Mokslininkai suskaičiavo, kiek pasaulyje yra medžių  (0)

Naujausias tyrimas rodo, kad pasaulyje yra apie tris trilijonus medžių. Ir tai aštuonis kartus daugiau nei buvo manyta anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžiai – tai dideli, daugiamečiai, lapus metantys ar visžaliai sumedėję augalai, kurių augantys masyvai vadinami miškais. Miškai dengia apie 30 % Žemės sausumos ir yra vienas svariausių biosferos elementų. Pagrindiniai Žemės miškų masyvai auga vidutinių platumų, tropinėse ir subtropinėse klimato juostose.

Medžiai ir miškų masyvai paplitę visuose žemynuose išskyrus Antarktidą. Nors nėra nustatyto minimalaus medžio aukščio, paprastai jiems priskiriami aukštesni nei 6 m augalai (išimtis taikoma bonsams), turintys iš kamieno atsišakojusias antrines šakas.

Neseniai Jeilio universiteto mokslininkai nusprendė pagaliau tiksliai nustatyti šių augalų skaičių. Tam jie atliko tyrimą ir pasitelkę grunto duomenis bei palydovines fotografijas, medžius suskaičiavo. Naujos studijos išvados skelbia, kad kiekvienam planetos gyventojui tenka po 420 medžių.

Pasak mokslininkų, medžiai padeda kovoti su anglies dioksidu, tačiau pabrėžiama, kad jų skaičius neturės lemiamos įtakos klimato kaitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (0)