Raketinio variklio skrydžiui į Marsą bandymas. (Video)  (0)

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) atliko sėkmingą variklio RS-25, kuriuos planuojama naudoti būsimai raketai Space Launch System skrydžiams į Marsą, bandymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso SLS raketoje bus keturi RS-25 varikliai, kuriuos NASA vadina „variklių pasaulio lenktyniniais automobiliais“. Bandymo metu variklis dirbo kelias minutes, per kurias inžinieriai stebėjo sistemų darbą.

Tai buvo šeštasis iš numatytų septynių variklių bandymų etapų. Ankstesnė RS-25 versija buvo naudota Shuttle programoje, – erdvėlaiviuose buvo po tris variklius. Naudodama keturis agregatus, raketa galės išvystyti >35 000 km/h greitį.

Variklis veikia ekstremaliose temperatūrose: skystas vandenilis, naudojamas kaip kuras, laikomas -253℃ temperatūroje, o jam degant, temperatūra pasiekia 3300 ℃.

Pirmas bandomasis RS-25 skrydi suplanuotas 2018 metais, o pilotuojamas raketos nešėjos SLS paleidimas įvyks ne anksčiau, nei kitą dešimtmetį. Astronautai bus transportiniame laive „Orion“, kuris iš pradžių kurtas žmonių siuntimui į Mėnulį.

(45)
(4)
(41)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: