Be komentarų: girti Antarktidos mokslininkai santykius aiškinasi kumščiais  (3)

Mokslininkai, dirbantys Antarktidoje, susiduria su viena itin rimta problema – tai alkoholio vartojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors mokslininkai šaltajame žemyne atlieka rimtus eksperimentus ir yra išvykę tikrai ne poilsiauti, panašu, kad atšiaurus klimatas ir atskirtis nuo artimųjų paskatina išlenkti vieną ar kitą taurelę alkoholio. Dar didesnė problema – įkaušę mokslininkai neretai ima elgtis neadekvačiai ir į darbą netgi paleidžia kumščius, todėl juos tenka sutramdyti per prievartą. Dalis mokslininkų taip pat nespėja tinkamai atsigauti po linksmybių ir į savo darbo vietą atvyksta vis dar būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Dėl šios priežasties Nacionalinis mokslo fondas alkoholio mėgėjus dažniausiai išsiunčia atgal į žemyną ir į jų vietą suranda naują pamainą.

Atvykstančius į darbą mokslininkus taip pat pasitinka specialistai su alkotesteriais, kurie siekia nustatyti darbuotojų būklę. Tačiau pradėtas kelti klausimas, ar toks alkotesterio naudojimas išties yra legalus.

Nors didžiąją dalį mokslininkų į Antarktidą išsiuntė JAV valdžia, tačiau Antarktida iš esmės yra laisvoji žemė, nepriklausanti jokiai valstybei, todėl ir įstatymai šiame žemyne nėra apibrėžiami pagal jokios valstybės Konstituciją.

Neretai apsvaigę mokslininkai tvirtina, kad jie neprivalo paklusti įsakymams tikrintis alkotesteriu.

Anot ekspertų, neadekvataus elgesio priežastį labiausiai išryškina ir kultūriniai skirtumai, egzistuojantys tarp mokslininkų ir kitų darbininkų. Nerasdami bendros kalbos, jie viską bando išsiaiškinti senu metodu – ginčais ir muštynėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(48)
(7)
(41)

Komentarai (3)