Pamatykite, kaip atrodė pirmosios plastinės operacijos  (0)

Plastinės operacijos seniai nebe naujiena nei Lietuvoje, nei kitose pasaulio šalyse. Moterys ir vyrai noriai traukia į plastinės chirurgijos kabinetus norėdami atrodyti gražiau. Tačiau pirmosios plastinės operacijos atrodė visiškai kitaip nei dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji operacija

Walteris Yeo buvo pirmasis žmogus, kuriam atlikta plastinė operacija. Britų karininkas pirmojo pasaulinio karo metu buvo sunkiai sužeistas.

1917 metais operaciją jam atliko Haroldas Gilliesas, kuri daugelio vadinamas plastinės chirurgijos tėvu. Jis panaudojo Walterio odą nuo nepažeistų kūno vietų ir persodino ją ant veido. Be abejo, rezultatas tikrai nebuvo toks, kokį galima išvysti nūdienoje, tačiau nereikia pamiršti, jog operacija buvo atlikta beveik prieš šimtą metų.

Nosies suformavimas

Williamas M. Spreckley buvo pirmasis žmogus, kuriam atlikta plastinė nosies operacija. Jis taip pat buvo britų karininkas, nukentėjęs mūšiuose. Operaciją 1917 metais atliko tas pats Haroldas Gilliesas. Williamas buvo pašautas į veidą, labiausiai nukentėjo nosis. Po operacijos prireikė net trijų metų, kol išryškėjo galutinis rezultatas. Tenka pastebėti, jog beveik prieš šimtmetį darytos operacijos rezultatas atrodė stulbinamai gerai.

Sutrupino žandikaulį

Willie Vicarage yra dar vienas britų karininkas, nukentėjęs mūšiuose 1916 metais. Jam prireikė viso žandikaulio operacijos, nes šis buvo visiškai sutrupintas. Tuo metu antibiotikai dar nebuvo išrasti, todėl atlikto tokią operaciją buvo ypač sudėtinga. Bet kuriuo metu galėjo prasidėti infekcija. Tačiau gydytojas Haroldas Gilliesas sugalvojo kita būdą padėti pacientui.

Visų nuostabai medikui pavyko ne tik sėkmingai atlikti operaciją, bet ir užtikrinti, kad po kurio laiko Wilie atrodė visiškai sveikas. Ant jo veido buvo matomi vos keli randai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(3)
(46)

Komentarai (0)