Kaip Hitleris tik per atsitiktinumą nelaimėjo Antrojo pasaulinio karo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2015-12-15 21:18
O čia jau taikai esama istorija. Nes būtų buvę neaiskus sprendimai, bei sienos ir t.t Gal butu visi suvalkai buvę ltu ir kionigsbergas?
Ernestass 2015-12-15 22:21
Tiek ,,if'ų''. Stebuklas yra vien tai, kad Vokiečiai sugebėjo pasiekti tiek, kiek pasiekė per PK 2. Šiuo metu visi tie scenarijai tėra pasakos kai realybėje Vokiečiams labai sekėsi be kurios jie būtų buvę sutraiškyti Stalino politinio manevravimo kai karas su sąjungininkais Prancūzijoje būtų užtrukęs metus per kuriuos Stalinas būtų baigęs savo kariuomenės modernizacijos masinę programą ir Raudonoji Armija būtų atsigavusi nuo 38'tais metais įvykdyti valymo. Jeigu ne absurdiška Reich'o sėkmė, Raudonoji kariuomenė būtų per visą Europą praslinkusi su ginkluote, kuri mūsiškę padaro visiškai pasenusia ir beverte kaip, kad Sovietų to meto neįveikiamas T-34 tankas.
uodas 2015-12-16 11:05
"Jei ne palaidi liežuviai ir keletas nesėkmingų pasirinkimų, dabar gyventume siaubingoje paralelinėje realybėje." o gal dabar gyvename siaubingoje paralelinėje realybėje. beje apie tai, kaip vokieciai laimejo 2pk ir kaip toliau tesėsi gyvenimas LABAI gera knyga yra : "FATERLANDAS" http://www.antraspasaulinis.net/e107_pl ... ontent.433
Kirtiklis 2015-12-16 21:10
Ir kas tada jei Ra uzema Europa? Niekaip neisiilaikytu okupantas, JAV ir Britai tikrai nebūtų leidę SSRS uzimt Europa. Būtų krachas sovietų okupantui, be kur tau matyta visą Europą sėdės taip okupuota. Neveikiamas t34, kurių pagal soviet casualties and combat losses in twentieth century, prarasta per karą mažiau biski nei 45000. Ohoho koks neveikiamas kai tūkstančiais prarasta jų. Tai gal mažiau nusisneket reiktų. Bet kur tau, jau kitose temose pasizymejai savo sovietizmu ir rusų slovinimu.
mental1ty 2015-12-16 22:15
What if? https://www.youtube.com/watch?v=Pjs8xVaAC98
Ernestass 2015-12-16 23:03
Prašom, mokinkis pagrindų apie ką kalbi: https://en.wikipedia.org/wiki/T-34 Po to kare jie buvo atpiginti iki 70% ir metami prieš priešininką kaip patrankų mėsą vien dėl to, kad jų visados bus daugiau. Dėl to Vokiečiai turėdami didesnę industrinę bazę nei Sovietų, kovodavo prieš keletą kartų didesnes priešo pajėgas. Viskas strategijoje kurios jūs nesugebate įžvelgti. Kur JAV ir Britai jūsų manymų būtų išsilaipinę? JAV nebūtų tuo metu pasirengę kovoti, o Britai būtų sumušti Voketijos kaip ir Prancūzija. Jų išsekintos pajėgos nebūtų pasirengusios atremti Sovietų puolimo, o Vokiečių rytinės sienos būtų tuščios dėl karo vakaruose.
Kirtiklis 2015-12-17 21:12
Cituoju tave "kad Sovietų to meto neįveikiamas T-34 tankas". Pats parašei, o toliau žiūrim http://www.operationbarbarossa.net/the- ... rformance/ toliau randam: The fact that the USSR produced 54 550 T-34s , approximately 44 900 T-34s (82% of total production) being irrecoverably lost. Kur tavo neiveikiamas t34? Ties kuria vieta, kad daugiausiai pagamino, tai tada ir super duper legendinis m4 shemanas - neiveikiamas pagal tavo logika tampa ane? Dar pamiršai paminėti kad kovojo ne tik prieš SSRS, bet ir kituose frontuose - Afrikoje, Atlanto vandenyne, Viduržemio juroje ir t.t Vokiečiu pramone nuolat bombardavo Sąjungininkų lėktuvai, tai stirpiai mažino gamybos apimtis, kariuomene nesukoncentruota ties vienu frontu o visur (Sovietam - vienas frontas, kaip JAV,Britai - Afrika, Italija ir Normandija. Tai kaip atrodo, ar taip kariaujant yra šansas laimėti ką kai tavo pajėgos išmetytos po frontus ir turi kariaut visur, nei koncentruoti ties vienu frontu, ir ar kas bombino sovietu gamyklas ir kitka? Ne, to nebuvo. Jei pafantazuojant - Vokiečiai iš Europos pusės, Japonai - iš kitos pusės puola ir dar kuri valstybė sugeba bombarduoti SSRS gamyklas ir pramone. Tokioj situacijo niekas neatsilaikytu. Neįmanoma kaip be mastytum kad SSRS užima visa europa, Italija, Prancuzija, Ispanija ir panašiai. To išlaikyti ir t.t neįmanoma. O JAV gali issilaipinti Portugalijoje - kol atvyks pastiprinimas tai bus ta šalis išlaisivinta.
SPeed_FANat1c 2015-12-18 21:34
o kur cia nukrypimas? jei pradeciau apie lenktynines masinas kalbet, tada tai nukrypimas nuo temos
Ernestass 2015-12-23 20:29
Karinė įranga negali tinkamai tarnauti jeigu jei tam nėra suteikta tinkamų sąlygų. Raudonoji armija nors savo žmonių paruošimo nebūtų reikšmingai sustiprinusi per tuos metus tačiau Vokiečių puolimas atėjo kritišku metu: 1) Raudonoji armija bandė atsigauti nuo 38'ųjų didžiojo Stalino išvalymo; 2) Raudonoji armija buvo viduryje masinės modernizavimo bei perorginizamo programoje; 3) Tarybų valdžia buvo priversta gaminti prastesnius T-34 modelius, nes dėl tankų poreikio, katik sukurtas T-34M nebuvo pritaikytas masinei gamybai. Šis tankas naudojo modernias technologijas savo konstrukcijoje bei išsprendė daugelį T-34 tanką kankinusių patikimumo bėdų; T-34 tankas paspartino tankų technologines lenktynes. Po sėkmės Europoje, naciai neskubėjo tobulinti savo karinės technikos. Daugelis vėlyvo karo dizainų buvo nusižiūrėti nuo Rusų. Jeigu karas būtų užtrukęs, bendros šarvuotos technikos lenktynės būtų sulėtėjusios ir T-34 būtų išlikęs mirtinas ginklas dar labai ilgą laiką. Problema su šiuo tanku buvo šios: 1) Rusai sumažino jo gavybos sąnaudas iki 70% arba tiek planuotojai tiek tankistai žinojo, kad naujas tankas ilgai nelaikys. Jis yra suprojektuotas būti metamas į ugnį ir prarandamas. Dėl to, Rusų tankai buvo apgaulingai nepatikimi bei Sovietų tankistai jų nesaugojo. Šis požiūris lėmę didelius jų nuostolius karo viduryje bei pabaigoje; 2) Labai daug kas priklauso kaip yra skaičiuojami nuostoliai. Vokiečiai nuostolius skaičiavo tiktai tuomet kai tankas būdavo sunaikindamas nepataisomai. Rusai tanką nurašydavo dėl, bet kokios bėdos kai jo nebuvo galima panaudoti artimiausiuose karinėse operacijose. Netgi vikšro praradimas reikšdavo, kad tankas buvo nurašomas kaip nuostolis nors po kelių dienų jis būdavo suremontuodamas ir siunčiamas atgal į mūšio lauką. Dėl to ir atsirado mitai apie neva pasakiškus Tigrų laimėjimus 11 vs 1 ir t.t. kai realybėje tai tebuvo kažkur 3 vs 1. 3) Karinės technikos tinkamas naudojimas yra svarbesnis nei pati karinė technika. Rusų tankistas sugebėjo 3 Tigrus įveikti vienu T-34. Vienintelis KV-1 sugebėjo visus Vokiečių pulkus sulaikyti ir porą dienų neleisti jiems įvykdyti savo užduoties. Kai karinė technika yra valdoma tvarkingai, ji tampa daug efektyvesnė. Rusai tuo tarpu suprato, kad negalės prilygti Vokiečiams savo kokybe bei profesionalumu ir dėl to jie tiesiog švaistė savo tankus. Taktiniame lygyje kareiviams tai buvo košmaras, operaciniame bei ypač strateginiame- visiška neviltis Vokiečiams laimėti.
Ernestass 2015-12-23 20:40
https://en.wikipedia.org/wiki/German_en ... d_KV_tanks