Legendinės Vietnamo karo nuotraukos herojė randų atsikratė po 40 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2015-10-27 13:40
JAV viskas galima, masinės žudynes, biologinio ginklo naudojimas, karų sukėlimas prisidengiant falsifikuotais faktais. Just name it. Gėrio ašis
Skeptikas 2015-10-27 13:48
O priešingas polius labai giriasi žūvančiais vaikais Afganistane nuo užsilikusių minų ir kasetinių bombų ?
SG 2015-10-27 15:11
Korėja, Vietnamas, Kambodža, Nikaragva, Afganistanas, Irakas, Libija, Sirija, nekalbant apie įvairias "smulkmes" kaip Japonija, Drezdenas ir t. t. Turbūt dar ilgai bet kuriai valstybei reiks stengtis, jog pavytų. God, bless America! Nors... "Vieno žmogaus mirtis - tragedija, milijonų - statistika" - E. M. Remarkas.
Audrius 2015-10-27 15:37
Savo laiku jav turejo puse viso pasaulio bvp, dabar apie ketvirti. Kai valstybe turi tiek galios-jokia tarptautine teise jei negalioja. Taskas. Jei Estija turetu tiek galios kiek JAV, jie irgi visus puldinetu. Asmeniskai man tik juokinga, kai kazkokia lietuvele, kaip kos sunelis, negali atsidziaugt kai JAV kartais pasako, kad mes ju draugai Ir tiki visi, kad JAV mes tikrai rupim-cia kai suva tiki, kad viena diena seimininkas leis jam vairuoti masina. gaila, kad mes dar tokie gudus..
SG 2015-10-27 15:46
Iš tikro, tai galima vadovautis emocijomis kiek nori, bet realiai tu esi teisus. Duok visą JAV galią Rusijai/Kinijai/Indijai/Brazilijai, nors ir Lenkijai, ir bus tas pats. Aišku, tai vis tiek nenubraukia padarytų nusikaltimų.
Audrius 2015-10-27 15:53
sutinku, kad nenubraukia ir as ju tikrai nepateisinu. manau tokia imperija kaip jav galima kontroliuoti tik dviem budais: 1. adekvataus dydzio galia, kaip pvz kinija ir kazkiek rusija 2. spaudimu is vidaus, nes pilieciu mase visgi turi siek tiek itakos ir esant didziuliam spaudimui, kartais tas keicia uzsienio politika. zinoma, kad atsirastu spaudimas is visuomenes, visu pirma reik nesaliskos spaudos
SG 2015-10-27 16:00
Taip, daugiapolis pasaulis kažkiek pusiausvyros įneštų, kita vertus, kilę konfliktai būtų žiauresni nei dabar. Tik gal jų būtų mažiau. Šaltojo karo metais konfliktai būdavo kruvinesni, nors ten dar ir ideologija žaidė didelį vaidmenį. Geriausia, jei imperijų išvis nebūtų, bet tai drambliuko svajonės šiandienai. Kita vertus, tai JAV dar iš esmės humaniška imperija... Baisu ir pagalvoti, jei tokią galią turėtų kokia Islamo valstybė.
elcucuy 2015-10-27 16:02
Kaip ponas Audrius siūlo Lietuvai vesti savo politika. Ar tapti rusijos gaidžiu (šį kalėjimo terminą panaudojau specialiai, nes tai geriausiai apibūdina dabartinę rusišką kultūrą) ir nusimovus kelnes leistis dulkinamai; ar būti nevykeliu ir trintis tarp kietų vyrukų (tai yra JAV), pritarti ką jie daro (nors ir mato, kad neteisingai) ir tikėtis kad galbūt reikalui esant bus užstotas nuo sumušimo; ar šakotis prieš visus, būti kietu ir visiems nepritarti. Mes per maži ir nereikšmingi, kad būtumėme niautralūs - kad pasiektume tikslų reikia palaižyti vieną kitą užpakali, bet reikia pasirinkti kam labiau apsimoka. Istorija rodo, jog kad ir kiek mielas su rusija būtum, vis tiek gali būti išžagintas, tad pasirinkta kita kryptis.
SG 2015-10-27 16:08
Jei ES turėtų kiaušus, galėtų puikiai tvarkytis.
Audrius 2015-10-27 16:23
Visu pirma ziureti i LT interesus, o ne i ideologija. Dabar taip tikrai nera, esam gaidinami JAV, kad net geda... Is principo tas nebutu problema, bet ne tokiam lygyje. Pvz, LT oficialiai nepripazysta armenijos genocido ir remia turkijos naryste ES, jau nekalbu apie musu "lyderiavima" sprendzian Ukrainos problema, pastovu inkstima del Rusijos ir t.t. Beje, kas del Rusijos, tai nesiulau su ja draugauti (ir isvis terminas "draugyste" tarptautiniuose santykiuose, tik asilams skirta). Bet mums patiems butu zymiai naudingiau tureti dalykinius santykius. LT galetu elgtis panasiai i kokia Cekija, Suomija, o dar geriau i Austrija ar Sveicarija. Jos irgi visos yra gaidinamos JAV, bet proto ribose. Ten dar islike ir salies suveriniteto ir orumo.
SG 2015-10-27 16:50
Va būtent. Tarptautinėj politikoj jokių draugysčių niekad nebuvo, nėra ir nebus. Net vienos ideologijos valstybės tarpusavy susipjaudavo (Kinija ir TSRS, Sirija ir Irakas, ir t. t.). Tarp valstybių gali būti tik amžinini interesai ir pragmatiniai santykiai.
Shinigami 2015-10-27 18:02
Visos valstybės kaip ir kiekvienas žmogus visu pirma gina savo interesus. Jei kito interesai nesikerta su tavaisiais ir turi galimybių, tada jam gali padėti. Bet jei interesai susikerta, tada jau varžybos ir konkurencija. Konkurencija tarp valstybių kartais pereina į karą. Mano interesai ir pažiūros yra arčiau vakarų valstybių, tarp jų ir JAV. Todėl aš geriau bendradarbiausiu su JAV nei su rusija. rusija daug blogiau nei JAV, tiesiog jį daug silpnesnė nei JAV. Nors labai mėgsta pavaidinti stipria. Tai tik mažas kiemsargis (šuo) užsimetęs lokio kailį, garsiai ir pastoviai amsintis.
Edmundas 2015-10-27 20:22
Hmm, beveik visur dalyvavo ir Rusija, tik kitoje pusėje. Rusijai smulkmė buvo Lietuva, Latvija, Estija. O kaip Katynė? Lenkiška smulkmė? O visa GULAG'o sistema? Irgi?
Talkatif 2015-10-27 22:04
Ponai teisėjai, karo žaizdos - ne vieta savo teisėjo mantiją demonstruot.
SG 2015-10-27 22:42
Katynė irgi palyginus smulkmė su JAV "žygdarbiais" - 20 tūkst. Kai JAV "praėjo" pro Šiaurės Korėją, tai visoje Šiaurės Korėjoje nebuvo likę nei vieno daugiau kaip vieno aukšto nesugriauto namo. Nei Korėjoj, nei Vietname nekovojo nei vienas TSRS kareivis. Kada JAV vien Vietname paliko 60 tūkst. saviškių. Tiesa, dar prieš tai su savimi nusitempė 2 mln. vietnamiečių. Korėjoj skaičiai dar įspūdingesni. Jau jau neskaičiuosim apie milijonus cheminio ginklo aukų, kurių vaikai ir anūkai jaučia pasekmes iki šiandien. Taip, kad skaičiuok neskaičiavęs, bet šitoj vietoj skaičiai yra ne JAV naudai.
Talkatif 2015-10-28 07:06
Sovietai tuose karuose irgi aktyviai dalyvavo. Tiek pat dėl aukų kalti, kaip ir kiti karo dalyviai. Aplamai kieno nors padaryta žmogžudystė nėra pateisinimas kito žmogžudysčių. Nereik čia kišt tos mongoliškos logikos. Ne tas žemynas.
Creatium 2015-10-28 08:06
Kažkas čia siūlė žiūrėti savo interesų. Ok. Kiek JAV iš Lietuvos ištrėmė lietuvių? Arba kiek kartų JAV buvo okupavusi Lietuvą ir to nepripažįsta? Ai, dar geriau. Kiek Lietuvos paveldo JAV sunaikino arba išsivežė ir net neketina grąžinti arba kompensuoti? Nors pala... kiek kartų JAV bandė destabilizuoti Lietuvos valstybingumą po Nepriklausomybės atgavimo?
sub 2015-10-28 08:42
Bent kažkas pagaliau, kalbu apie Creatium, teisingus klausimus uždavinėja. Lietuvos atžvilgiu JAV daug geresnis ir svarbesnis draugas, nei tiek metų, mūsų tėvynėje šikusi alkoholikų tauta.
Audrius 2015-10-28 10:23
Svarbesnis draugas Nieks ir nesako, kad reikia pyktis su JAV. Kalaba eina iki kokio lygio reikia jiems lyst i sikna? Esama padetis kai LT 100% visos pozicijos sutampa su JAV yra kvaila ir tikrai nera geriausias LT interesu atstovavimas, jau nekalbu apie musu, kaip JAV prostituciu tarptautini ivaizdi. Kaip jau rasiau, yra ES salys kaip Cekija, Austrija, Suomija ir kitos, kuriuos yra JAV sajungininkes, bet islaiko ir savo indetiteta ir interesus. Uz savo gaidinima LT moka didziule kaina ir jei nieks nepasikeis mokes dar didesne. Kas del verkimu apie okupacija tai mums tiesiog nepasiseke-patekom i kryzmine geopolitne ugni ir nukentejom. Liudna istorija, kurios niekada negalim pamirsti, bet vien tik apie tai verkt irgi nereik. Palyginus su kitom salim (beje su ta pacia Rusija irgi) LT nieko baisaus neivyko. Vakarams ir rytams ir visiems kitiems po*hui ta LT okupacija ir kuo mes daugiau apie ja inksciam tuo visiems labiau po*hui. Gale dienos reikia pasirinkt ar mes norim judet i prieki, vystyti savo ekonomika ir gerove ar tiket pasakelem. Nera nebuvo ir nebus pasaulyje gerio ir blogio, teisybes ir draugu. Pasidomekt kas Indijos, Irano, Ciles, Honduro, realiai visos Pietu Amerikos ir viduriniuju rytu istorija, va ten tai tikrai zmones kentejo, milijonais kaip gyvulius isskerde, musu okapucija juokingai prie ju atrodo.
Creatium 2015-10-28 13:11
. Taip, kad arba pateikiat savo teiginių įrodymus arba neliks nieko kito, kaip tik jūsų šituos pastovius postus ir Lietuvos menkinimus laikyti elementariausia rusiška propaganda, ko šitame forume ir taip netrūksta.