Neįtikėtina istorija: pražuvusi kritimo iš stratosferos į Didįjį kanjoną vaizdo medžiaga staiga atsirado po 2 metų (Video)  (0)

2013 m. būrelis bičiulių pritvirtino GoPro vaizdo kamerą prie meteorologinio zondo ir iškėlė ją į orą. Zondas pakilo į 30 km aukštį ir sprogo. Nukritusios kameros draugai taip ir nebesurado. Tačiau praėjus 2 metams istorija netikėtai sulaukė tęsinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimento sumanytojas Brajanas Čanas planavo nukritusią vaizdo kamerą surasti telefonu, kuris buvo pritvirtintas prie kameros. Tačiau paaiškėjo, kad ryšio zonos žemėlapiai, kuriais vadovavosi eksperimentą atlikę bičiuliai, buvo ne visai tikslūs, o vaizdo kamera su telefonu nukrito ten, kur tiesiog nebuvo ryšio.

Tačiau 2015 m. eksperimento autoriams netikėtai nusišypsojo laimė. Mat sudužusios kameros nuolaužas netyčia rado viena turistė. Ji nuolaužas atnešė į AT&T kompanijos būstinę. Čia buvo nustatyta, kad SIM telefono kortelė priklauso Brajanui Čanui. Taip netikėtai po dvejų metų autorius gavo eksperimento vaizdo įrašą ir visą kitą medžiagą. Todėl pamatyti skrydį į 30 km aukštį ir kritimą į Didįjį kanjoną dabar gali pasižiūrėti kiekvienas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(96)
(6)
(89)

Komentarai (0)