Ypač perspektyvus projektas: kiaurai kūno audinius šaudantys mažyčiai robotai (Video)  (0)

Šiais laikais medicina ir robotika žengia koja kojon. Progresyvūs procesai vis dažniau stebina neįtikėtinais pasiekimais ir pranašauja perspektyvią ateitį. Vienas tokių, pažangių ir stebinančių, atradimų buvo pristatytas Tarptautinėje robotų ir automatikos konferencijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto autoriai (Aaron Becker, Ouajdi Felfoul ir Pierre E. Dupont) iš Hjustono universiteto ir Bostono vaikų ligoninės pademonstravo, kaip mažas robotų „spiečius“, judantis kraujotakos sistema, gali pasiversti į magnetinį ginklą, šaudantį sviediniais, gebančiais prasiskverbti per audinius.

Kūrėjų pristatoma technologija, o tiksliau – nedidelė, savaime susimontuojanti robotų armija, yra tarsi magnetinis akseleratorius, kurio veikimo koncepcija paremta pagreičio išsaugojimo principu, kai išvystoma jėga „perfiltruojama“ per magnetus, magnetinę energiją keičiant į kinetinę energiją.

Proceso metu kiekvienas mini-robotas yra nukreipiamas į konkretų tašką, kurį pasiekę robotai pradeda montavimosi procesą. Spragtuko funkciją atliekantis robotas į numatytą tašką išsiunčiamas paskutinis – prisijungęs prie vientisos konstrukcijos robotas išprovokuoja šūvį.

Moderniai technologijai sukurti naudotas plienas, o kulka yra adata, kurią ateityje, taikant šią sistemą medicinoje, tikimasi, pripildyti reikiamais medikamentais.

Vis dėlto, kol kas, technologija reikalauja tobulinimo ir parodomasis procesas nebuvo atliekamas kraujotakos sistemoje. Tačiau kūrėjai yra nusiteikę pozityviai. Pasak jų, kai robotai taps pakankamai smulkūs, jog galėtų dinamiškai plaukti kraujotakos sistema – technologiją bus įmanoma pritaikyti ligoninėse. Beje, pastarasis vyksmas, tikėtina, taip pat užtruks, nes klinikų infrastruktūra ir taisyklės reikalaus drastiškos pertvarkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)