Mokslininkai atrado gėjų geną – homoseksualumą gali nustatyti DNR testu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-10-13 14:58
Tokia diena neateis, nes tai nėra sutrikimas. Ką darysi su šia informacija?
Creatium 2015-10-13 14:59
Nu tarkim primetam, jog homoseksualumas - tai genetinė liga. Tik dėl teorijos. Tai reikš, kad homoseksualumas yra prilyginamas pvz. Dauno sindromui. Galima žengti kitą žingsnį: ar Dauno sindromu sergantis žmogus (kuris geba savimi pasirūpinti) turi teisę auginti ir įsivaikinti vaiką? Ar toks žmogus gali bendrauti jam patogiais būdais su kitais sergančiais? Ar šis žmogus gali reikalauti lygių sąlygų su sveikaisiais? Jeigu visur atsakymas "taip" - tuomet "taip" bus ir homoseksualumui (nes jis lygus Dauno sindromui). Tačiau yra ir kita pusė. Jeigu homoseksualumas yra genetinė liga, tai pvz. nekrofilija irgi tarsi turėtų būti genetinė liga. Tuomet vėl gi - ar homoseksualumas yra lygu nekrofilijai? O čia atsiranda moralinis klausimas. Moralės, kurią nustato bendri visuomenės elgsenos principai. Taigi iš esmės galima būtų teigti, kad homoseksualumo "taip" ar "ne" klausimą sprendžia visuomenės moralinės normos. Taigi grįžtam prie dabartinio taško. Kaip matome, dalis visuomenės turi kitokias moralines normas, todėl ten homoseksualumas nėra draudžiamas ar bandomas išgydyti. Kitoje dalyje turime draudimus, naikinimus ir t.t. Tad aišku, kad niekas nėra aišku. Juoba, kad šitas tyrimas tik duoda prielaidą, o ją reikėtų įrodyti bent keletu didesnių ir platesnių tyrimų.
UTF16 2015-10-13 15:07
Nebūtinai. Tai gali būti ir niekuo nesusiję dalykai.
Auksine Logika 2015-10-13 15:21

Profesorius :) 2015-10-13 15:30

UTF16 2015-10-13 15:40
Kaip jau minėjau, nėra jokio TLK kodo, todėl nereikia gydyti nei orientacijos, nei plaukų spalvos, nei įpročio rašyti dešine ranka (bet apsimesti galima – galima nusidažyti plaukus baltai, susilaužyti dešinę ranką ir keverzoti kairiąja, taip pat galima visiems aktyviai neigti esant homoseksualiu, bet biologiškai esmės tai nekeičia).
immortallt 2015-10-13 15:50
Mėlynas ar žalias akis taip pat lemia genai, ar tai genetinė liga?
Profesorius :) 2015-10-13 16:05

Auksine Logika 2015-10-13 16:12
Bet juk akiu spalva gi nelemia daunisko elgesio (nebent esi rudaakis is pietesniu krastu).
UTF16 2015-10-13 16:15
Įtrauk giliai savo piemburnišką snarglį ir atsakyk atvirai – kam tau reikėjo kurti dar ir „Auksine Logika“ paskyrą?
bahuriux 2015-10-13 16:39
Aš tik susidariau tokią nuomuonę palei straipsnį, nors jame tiesiogiai nebuvo teigiama, kad liga. Nu jei viena žalia kita mėlyna, gal neliga, bet vistiek nukrypimas? Gal albinosas irgi ne genetinė liga? Ta prasme žinduoliai (ir ne tik) yra sutverti, taip kad patinas dulkintu patelę tam kad pratęsti giminę, čia grynai, dėl rūšies išlikimo, taip yra, visi jau išnyko kurie varė ne į tą skylę, arba buvo nevislūs vaizdžiai tariant. Bet kuo labiau pažengę žinduoliai tuo labiau būna homoseksualumų visokių, pvz karvės, žirafos, beždžionės, delfinai ir tt. Kažkaip nukrypimai atsirado evoliucijos eigoj, nors teoriškai homoseksualumas nenaudingas rūšies išlikimui. Nežinau, kaip tą vertinti, neturiu pakankamai žinių tuo klausimu. Tikrai nesu homofobas, bet ir nesu super tolerastas, ypač kai kuriais klausimais. Žmonėms ir netgi gyvūnams būdinga mokytis mėgdžiojant ir tikrai nėra reikalo homoseksualiai porai duoti heteroseksualų vaiką, nes vaikai labai imlūs naujoms patirtims. Jei pastebėjot, kaip maži vaikai greit išmoksta keiktis tereikia vieną kartą pasakyti keiksmažodį vaikui tai naujas žodis ir viskas, jau moka. Kadangi to reiškinio išvengti nepavyks, tai tada tegu homoseksualams leidžia tuoktis ir duoda tokios pat pakraipos vaikus įvaikinimui, tada niekas nenukentės ir "avis sveika ir vilkas sotus". O tam ir reikia tokių, genų nustatymo metodų, kaip aptartas straipsnyje, tik ne 70, o 99% tikslumu. O tolerancijos jau yra nemažai ir taip, jei ne tolerancijos, tai bent jau didžioji dalis žmonių išvis nekreipia jokio dėmesio, išskyrus kelis Gražulio pasekėjus. Nereik norėt, prieš 25 metus homoseksualumas buvo nusikaltimas BK, taip taip greit ir nepersiorentuoja vyresni žmonės.
UTF16 2015-10-13 16:48
Panašiai kaip Airijoj, kurioj šiemet liaudis nubalsavo už gėjų santuokas.
Profesorius :) 2015-10-13 16:52

dawid90 2015-10-13 16:56
Aha, papasakok daugiau apie tą "nenormalų" elgesį.
immortallt 2015-10-13 17:02
Nesiečiau aš homoseksualumo kaip trikdžiu susilaukti palikuonims. Nesiečiau ir tai, kad genai nusprendžia būsi ar ne homoseksualus. Manau, tai tik gali daryti įtaką, bet aplinka lemia daug daugiau. Jei homoseksualumas būtų perduodamas tik genais, taigi jau būtų išnykę. Taip pat šiais laikais tai manau labiau priklauso nuo to, su kuo žmogus jaučiasi gerai, o ne kitų dalykų. O tai jau gali būti stipriai įtakojama aplinkos. Iš vis šito viso reikalo nematau problemos. Šiaip esu prieš tuos visus paradus, esu skeptiškas dėl įvaikinimų klausimo, bet tikrai sutikčiau, kad vaikui geriau jau homoseksualų, nei alkoholikų šeimoje. Bet pas mus vaikas yra nuosavybė, teises jis turi mokykloje ar kur kitur, bet tėvų teisė aukščiau vaiko.
Profesorius :) 2015-10-13 17:04
su auksine logika neturiu nieko bendro...
Niemand 2015-10-13 17:12
Tarkim imlūs, tarkim perims, ir kas tame blogo? Kodėl nėra reikalo duoti?
Salubri 2015-10-13 17:18
Ot gerai butu ta gena manipuliuot. Kas ten kalbejo apie akiu spalva ar kuria ranka rasai. Tokie dalykai netrukdo zmonems, bet jei susipazinus su zavia mergina paaiskeja, kad ji lesbiete tai kyla pasipiktinimas tokiu elgesiu nes nieko negali pakeisti. Homoseksualumas atima is musu potencialius partnerius. Tokiose seimose uzaugusiems vaikams sunkiau su savo identitetu. Elgesys kaip jie elgiasi tuose paraduose ir kaip rengiasi tikrai atrodo kaip sutrikimas. Savo orientacija net aiskina tuo, kad tai egzistuoja gyvunu pasaulyje... Jo, bet ten egzistuoja ir nekrofilija ir kanibalizmas ir dar baisesni dalykai tik kazkodel pas mus tai neiteisinta. Kas cia blogo jei motina pagimdzius vaika ismeta ji i konteineri. Liutai uzmusa ne savo jauniklius. Ot butu gerai jei vesdamas mergina galetum pasalinti ne savo vaika.
Niemand 2015-10-13 17:25
Lyginti seksualumą su žudymu tai jau vienok...
daniel.thrink 2015-10-13 17:25
Nespręsk apie žmones iš masės ir tai ką rodo media. Aš pats esu homoseksualus ir galiu atvirai pasakyti, jog nemėgstu pats tų paradų jeigu jie būna be tikslo, o tiktai parodyti savo seksualizuotą kekšyną. Aš pats tokius mielai vadinu pyda*ais(atsiprašau už tokį išsireiškimą), apskritai man keista, kaip jie nori būti gerbiami jeigu patys savęs negerbia. Galima padarytį eiseną dėl partnerystės ir panašiai, bet tikrai nereikia to visko seksualizuoti. Per tokius dalykus kenčia normalių homoseksualų vardas.