Išgirskite, kaip skamba tikroji kosminė „kometos giesmė“ (Audio)  (0)

Kai Europos erdvėlaivis prisiartino prie kometos, skriejančios per Saulės sistemą, jis užfiksavo paslaptingus klaikius garsus. Kaip rašo „Mashable“, dabar mokslininkai mano žinantys, kas sukėlė šią kosminę giesmę. Ne, tai ne ateiviai ir ne banginis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai kometos 67P daina. Ši kometa buvo aptikta „Rosetta“ erdvėlaivio dar praėjusiais metais. Mokslininkų įsitikinimu, skriedama per kosmosą 67P kometa sukelia magnetinius virpesius, esančius magnetiniame lauke aplink šį kosminį kūną. Būtent tokias išvadas paskelbė Europos kosmoso agentūros atstovai šį trečiadienį.

Mokslininkai turi progą džiūgauti, kadangi tai bene pirmasis atvejis, kai buvo užfiksuota „kometos giesmė“. Jie taip pat įsitikinę, jog magnetinis laukas yra sukuriamas, kai dalelės iš Saulės sąveikauja su kometos atmosfera, suteikiant jai elektros krūvį.

„Kitais žodžiais tariant, nors 67P branduolys neturi magnetinio lauko, kometos atmosfera yra įmagnetinta“, – skelbė Europos kosmoso agentūra. Tiesa, šios „kometos giesmės“ dažnis yra gerokai mažesnis už žmogaus klausos slenkstį.

Mokslininkai, dirbantys ties kometos misija, dabar tikisi surasti atsakymą į klausimą, kaip keičiasi kometos skleidžiami garsai jiems keliaujant per orbitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)