Lietuvos ežeras, kuriame plaukioja monstriškos žuvys  (5)

Milžiniškas šamas – kiekvieno žvejo svajonė, tačiau ne kiekvienas pajėgus jį sugauti. Apie šamus svajojantys žvejai tikrai yra buvę Druskininkų savivaldybės teritorijoje esančiame Ilgio ežere.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakalbintas patyręs karpiautojas Andrius Būdelis atskleidė žvejų sėkmės istorijas. Šis ežeras kaip magnetas traukia žuvų monstrų gaudytojus. Kai kurie jų su pavydu klausosi A. Būdelio pasakojimų apie jo sugautus milžiniškus šamus ir karpius. „Vienas iš tokių gigantų buvo pagautas šiemet, prieš kelias savaites. Jis svėrė net 52,5 kg. Lietuvos mastais, manau, kad tai – didelis skaičius”, – pasakojo žvejys. Prieš keletą metų šiame ežere buvo sugauti dar keli šamai, svėrę po 50 kg, o daugiau nei prieš dešimtmetį į ežerą buvo paleistas net 54 kg svėręs šamas. „Galima tik spėlioti, koks jo dydis dabar“, – įdomiais faktais dalijosi A. Būdelis. Įspūdingi skaičiai – ne iš piršto laužti. Tai liudija ir Ilgio ežere žvejojusių padarytos įspūdingos nuotraukos.

Žinoma, ežere galima pastebėti ir mažesnių šamukų. Jaukūs vakarai ne visada baigiasi priekabos dydžio trofėjais. Tiesa, kad ir kokio dydžio šamas ar karpis užkibtų, visi jie griežtai turi keliauti atgal į ežerą. Taip elgtis liepia ne tik ežero licenzijos taisyklės, bet ir žvejų etika.

A. Būdelis į žvejus, kurie sugautą žuvį iš karto troškina žuvienės puode ir patiekia ant stalo žiūri nepalankiai: “man svarbiausia ir įdomiausia, kad žmonės pamatytų ir suprastų – trofėjus reikia saugoti, o ne kiekvieną kartą dėti ant stalo,” – tausoti žuvį ragino žvejys.

Parengta pagal Kablys.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Aistė Meidutė
(23)
(8)
(15)

Komentarai (5)