Ateities vyrų svajonė? Bioninis penio protezas su įjungimo ir išjungimo mygtukais  (0)

Prieš tai, ką Mohmmedui Abadui iš Edinburgo (Škotija) suteikė Londono universiteto chirurgai, nublanksta visi ligi šiol aprašyti bioniniai rankų ar kitų organų protezai. Vaikystėje patekęs į klaikią avariją ir praradęs savo vyrišką pasididžiavimą vyras dabar atgaus netgi daugiau negu neteko. Ko vertas vien erekciją įjungiantis mygtukas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-01 Ateities vyrų svajonė? Bioninis penio protezas su įjungimo ir išjungimo mygtukais  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Mohamedui Abadui buvo šešeri, jį partrenkė automobilis ir užkabinęs vilko berniuką asfaltu 180 metrų. Be kitų sužalojimų, avarijos metu jam buvo nurautas penis ir kairioji sėklidė. Klaiki tragedija. Tačiau moderni medicina ir atsidavusi Londono universiteto chirurgų komanda padarė tai, kas dar neseniai buvo neįmanoma, – netrukus jau suaugęs M.Abadas gaus visiškai funkcionuojantį bioninį penį.

Daugiau negu trejus metus užtruko chirurgai, kol iš M.Abado rankos paimtų odos gabalėlių sukūrė 8 colių ilgio penį, kurį sustangrėti priverčia mechaniškai pumpuojamas į jį skystis. Siurblys įjungiamas paspaudus mygtuką, įrengtą šalia išlikusios sveikosios sėklidės.

„Kai noriu šiek tiek pasiausti, paspaudžiu mygtuką „įjungti“. O kai užbaigiu, paspaudžiu mygtuką greta. Suveikia per kelias sekundes. Daktarai liepė dažniau praktikuotis“, – pasakojo pirmojo bioninio penio savininkas leidiniui „The Sun“.

Penio „įdiegimo“ operacija truko 11 val., o prieš tai vyras iškentė dar dvi parengiamąsias operacijas. Komandos gydytojai sako, kad bioninis protezas veikia pakankamai gerai, tad, jei norės, Mohammedas Abadas galės susilaukti vaikų.

Tai pirmas kartas pasaulio istorijoje, kai žmogui buvo įmontuotas tokio tipo įrenginys.

O tie, kam mygtukas „įjungti“ neatrodo labai patrauklus, gali pasidžiaugti kitu medicinos laimėjimu. Kovo mėnesį Pietų Afrikoje 21-erių metų vyrui pirmą kartą buvo atlikta natūralaus penio transplantacijos operacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (0)