žemėm sluoksnis jau Bet aš suprantu, kad tame bardake jie mato optimaliai išdėstytus įrankius, palei prioritetą ir vietą kur jie naudojami. Na jie dirba ir dirba eilės didelės pas jų, nes gerai užsirekomendavę, tai neturi laiko užsiimti nesamonėm, kaip tvarkymusi. O nuvaryk į kokį tipo gerą sevisą, kaip taisyklė 1/3 meistrų nepatyrę, ar mokiniai, padaro nekokybiškai, dalis sudeda belekokias, priperka ne tų dalių paskui dėk kur nori tik pirma sumokėk, jokios pagarbos klientui ir nulupa 3 kartus tiek. Jau nekalbu apie autorizuotus servisus, ten gražu ir tvarkinga, pajungia kompa, pasako kad nėra klaidų, arba sugede tas ir tas, kai reikia gedimas visai kitoj vietoj, kainos išvis kosmosas. Tai kam man tie tvarkdariai, jei rezultatas, arba kaina nuvilia?
Fikcija 2015-07-31 19:07
Visi pedantai yra paranojikai , gyva beda su jais...
kiesza 2015-07-31 22:45
Pedantiškumas yra kraštutinumas tai yra toks pat baisus sutrikimas kaip ir gyvenimas netvarkingoje aplinkoje.
Marius.brn 2015-07-31 22:47
Yay.
alaviniz 2015-08-01 03:13
4-5 dienas viska metau kur papuola nu indus isplaunu kas 2 diena del higienos, poto viska idealiai susitvarkau, o toliau vel taippat, tai as pedantas ar nevala?
bahuriux 2015-08-01 11:39
Aukso viduriukas, sakyčiau. Nešvaistai laisvalaikio.
- 2015-08-01 11:50
Neskiriat netvarkos ir nevalyvumo. Mano darbo stalas yra netvarkingas, tačiau ne nevalytas.
FtBall 2015-08-01 13:17
Tvarka tvarkai nelygu. Tiek man, tiek tėvui mama sako, kad labai netvarkingi mes esam. TAČIAU, kai koks kaimynas ateina įrankio paprašyt, o tėvo nėra namie, tai iškart iš atminties pasako tikslią vietą, kur įrankis yra. Pas mane irgi tas pats. Dalis daiktų sumesta į krūvą, tačiau joje aš daiktų neieškau - aš žinau, kur jie yra. Tačiau, kitam žmogui tai atrodys kaip netvarka. Taip pat ir tie minėti serviso darbuotojai, kur įrankiai sumesti "belenkaip" - garantuoju, jog taip nėra. Sugirdyk jam litrą degtinės, jis vistiek prisimins, kur koks įrankis yra.
kestutisz 2015-08-01 14:46
Va žinok rimtai atvirkščiai - mano karutis barškėdamas ir TA praėjo, ir poroj servisų siūlė gal tau ne remonto, o autopsichologo reikia jei rodos, kad kažkas negerai (jie nematė problemų) o va žmogus teisingom rankom atsinešė kibirą įrankių (natūraliai sumestų į kibirą, čia ne hiperbolė kokia), pasirausė, pastukseno ir parodė kur bėda :)
Hm 2015-08-01 15:30
Teisinga mintis, bet kuris kraštutinumas yra sutrikimas... Atsimenu anksčiau buvo toks styginių instrumentų meistras, geriausias Lietuvoje - Trečiokas. Tai užėjus į jo dirbtuves vaizdelis kaip netvarkingose stalių dirbtuvėse, aplinkui "malkos" ir šipuliai, o žmogus Stradivarijaus smuikus taisė... Esu skaites ir kitus straipsnius šia tema, mintis tą pati - jei žmogus blogai orientuojasi aplinkoje, jis stengiasi supaprastinti jį supančią aplinką. O kam su orientacija viskas gerai, tai jis susiorientuos, bet kokioje aplinkoje...
Borland 2015-08-02 11:56
Aš kažkodėl manau, kad betvarkė gali priklausyti nuo žmogaus atminties. Jei žmogus negeba atsiminti netvarkingai padėtų daiktų, tai jis tiesiog priverstas išmokti tvarkytis, nes kitaip jis užtruks labai ilgai beieškant kokio nors daikto, kai jam jo prireiks. Tuo tarpu žmonėms su gera atmintimi nebūtina tvarkytis, nes jie toje betvarkėje puikiai atsimena kur yra koks daiktas. Gaunasi, kad antriem tvarkymasis yra tik laiko švaistymas, nes realiai tvarkymasis (darbe tarkim) reikalingas tam, kad viską rastum greičiau, bet jei ir taip randi greitai? Nekalbu apie neplautas grindis, nes tai jau švaros klausimas, o ne betvarkės.