Naujos kartos virtuali realybė pagal Canon (Video)  (0)

Visiems gerai žinoma, kas tai yra virtuali realybė, tačiau ir ji pradeda demonstruoti silpnąsias vietas, kai reikia virtualų objektą paliesti. Tiesa, kūrėjai jau ne vienerius metus dirba, kad virtualioje aplinkoje atsirastų ir realaus lytėjimo jausmas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Canon siūlo viską spręsti daug paprasčiau. Būtina sukurti taip vadinamą „mišrią realybę“ (mixed-reality), kai virtuali aplinka papildoma realiais modeliais, sukurtais su 3D spausdintuvais, praneša puslapis Nikkei.

Panašus principas, nepaisant iš pirmo žvilgsnio atrodantį sudėtingumą, gali būti labai naudinga pramoninio dizaino srityje, atliekat įvairiausio pobūdžio užduotis. Naujasis Canon sprendimas leidžia kurti virtualius modelius be būtinybės gaminti pilno mastelio maketus, o kartu bus galima realybėje atkurti esminius dizaino elementus.

Pavyzdžiui, bus galima paliesti realų virtualaus motociklo vairą. Kad ir koks realistiškas būtų 3D paveiksliukas, jis niekada neperteiks patogumo ar nepatogumo jausmo, ranka liečiant akseleratoriaus arba stabdžių svirtį.

Kompanija Canon ketina pradėti mišrios realybės komplektų tiekimą šių metų balandžio 10 d. Komplektas Canon MJ turės virtualios realybės šalmą, specialią kamerą, ekraną, kompanijos 3D Systems sukurtą spausdintuvą bei visą reikalingą programinę įrangą.

Gamintojo teigimu, Canon MJ komplektas kainuos apie 286 tūkst. JAV dolerių. Iš pradžių prekyba prasidės Japonijoje, tam bus pasitelkta 12 inžinierių ir apie 40 specialiai apmokytų pardavėjų. Komplektai bus platinami keliuose centruose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)