„Philae“ zondo duomenys teikia vilčių dėl nežemiškos gyvybės  (0)

„Independent“ rašo, jog organinės molekulės, kurios gali prisidėti prie gyvybės formų susikūrimo, buvo atrastos po lediniu kometos paviršiumi. Būtent tokį atradimą padarė Čuriumovo-Gerasimenko kometą tyręs „Philae“ zondas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialių instrumentų pagalba mėginius paėmęs kosminis zondas aptiko organinius polimerus, pasižyminčius panašia sudėtimi, sudaryta iš anglies, vandenilio bei deguonies. Būtent šie cheminiai elementai yra randami ir gyvuose organizmuose. Šie atradimai yra dar vienas įrodymas, nukreiptas į nežemiškos formos gyvybės pėdsakų aptikimą už Žemės planetos ribų. Taip pat kometoje aptikti polimerai gali patvirtinti hipotezę, jog prieš 4,5 milijardų metų kometos susidūrimo su Žeme metu galėjo į mūsų planetą būti pernešta gyvybė. „Tai, ko mes ieškome čia, yra sušalusi pirmapradė sriuba ir mes tikimės, jog gyvybė išsivystė iš kažko, kas gali būti vadinama pirmaprade sriuba. Tačiau problema yra ta, jog ji jau nebeegzistuoja Žemėje. Šios kometos pirmapradė sriuba sušalo dar prieš 4,5 milijardų metų“, - kalbėjo Ianas Wrightas, planetų tyrinėtojas. „Mes ilgą laiką spekuliavome apie kometų sudėtį, tačiau dabar mes galime įvardinti keletą sudėtinių dalių, kurios iš tikrųjų ten yra, ir tai padeda paaiškinti, kaip kometos galėjo prisidėti prie organinių junginių, kurie atnešė gyvybę į Žemę“, - pridūrė mokslininkas.

„Philae“ zondui pavyko surinkti duomenis apie dulkių sudėtį praėjus vos 20 minučių nuo nusileidimo ant kometos paviršiaus. Tuomet zondas dar buvo gyvybingas ir perdavė gautus duomenis „Rosetta“ kosminiam laivui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (0)