Profesorius apie pabėgėlių ir invazinių rūšių paralelę: „žala gali būti nepataisoma“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Go West 2015-10-19 12:40
Homofobinis, rasistinis straipsneliūkštis. Vilniuje invaziniai rusai bei lenkai baigia išstumti vietinius ir nieko. Netgi sostinę iš Kauno į Vilnių pėrkėlėm, matyti todėl, kad invaziniai yra patrauklesni.
hamann 2015-10-19 12:46
Čia galima pritaikyt ir UK esantiems Lietuvos ir Lenkijos marozams.
Auksine Logika 2015-10-19 15:36
Homofobinis, nes kas antras vokietis viens kita i rura daro ir nesupranta, kodel gimstamumas toks mazas? Pasauly ir taip perdaug zmoniu, tad ner cia ko verkt kad skaiciai bent kazkiek, aciu Dievui, pristojo
vanduo4 2015-10-19 18:05
Labai rimtas ir problematiškas straipsnis. - Europa gyvena pagal demokratijos taisykles todėl yra labai pažeidžiama, nes Azijos migrantai tokios gyvenimo formos tiesiog nepripažįsta. - Tad čia klausimas ar mes integruosimės prie migrantų ar jie prie mūsų?!!!!!: 1. Ši problema sprendžiama labai originaliu būdu: migrantai sutinkami su pagarba, dėmesiu, atvira pagalba. Pašalinamos priežasys mūsų nekęsti, priešingu atveju konfrontacija augtų lygiagrečiai jų skaičiui. - Va čia ir prasideda jų integracija - jie jau emociškai yra įpareigoti gerbti vietinius įstatymus ir tausoti čia esantį gerbūvį; - Rezultatai jau yra: iš pradžių jie priešinosi registracijai, kėlė maištus ir kt., dabar jau pratinasi prie tvarkos. 2. Svarbi selekcija - atrinkti tuos, kuriems iš tikrųjų reikia pagalbos, būtent tai apsprendžia jų nusiteikimą integruotis. - Tad subūrę tolerantiškai nusiteikusių kitatikių, ateityje turėsime rimtą atsvarą prieš radikalizma ir pan. 3. Gimstamumo problema - pasikeitus gyvenimo sąlygoms, keisis ir požiūris į šeimyninį gyvenimą - išlaikyti didelę šeimą nėra lengva. Nors.... Esmė: ar mes priimsime imigrantus tokius, kokie jie yra ar priversime juos vertinti ir mus bei pareikalauti atsakomybės.
Auksine Logika 2015-10-19 18:53
Ateina tokie su nesciom trylikametem ir sako cia mano zmonos. Ar imanoma tokius "atverst i civilizacija"?
vanduo4 2015-10-20 02:56
Viskam reikia laiko. Vaikai irgi neužauga per vieną dieną. Jeigu vaikus auklėsi kaip laukinius, tai tokie jie ir užaugs. Tikėkis geriausio ir gausi geriausią. O kokiomis priemonėmis to pasiekti - Demokratija daro kažką geriau nei kitos "civilizacijos", tad ir gyvena geriau. Daryk tą patį, tik geriau.
hamann 2015-10-20 08:29
Mano akimis, tai geriau išsilavinę emigrantai, nei tokie nacionalistai tautiečiai: https://www.facebook.com/vaidas.pilkaus ... =2&theater
Auksine Logika 2015-10-20 14:05
Tai tu nori, kad nusprogus lemputei tavo anukai susilietu su viska apemusia tamsa?
hamann 2015-10-20 14:21
1. išsivysčiusiame pasaulyje nei seneliai sprendžia kokia anūkų išvaizda bus, nei spalva nėra tas esminis faktorius. 2. geriau tamsūs nei debilai, kaip tas egzempliorius iš video.
Auksine Logika 2015-10-20 20:11
Gerai, o kas bus atsakingas kai prades mirt lietuviai nuo tu tamsuoliu ranku? Ir faktas, kad tokiu atveju bus. Vieni sprogdinsis autobusuose, kiti susides su cigonais ir zudys zmones su narkotikais. Bus dar baisiau naktim po miesta vaiksciot kad tie neapiplestu.
hamann 2015-10-20 23:29
Nu netik, kad durnas bet ir rasistas. awesome 2 in 1. ne tavo interviu buvo tame video? Ir koks tau dar čia faktas?? faktas, kad debilai marozai lietuviai, važinėja girti, žudo žmones apiplėšinėja gatvėse žmones, vagia automobilius, pilna lietuvių pardavinėjančių narkotikus, kaip kad ir pilna normalių žmonių. ir visi balti. o tu iškart pagal odos spalvą sugebi nustatyt, kad kažkas kažkur sprogdinsis kažkas kažką žudys. man nuoširdžiai gėda už tokio siauro mąstymo, stereotipų vedamus tautiečius. dėl tokių kiauragalvių kartais tikrai kyla minčių, kad Lietuva yra gilus kaimas netoli pažengęs nuo tarybinių laikų.
Auksine Logika 2015-10-21 14:29
Nu turim tokiu ir lietuviu, bet tai kam tokiu balvonu skaiciu dvigubint ar trigubint? Uztenka juk ir savu nusikalteliu per akis. Tavo tas gerietis inzinierius babajanas su diplomu gal ir duos kazkiek naudos - pataisys tau telika ar surinks telefona. Bet tu su juo konkuruot turesi del gyvenamos vietos, del prekiu parduotuvej. Tu kokiam civilizuotam australui pasakyk "davai atsidaryk sienas, isileisk visus kiniecius" tai tik pirsta pasukios. O cia visokios davatkos tik kad garsiau parekt kad rasistai homofobai is po tapetu lenda.
hamann 2015-10-21 14:50
1. Vienoj temoj skundžiatės, kad visi emigruoja iš Lietuvos, o dabar jau blogai kad kažkas imigruos? 2. Ir iš ko nusprendei, kad bus nusikaltėliai? 3. Aš dėl konkurencijos problemų nematau, o jei iš tavęs atims darbą uzsenietis nemokantis lietuvių kalbos, tai čia jau tik reiškia, kad tu nevykelis. 4. Australija visada priima emigrantus dirbti, atitinkančius jų keliamus kvalifikacinius reikalavimus.
Auksine Logika 2015-10-22 11:44
Durniau atsipeikek. Cia kalba eina ne apie viena ar desimt rudu dunduku su diplomais, o milijonus atsilikusiu bezdzioniu. Paziurek ka migracija yra padariusi Didziajai Britanijai.. 2011 surašymo duomenimis, į Didžiąją Britaniją iš naujųjų ES valstybių atvyko 730 tūkst. žmonių. Lenkai (579 tūkst.) skaičiumi netgi aplenkė pakistaniečius (482 tūkst.) ir pagal šį surašymą dabar sudaro antrą didžiausią tautinę mažumą po indų (694 tūkst.). Pagal tą patį surašymą Jungtinėje Karalystėje 2011 metais gyveno 95 tūkst. lietuvių, tačiau realiai tas skaičius yra kur kas didesnis. Ambasadoriaus Davido Hunto teigimu, jo šalyje gyvena apie 230 tūkst. lietuvių. Ir kone visi yra atsilike pasalpiniai. Tai dar pasapaliok "koks fainas yra globalizmas"
hamann 2015-10-22 12:27
Tai, o jei grįžtų tie patys 95k atsilikusių pašalpinių lietuvių iš UK tai gerai būtų ar irgi blogai? Matai, vienintelis durnius čia esi tu, nes: - Visą laiką bukai tvirtinęs kad nereik pietiečių imigrantų, katik juos sulyginai su tais pačiais emigravusiais lietuviais. - Neturi realių faktų (neskaitant tavo subjektyvios rasistinės nuomonės, bet čia gi ne faktas) kuo tie ~1000 imigrantų per du metus yra blogai. - Nesuvoki imigracijos mąstų, nes tas 1k imigrantų tesudarys grubiai ~2%, visų kasmet į Lietuvą imigruojančių žmonių skaičiaus, palyginimui slaviškų kultūrų imigruoja ~11proc. - Nesuvoki teigiamų imigracijos padarinių šalies ekonomikai. - Esi supistas rasistas tesugebantis žmones vertinti pagal stereotipus. - Kaip bonusą turiu tokią prielaidą, kad esi vienas iš tų debilų tikinčių, kad imigrantai gaus po 600eur į rankas. Jau net nekalbant apie humaninę ir moralinę pusę.
Auksine Logika 2015-10-22 13:31
- Tie lietuviai bent dirba, o ne kaip hindusai anglijoj medikus vaidina ir visiems tesugeba tik antibiotiku ir ibuprofena israsinet visom ligom - Nori realiu faktu? - apsilankyk afrikoj ir pats pamatysi kas ten per "zmones" - 1k pisliu triusiu po 10 metu jau gali buti ir keli milijonai - pofik ta ekonomika, nes tai tik teoretines sapaliones niekad gyvenime nepasiteisinancios net 10% - tu skirk stereotipus nuo realios statistikos, t.y. apsilankyk afrikoj ir patirk "antirasizma" savo kailiu - i rankas jie gaus tik apie 100 euru, visa kita bus isdalinta kitu pavidalu - nemokamu bustu, maistu, rubais, paslaugomis ir t.t.
hamann 2015-10-22 13:38
nematau reikalo tęsti diskusiją, nes vadovaujiesi vien primityviomis emocijomis
vanduo4 2015-10-26 21:08
Nesiginčyk su durnium - jis to nesupras. Jo logika auksinė ir taškas.