Apie tai, kas vyksta arabų pasaulyje: kodėl konflikte tarp Irano ir Saudo Arabijos kyšo JAV ausys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2016-01-11 13:56
Nieko nesupratau. Tai kur tos JAV ausys Irano ir SA konflikte?
- 2016-01-11 14:03
Kyšo ausys = organizuoja, skatina, nes naudinga. Pagal tekstą - JAV teks kažką daryti, nes kitaip bus kajuk visam regionui, jei du religingi durniai susipjaus. Ergo, ausų nerasta.
sub 2016-01-12 11:39
Kyšo ausys čia šiek tiek per ženkliai, nes JAV ausys kyšo nebent kaip tarpininko, derybininko, ne kaip kokio provokatoriaus, ar naudos ieškotojo. Jei kažkam kils klausimų ką JAV ten daro, tai vienas atsakymas pateiktas striapsnyje: tarpininkauja, nemesdami karinės technokos, kuri JAV labai brangiai kainuoja, prisimenant visas taikos misijas. Gal JAV padarė išvadas, reikia politiškai tarpinininkauti, o ne ginklais.
Pjovėjas 2016-01-12 14:29
Technologijos vėl eilinį kartą clickbate antraštę renkasi" "Kyšo ausys" O gal "JAV tikrai turės įsikišti, jei konfliktas kils" būt tiksliau? Po teisybei tikrai taip ir turi būt, nes straipsnio turinys būtent apie tai.
Arns 2016-01-12 16:39
Antraštė tai visiškai neatitinka turinio, kas tekste. Net nesakyčiau jog JAV (kaip valstybė), norėtu aitrinti karo dūmus regione. Nueinančiai valdžiai dabar reikia pergalių, kurias galėtu įsirašyti Obama į savo "nuveiktų darbų sąrašą", o jis gana trumpas. Istorinis susitarimas ir santykių pagerėjimas su Iranu buvo taip reikalingas, kad net jo pasirašymo metu buvo paaukotas Izraelis. Bendra dabartinės JAV politika taip pat laikytis atokiau nuo karų. Jos bazės, lėktuvnešiai skiria Irano/Saudo Arabijos pajėgas. Niekaip kaitinti konflikto nebūtu naudinga. Be penkių minučių galimai naujoji JAV valdžia gali nepritarti ir nenorėti santykių su Iranu, bet dabar jau ir taip yra sočiai vietų kur rūksta konflikto dūmai. Jei norės rasti užsienio priešų, jų jau yra, ir Irano nelabai reikia. Net JAV karinėms pajėgoms Irano, kaip grėsmės nereikia, jei nori motyvų už ką turėtu gauti daugiau pinigų. Kylantis neramumas iš Š. Korėjos, Kinijos laivyno stiprus augimas, Islamo valstybė, galų gale satelitinių Afganistano ir Irako valstybių gyvavimas nė iš tolo nėra toks užtikrintas, kad jas būtu galima pamiršti. Sakyčiau šita eskalacija greičiau saudžių nevilties akcija prieš hutų sukilėlius, kurių niekaip nesugebama nuraminti Jemene. Gali būti jog įtampos regione didinimas reikš ir didesnį pagalbos paketą Saudo Arabijai. Nes logiškai galvojant, rezultatų pasiekti nepavyksta, šalies finansai dėl naftos kainų svyravimų dar sumažins jų įtaką regione, o panaikintos sankcijos Iranui, gali leisti suklestėti jų įtakai anoje pusėje Persijos įlankos.