Neįtikėtini rezultatai: sužalotas JAV ugniagesys gavo naują veidą (Video)  (0)

Ugniagesiui savanoriui iš Misisipės, siaubingai apdegusiam veidą per gaisrą, kurį gesino, atlikta bene brangiausia ir sudėtingiausia veido persodinimo operacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plastikos chirurgas Eduardo Rodriguezas vadovavo komandai, atlikusiai 26 valandų trukmės operaciją.

Skelbiama, kad Niujorko universiteto „Langone“ medicinos centre (NYU) rugpjūtį 41 metų Patrickui Hardisonui buvo persodintas 26 metų donoro Davido Rodebaugho iš Bruklino veidas. BMX dviračių entuziastas iš Bruklino tragiškai žuvo per avariją.

Po veido persodinimo operacijos 2001 metais per gaisrą tragiškai nukentėjęs ugniagesys pagaliau gali mirksėti ir netgi miegoti užmerktomis akimis, teigia ligoninės, kur atlikta ši sudėtinga operacija, plastikos chirurgas Eduardo Rodriguezas.

Transplantacijos metu vienu metu buvo atliekamos net kelios operacijos. Iš viso šiai operacijai visus metus ruošėsi daugiau nei 150 medikų komanda.


 

E.Rodriguezas paaiškino, kad reikėjo labai pasistengti, kad rezultatas pavyktų – kruopščiai persodinti kaulus, raumenis, ausų kanalus ir nervus.

Puikus įrodymas, kad operacija pavyko – medikai pacientą nusivedė į prekybos centrą naujų drabužių, o ten niekas į jį įtariai nežiūrėjo.

D. Rodebaugho motina, kuri davė leidimą panaudoti sūnaus organus gelbėjant kitus žmones, sakė, kad sūnus jai buvęs tikra likimo dovana – medikai buvo konstatavę, kad ji negalės turėti vaikų. Neseniai jai parodyti sėkmingos persodinimo operacijos rezultatų nuotrauka.

„Patrickas tiesiog nuostabus“, – medikams gerų žodžių negailėjo moteris. Visą likusį gyvenimą ugniagesys privalės gerti imuninę sistemą slopinančius vaistus, kad organizmas neatmestų naujojo veido.

Neseniai išsiskyręs penkių vaikų tėvas pradėjo valgyti įprastą maistą, jau šią savaitę iš ligoninės galės keliauti namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (0)