NASA atradimas leis pagaliau pričiupti „nepagaunamą“ medžiagą?  (0)

Atsižvelgiant į naują NASA tyrimą, Žemės planeta gali būti apsupta tankiais tamsiosios medžiagos „plaukais“. Ši tamsioji materija yra nematoma paslaptinga medžiaga, kuri sudaro 27 procentus visos materijos bei energijos mūsų Visatoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rodo naujausi tyrimai, tamsiosios medžiagos gijos plinta iš didelių planetinių kūnų, tokių kaip Žemės ar Marso planetos. Jeigu tai yra tiesa, tai gali būti ženklas, jog astronomai pagaliau galės aptikti šią keistą materijos formą, kurios taip ilgai ieškojo.

Nuolatinė materija, kuri sudaro viską, kas yra aplink mus ir ką mes matome, tesudaro procentą visos Visatos. Visa kita yra tamsioji energija – keistas reiškinys, susijęs su mūsų besiplečiančios Visatos pagreičiu.

Remiantis gravitacinių veiksmų stebėjimais, mokslininkai yra įsitikinę, jog tamsioji materija iš tiesų egzistuoja. Taip pat pavyko apskaičiuoti, kiek šios paslaptingos medžiagos yra Visatoje.

Pirminė nuostata yra ta, jog tamsioji materija yra „šalta“, o tai reiškia, kad ji per daug nejuda po erdvę. „Tamsumas“ šiuo atveju reiškia tai, jog ji negamina ir „nedraugauja“ su šviesa. Pagal praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio atliktus skaičiavimus, tamsioji materija formuoja „smulkiagrūdžius dalelių srautus“, kurie juda tuo pačiu greičiu ir orbita kaip ir mes.

Gary Prezeau, NASA tyrėjas, teigė, jog „srautas gali būti daug didesnis nei pati Saulės sistema, ir yra daug skirtingų srovių, kurios kerta mūsų galaktikos kaimynystę“. Anot mokslininko, kuomet gravitacija sąveikauja su šalta tamsia materija galaktikos formavimosi metu, visos dalelės srovės viduje toliau keliauja tuo pačiu greičiu kaip ir galaktika.

Kai tamsiosios materijos srautas ima keliauti per planetą, dalelės persirikiuoja į „plaukus“. Būtent tokios siauros gijos turėtų egzistuoti ir aplink Žemės planetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai (0)