Jau netrukus visi norintys galės keliauti į įspūdingas kosmines odisėjas (Video)  (0)

Netolimoje ateityje visi norintieji galės dalyvauti kosminėse misijose ir tapti istorijos dalimi. Deja, jūs netapsite tikrais astronautais, pasipuošusiais įspūdingais skafandrais. Į kosmines odisėjas jūs galėsite leistis virtualios realybės įrenginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent tokią viziją turi naujasis startuolis „SpaceVR“. Neseniai įsikūrusios įmonės planuose – specialių virtualios realybės kamerų sukūrimas. Tokio tipo kosminės kameros būtų sumontuotos Tarptautinėje kosminėje stotyje, Mėnulyje, Marse ir visur kitur, kur tik ateityje galės nukeliauti kosminiai erdvėlaiviai.

„Mes norime perkelti kosmoso tyrinėjimus ten, kur jie ir turėjo atsidurti – kad visa planeta galėtų patirti tai kartu. Kai žmonės žengs savo pirmuosius žingsnius Marse, ten turėtų būti „SpaceVR“ kamera, kuri leistų visa tai pamatyti“, – tinklalapiui Space.com kalbėjo Isaacas De Souza, „SpaceVR“ įkūrėjas ir technikos vadovas.

I. De Souza ir jo kolegos įsitikinę, jog virtualios realybės įrenginiai netrukus pasieks savo bumą, o tokius vertinimus liudija ir kitų kompanijų atstovai.

Pavyzdžiui, tyrimų bendrovė „KZero Worldswide“ prognozuoja, jog globali virtualios realybės rinka iki 2018 metų turėtų išsiplėsti nuo 200 tūkst. iki 170 milijonų naudotojų.

Daugiausia vilčių teikia tai, jog virtualios realybės technologijos potencialas yra itin platus – ji gali būti pritaikyta treniruojant karius ar pilotus, žaidžiant kompiuterinius žaidimus ar lankantis muziejuose ir kitose lankytinose vietose.

Be abejo, netrukus į šį sąrašą bus įtraukiami ir skrydžiai į kosmosą. „SpaceX“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Elonas Muskas teigė, kad jis iš tiesų yra sužavėtas virtualios realybės technologijos. Jis netgi įsitikinęs, kad netolimoje ateityje žmonės taps priklausomi nuo šios technologijos ir jos tiesiog niekada nenorės išjungti.

Kai kurie technologijų ekspertai jau turėjo galimybę per „SpaceVR“ įrenginį stebėti birželio 28-ąją įvykusio „SpaceX“ raketos pakilimo procesą, kuris, deja, baigėsi „Falcon 9“ sprogimu praėjus vos porai minučių nuo pakilimo pradžios.

„SpaceVR“ ketina suteikti galimybę visiems norintiems artimiausiu metu prisijungti prie Saulės sistemos tyrinėjimų pradedant Žemės orbita. Bendrovė taip pat jau išsikėlė tikslą – vieną iš specialių virtualios realybės kamerų, pavadintų „Overview One“, iškelti į kosmosą šių metų pabaigoje. Ji turėtų užtikrinti geros kokybės 3D Žemės planetos vaizdą iš kosmoso.

Kompanijos atstovų teigimu, „SpaceVR“ galės transliuoti gyvą vaizdą iš kosmoso, kuris bus tik su vienos sekundės atsilikimu.

Tiesa, kol kas šiam startuoliui reikalingos papildomos investicijos. „Kickstarter“ startuolių platformoje atsiradusi kompanija tikisi surinkti apie pusę milijono JAV dolerių dar iki šių metų rugsėjo 9 dienos. Šių pinigų turėtų pakakti pirmosios kameros iškėlimo į kosmosą kaštams padengti.

Jei Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA sutiks bendradarbiauti, „SpaceVR“ kamera kartu su „Mars 2020“ marsaeigiu turėtų pakilti į Raudonąją planetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (0)