Migrantai ir europietės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JediMindaugas 2016-01-17 19:17
Su tais įvykiais Kölne man dabar truputį neaišku. Jeigu ten vyko tokios baisybės, kodėl, kiek žinau, praktiškai nieko nėra užfiksuota vaizdo kameromis? Ir didžioji dalis priekabiavimų pareiškimų buvo pateikta tik praėjus kelioms dienoms. Taigi kas ir kaip ten iš tikrųjų buvo? O išaiškinti kultūrinius skirtumus nėra taip lengva ir neįmanoma visko sutalpinti į mitinį seksizmą prieš moteris ar kažką panašaus. Absoliuti dauguma Europiečių nė nenutuokia kaip ten viskas veikia, kodėl viena ar kita lytis turi pateisinamai mažiau ar daugiau teisių ir pareigų, tai ko tikėtis iš imigrantų? Nesakau kad nereikia, bet straipsnis tik kuria grėsmės prieš mūsų moteris pasakojimą (threat narrative). Vienaip ar kitaip, jeigu jie nebando prisitaikyti prie juos priglaudusių šalių kultūros, tai išmesti juos lauk be skrupulų.
punktyras 2016-01-17 19:36
Na, man regis, kaip tik be jokių gąsdinimų pateikiama logiška ir racionali pozicija. Iš paties pastabų spėju, kad viso straipsnio nepasivarginote perskaityti ir/ar suprasti.
Shinigami 2016-01-17 20:29
Ar ne per daug gazdinama vis senėjančia Europa? Gazdinti senėjančia Europa bus galima kai darbo biržoje neliks jaunu asmenų. Ir tie jauni asmenys nustos emigruoti į kitas šalys. Senatvės pensijos atidėjimas labai sėkmingai kovoja su vis senėjančia Europa, nes vis mažiau pensininkų dirba P.S. pensininkas tik nuo tada kai pradedi gauti pensija, jei pensija atidėsime iki 100 metų, pensininku iš vis neliks
JediMindaugas 2016-01-17 21:33
Labiau girdėjau daugiau informacijos ir nebežinau kuo tikėti. Straipsnyje kurstomos emocijos atkreipiant dėmesį kad nukentėjo europietės moterys. O kaip pranešimai apie europiečius vyrus kurie tuo pačiu metu buvo žiauriai sumušti? Man čia dvelkia emocine manipuliacija ir tai verčia atsargiau žiūrėti į visą straipsnį.
immortallt 2016-01-18 08:43
*Gąsdinti
BishopaZ 2016-01-18 10:40
faktas, jog pabėgėliams įstatymai netaikomi, netgi žmogužudystė anot kai kurių žmogaus teisių fanatų nėra priežąstis deportuoti... apie prievartavimą išvis nė kalbos nėr. Kaip viename pabėgėlių centre (Suomija) rašo yra apie 120 žmonių 20-30 turinčių gydytojų ar slaugytojų išsilavinimą - aišku su jais bėdų neturėtų kilt. O bet tačiau prie to paties prideda yra daug tokių kurie nemoka skaičiuoti(!), skaityti(!) - kaip tu tokį 30metį integruosi? čia jau išanksto žlugęs reikalas ir pinigai į balą, tokio nieks į darbą neims net griovių kasti - visų pirma dėl komunikacijos (samdyti atskirą vrtėją jam?? - per brangu) ir antrą kaip tu jam pasakysi nukask 10 metrų, jei skaičiuot nemoka...
Modestas1 2016-01-18 11:10
Audrius 2016-01-18 11:45
Vienintelis geras dalykas atsirades del migrantu krizes yra zenkliai isauges ir sparciai tebeaugantis euroskeptiskumas! Senai laikas supuvusiai ES sugriuti ir labai tikiuosi, kad sekantys Euro parlamento rinkimai bus ES galo pradzia!
- 2016-01-18 11:46
O tada mes prisijungsime prie SSRS! Pagalvojimui: Ta ES tokia supuvusi, kad net visa Rusijos grietinėlė savo vaikus augina ir į mokslus leidžia
Audrius 2016-01-18 12:01
Ka?? Kas cia tau per kliedesiai apie SSRS??...Norvegija, Islandija ir Sveicarija jau senai SSRS ane? Liudnas primityvas tu
RealasLT 2016-01-18 12:22
Ukraina irgi ne es buvo... dar kazka girdejau apie georgijos ir rusijos konflikta. Kas zino kokie tu rusu planai.
Aklas 2016-01-18 12:48
Globalizacija neisvengiama. Geriau jau taiki EU nei rusijos priverstine.
Audrius 2016-01-18 12:52
Vel Rusija! Kas per paranojikai-primityvai..Failas ta Rusija-ekonomikos dydis mazesnis nei Italijos, o greit speju ir nei Nyderlandu. Populiacija mazeja greiciau nei LT ir gyvena trumpiausiai Europoj. Kai tokios naftos kainos, vienintelis dalykas suteikiantis Rusijos valdziai tautos palaikyma yra vakaru mizniuku verkimas ir paranojos apie galinga ir baisia Rusija. Nustotu visi isterikuot ir nebeliktu Putinui "prieso vakaruose", reiktu grizt prie vidaus problemu ir baigtusi jo palaikymas. Kas del Ukrainos ir Gruzijos, tai prie ko cia? Taip nebuvo Ukraina ES ir niekada nebus, failed states net ir i ES neprimia, tai ka tuo nori pasakyt? Prie ko cia pabegeliai? Kalba eina apie ES ir jos imigarcijos problema, kuri jau pradejo griauti Shengena ir skaldyti visa ES. Taip atsitiko del to, kad ES valdanciojo elito (kurio speju nei vienas is situ pro ES net nezino) veiksmai visikai atitruke nuo ES pilieciu realiju ir nuomoniu.
- 2016-01-18 13:16
. Čia - be prekybos. Pyzdiec kokia nepriklausomybė nuo Briuselio. Aš matau tik vieną - kuo didesnis euroskeptikas, tuo arčiau rusų. Kažkaip keistai gaunasi. Kaipo milžiniškas patriotas, labai jau nemėgsti diakritinių ženklų. Irgi keistai žiūrisi.
RealasLT 2016-01-18 13:29
Na noreti kad Eurupos Sajunga zlugtu, tai kazinau... Greiciau tegul zmones vienijasi y viena zemes sajunga ir tegul sprendzia kosmoso kolonizavimo klausimus, o ne toliau pasidaline frontais. Nes kai ateis koks nedidukas keliu km akmenelis is kosmoso... Na is kitos puses, jei tokia gresme is tikruju kiltu, tai bent jau tada gal susivienytu.
Audrius 2016-01-18 13:44
Tureti savo valiuta ir fiskaline politika bei derinti teisyna su ES ir buti ES dalimi yra du skirtingi dalykai. O kas del tavo visu citatu ir EAA, tai pabandyk dabar is Austrijos iki Svedijos nuvaziuot be paso per DE ir DK, pamatysi, kaip visiem bus idomu tavo tos citatos. O dar geriau, palauk ateinanciu Euro Parlamento rinkimu ir pamatysi, kiek Europoj "arčiau rusų" yra zmoniu. Gerai, kad tokios kaip tavo nuomones apie ES dominuoja tik rytu Europoj, kurios pozicija nei svarbi nei kam idomi. Issivysciusiose Europos salyse zmones yra samoningesni ir jau pradejo ES reformas!
UTF16 2016-01-18 14:00
Kas čia per reformos, jei nepaslaptis?
- 2016-01-18 14:04
Minkštakiaušiškumas niekam nepatinka, net ir Vakarų Europoje, tad ir matom tai. O subyrėjus ES, Lietuva ir kitos valstybės sėdės subinėj apsikabinusios Maskvą, o Vakarų Europa vistiek gyvens gerai. Dabar bent jau visos sąlygos melžt turtingesnius ir bandyt tuo pasinaudot, kad gyventum bent kiek geriau.
Audrius 2016-01-18 14:25
Bet cia rimtai tik rytu europieciai tokie Eurofanai... UTF16, kiek supratau pagal tave ne ES nares Sveicarija, Norvegija ir Isladija yra labiau ES nei LT??? Pabandyk kada toj pacioj Sveicarijoj be leidimo pagyvent, pamatysi, kaip cia visiem idomu, kad tu is ES. Del predetu reformu-turiu galvoje sienu uzdaryma, protestus pries es imigracijos politika ir bendras anti ES nuotaikas. (Zinoma Lietuvelej tai nevyksta ir apie tai nieks nekalba). Zodziu, kekvienas turi teise i savo nuomone, mylekit jus ta savo ES. O as dziaugsiuosi matydamas kaip, ji vis greiciau griuna.
UTF16 2016-01-18 14:48
Sienų atvirumas ES viduje ir ES vidaus imigracijos politika, mano žiniomis, nepasikeitė. Būna visokių trumpalaikių procedūrų, bet jos atitinka ES nuostatas.