Manekenė be plaukų ir dantų: reta liga nesutrukdė užkariauti podiumo (Video)  (5)

Tarp standartinio grožio manekenių Melanie Gaydos (27 m.) atrodo lyg mergina iš siaubo filmo. Dėl genetinės ligos – ektoderminės displazijos – ji neturi nei plaukų, nei dantų, tačiau tai nesutrukdė merginai žengti podiumu ir tapti mados fotosesijų žvaigžde.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ektoderminė displazija – tai paveldima liga, dėl kurios sumažėja arba visiškai neišsivysto prakaito, seilių ir riebalų liaukos. Liga pasireiškia ne tik pilnu arba daliniu plaukų neaugimu ir neprakaitavimu, bet ir bedantyste. Šiuo metu mergina turi tik tris pieninius dantis. Pirmą kartą dantų protezus mergina gavo, kai jai buvo 26-eri. Tačiau po aštuonių mėnesių nusprendė jų atsisakyti. „Žmonėms jaukiau, kai įsidedu dantų protezus. Žinote, tam tikru metu ir aš galvojau, kad jie pakeis mano gyvenimą. Tačiau tiesa ta, kad be dantų jaučiuosi ne ką mažiau laiminga“, – portalui „Yahoo!“ sakė M.Gaydos. Sunku patikėti, tačiau amerikietė, į kurią aplinkiniai neretai žvelgia kaip į išsigimusią cirko artistę, nė kiek nesisieloja dėl savo ligos, ji net susirado vaikiną.

„Manęs tai niekuomet netrikdys. Bet net jei ir trikdytų, tai tebūtų aplinkinių man įpiršti jausmai. Žinote, manęs dažnai klausia, kaip įmanoma valgyti neturint dantų. Na, bet žmonės su amputuotomis kojomis juk dalyvauja maratonuose... Tad viskas priklauso nuo požiūrio“, – teigė optimizmu trykštanti M.Gaydos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(13)
(-1)

Komentarai (5)